Goedkope melk of gezonde grutto’s?

Food Film Festival 9,10 & 11 mei, Westergasfabriek, Amsterdam.

Nederland is gebouwd op melk. Daarom besteedt het Food Film Festival speciale aandacht aan onze relatie met melk en koeien. Met een prijswinnende documentaire, een gratis evenement over de invloed van de intensieve melkveehouderij op biodiversiteit en een bijzondere installatie wordt het onderwerp van alle kanten benaderd.

The Moo Man + Q&A
De documentaire The Moo Man gaat over de relatie tussen een boer en zijn dieren. Soms zijn de dieren chagrijnig, de andere dag vrolijk, net als de boer zelf. The Moo Man laat zien hoe een ouderwets beroep door toenemende productie-eisen de laatste jaren veel moderner is geworden. De film laat ons de charme van het stilstaan zien en toont hoe eenvoudig het leven soms kan zijn. Een hartverwarmende documentaire waarin zowel mensen als koeien prachtig in beeld gebracht. Hoofdpersonage en melkveehouder Steve Hook komt speciaal naar Amsterdam om op het Food Film Festival een Q&A te geven bij deze bijzondere film. Dit doet hij samen met Bas de Groot, melksommelier Terroir Rauwe Melk.

2.Steve_amongst_cows_THE_MOO_MAN©Trufflepig_Films-620x418

The Moo Man wordt twee keer vertoond: zaterdag 10 mei om 18:30 en zondag 11 mei 10:30 Q&A. Deze laatste voorstelling wordt direct gevolgd door het evenement De Strijd om de Weide (zie hieronder).

Strijd om de Weide
Het grootste deel van het landbouwareaal in Nederland bestaat uit weides waarin melkvee graast. De weide is daarmee ook een cruciaal onderdeel in onze natuur. In het gratis event ‘Strijd om de Weide’ wordt de relatie tussen de melkveehouderij en biodiversiteit onder de loep genomen. Intensivering en opschaling van landbouw en melkveehouderij leiden overal tot een teruglopende biodiversiteit. Tegelijkertijd groeit de wereldbevolking, waarmee mondiale voedselvoorziening een toenemende uitdaging wordt. Waar ligt het evenwicht tussen vrije natuur en megastal, tussen goedkope melk en gezonde grutto’s. In samenwerking met De Vogelbescherming en Wageningen UR. Zondag 11 mei, 13:30 uur, Machinegebouw.

De Melkwegensalon
Vroeger waren mensen uit Amsterdam en ommeland met elkaar verbonden door de melk die uit de omgeving de stad in werd gebracht. Ontwerpster en choreografe Sietske Klooster lanceert tijdens het Food Film Festival de MelkWegen. Hierin zet ze boeren en burgers letterlijk in beweging om de melkverbinding tussen stad en land opnieuw te vormen. Hoe? Dat hoor je als je er bent!

Het Food Film Festival wordt ondersteund door Oxfam Novib GROW, Rabobank en Gulpener. Wageningen UR is programmapartner.

Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *