EKO-keurmerk voor cultureel centrum

Cultuur- en congrescentrum Antropia EKO-gecertificeerd.

Cultuur- en congrescentrum Antropia heeft het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Het keurmerk werd uitgereikt tijdens de open dag van Antropia op Landgoed de Reehorst in Driebergen.

Antropia is twintig jaar geleden ontwikkeld vanuit een duurzaamheidsfilosofie. Dat blijkt uit het gebouw zelf, maar ook uit de ligging (naast het station) en de bedrijfsvoering. Antropia sleepte prijzen binnen als nummer 3 in de Groene Telegraaf Top 100, Golden Green Key, 1e Diamanten Koploper Provincie Utrecht en als eerste klimaatneutraal cultuur- en congrescentrum van Nederland.
Nieuw management wil van Antropia nu een bruisend en eigentijds cultuur- en congrescentrum maken voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Op de eerste open dag kunnen bezoekers kennismaken met onder andere het nieuwe landgoedterras. De dag is tevens de aftrap voor het nieuwe, maandelijkse event ‘Zin in Zondag’.

Antropia EKO

Biologisch inkopen
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. Bij Antropia is de inkoop zelfs bijna 100% biologisch. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Er zijn nu achttien horecabedrijven in Nederland met het keurmerk. Mede-exploitant Eric van Veluwen: "Onderscheidend vermogen heeft te maken met vertrouwen én transparantie. Het EKO keurmerk geeft dit vertrouwen een extra gezicht."
Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *