Beste compressiekousen 2024 – Top 10

Beste compressiekousen

Beste compressiekousen volgens ons onderzoek

Ga je graag een sportieve uitdaging aan? Bereid deze uitdaging dan vooral zo goed mogelijk voor, bijvoorbeeld door in de juiste hulpmiddelen te investeren. Compressiekousen zijn hier een prima voorbeeld van, indien je langere stukken wilt fietsen, hardlopen of wandelen. Maar, vergis je niet: goede compressiekousen komen ook van pas tijdens bijvoorbeeld een lange vlucht. Voor ons, als testpanel van Debeterewereld.nl, voldoende reden om op zoek te gaan naar de beste compressiekousen van 2024. Onze bevindingen en complete top 10 tref je hieronder.

Top 10 beste compressiekousen 2024:

Dit is onze top 10 beste compressiekousen van 2024:


Uitgelicht: 5 beste compressiesokken

Onze keuze voor de 5 beste compressiesokken lichten we hieronder toe.


1. Roegaarden compressie sokken

De Roegaarden compressie sokken zijn de beste compressie sokken. Deze compressiekousen trek je tot aan ongeveer je knieën op en zorgen daarmee voor een aanzienlijke verbetering van de bloedcirculatie in je benen. Hiermee voorkom je onder meer een trombosebeen of andere lichamelijke klachten. Ook heb je dankzij deze compressie sokken geen last meer van opgezwollen voeten en/of benen. Deze compressiekousen zitten heerlijk, zijn van zacht en ademend materiaal gemaakt en bieden hierdoor het gewenste comfort. Ondertussen ondersteunen de Roegaarden compressie sokken je spieren ook nog uitmuntend, waardoor je minder spierpijn ervaart. Dit leidt ook tot betere sportieve prestaties. Voor deze beste compressie sokken betaal je een zeer zachte prijs. Oók heb je nog de keuze uit 3 verschillende maten. Bepaal de juiste maat en geniet van talloze voordelen.

2. By Cee Cee Sport Compressiekousen

De By Cee Cee Sport Compressiekousen zijn de beste compressiekousen voor het hardlopen. Deze compressiekousen zitten perfect om je benen heen, ondersteunen de spieren en leveren hiermee een bijdrage aan je prestaties. Een bijkomend voordeel is dat je minder last van spierpijn hebt. Zowel tijdens het hardlopen zelf als na je hardlooptocht. Deze compressiekousen voorkomen ook nog blessures, zorgen voor een betere doorstroom van afvalstoffen en voorkomt en vermindert eventuele zwellingen. Je kunt deze compressiekousen overigens ook prima in het dagelijkse leven of in het vliegtuig dragen. De By Cee Cee Sport Compressiekousen worden in 2 kleuren en 2 maten aangeboden. Bepaal welke variant het beste op je wensen aansluit en geniet binnen mum van tijd van allerlei belangrijke gezondheidsvoordelen. Met deze beste compressiekousen hardlopen werk je in ieder geval perfect toe naar (nog) betere hardloopprestaties.

3. KANGKA® Compressiekousen

De KANGKA® Compressiekousen zijn de beste compressiekousen vliegtuig. Deze kousen gaan in de lucht onder meer de mogelijke zwelling van je voeten en benen tegen. Dit is vooral ideaal als je hier vrij gevoelig voor bent en/of als je een flink stuk moet vliegen. Deze compressiekousen kun je overigens ook prima tijdens een sportieve inspanning dragen. De KANGKA® Compressiekousen gaan lichamelijke klachten tegen, voorkomen spierpijn en zitten ook nog eens heerlijk. Ze zitten vrij strak om je benen heen, maar toch geniet je van het nodige comfort. Met alle dank aan het zachte- en ademende materiaal. Deze compressiekousen worden in 3 maten aangeboden en kosten je nog geen €15. Een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft. Vooral als je vaak vliegt, maken deze kousen je vluchten een stuk aangenamer.

4. ATHLETIC ASSIST® Compressiekousen

Met de ATHLETIC ASSIST® Compressiekousen doe je ook een prima aankoop. Deze compressiekousen zijn voor tijdens het sporten geschikt, gewoon in het dagelijkse leven en in het vliegtuig. Met alle dank aan de 20-30 mmHG compressie. Dit is een nogal technisch verhaal, maar dit maakt deze compressiekousen uiterst veelzijdig. Het is zelfs mogelijk om deze compressiesokken als skisokken te gebruiken. Hoe handig is dat? Deze compressiekousen zitten heerlijk, zijn voor man en vrouw geschikt, worden in 2 maten aangeboden en bieden talloze gezondheidsvoordelen. Zo geniet je van minder spierpijn, verklein je de kans op blessures, stimuleer je de doorbloeding, verminder je vochtophoping en voorkom je zwellingen. Wat wil je nog meer? Deze compressiekousen zijn ook niet al te duur en worden ook nog in 2 verschillende kleuren aangeboden.

5. DANISH ENDURANCE Compressiekousen Dames & Heren

De DANISH ENDURANCE Compressiekousen Dames & Heren zijn prima compressiekousen voor in het dagelijkse leven. Dit zijn zogeheten steunkousen met een 21-26 mmHg. Meer dan prima voor in het dagelijkse leven en hierdoor ook geschikt voor sportieve prestaties. Deze compressiekousen zitten heerlijk/strak om je kuit heen, maar bieden ondertussen ook veel comfort. Dit is vooral te danken aan het elastische, zachte en ademende materiaal. De DANISH ENDURANCE Compressiekousen Dames & Heren zijn dus voor zowel heren als dames geschikt, zijn van een uitmuntende kwaliteit en zijn in 2 maten te verkrijgen. Je hebt ook nog eens de keuze uit 5 kleuren. Dit maakt deze compressiekousen wat ons betreft des te meer geschikt voor in het dagelijkse leven.

Beste compressiekousen

Hoe hebben wij de beste compressiekousen geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Geschiktheid van de compressiekousen
  • Compressiesterkte en veelzijdigheid
  • Comfort en materiaalgebruik
  • Duurzaamheid
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

22 uur onderzoek verricht

60+ compressiekousen bekeken

120 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Waarom horen compressiesokken bij een betere wereld?

Op Debeterewereld.nl draait alles om duurzaamheid en een gezonde leefstijl. In onze ogen sluiten compressiekousen feilloos op een betere wereld aan. Dit is eigenlijk op meerdere momenten het geval.

Ga je vaak met het vliegtuig op reis? Dan heb je niet alleen een goed nekkussen nodig, maar ook de beste compressiekousen voor in het vliegtuig. Deze kousen voorkomen lichamelijke klachten en dragen hiermee zorg voor een gezonde leefstijl.

Vind je het heerlijk om lange stukken te wandelen, hardlopen of fietsen? Dan komen de beste compressiekousen hardlopen goed van pas. Deze kousen voorkomen onder meer zwellingen, voeren afvalstoffen snel af en bieden meer stabiliteit. Door deze voordelen verklein je de kans op blessures en werk je dus gericht toe naar een gezonde(re) leefstijl.

In onze ogen horen compressiekousen dus bij een gezonde leefstijl. Daardoor horen deze kousen ook bij een betere wereld. Daarbovenop komt dat je de betere compressiesokken ook nog ‘gewoon’ overdag kunt dragen. Ook daarmee ga je de nodige gezondheidsklachten tegen.

Beste compressiekousen

Compressiekousen kopen? Hier moet je op letten!

Spreken de vele voordelen van compressiekousen je aan? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Goede compressiekousen bieden immers veel gezondheidsvoordelen en gaan probleemloos jarenlang mee. Ondertussen geniet je ook nog van een fijne pasvorm en veel comfort.

Voldoende reden dus om nieuwe compressiekousen aan te schaffen. Maar, wat zijn dan de beste compressiekousen waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag vind je door even goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Aan de hand van deze punten vind je snel de meest geschikte compressiekousen.

Gewenste gebruik

Wil je de beste compressiekousen voor in het vliegtuig? Of wil je juist geschikte compressiekousen voor tijdens het sporten hebben? Het gewenste gebruik is bepalend voor het soort compressiekous waar je het beste voor kunt kiezen.

Compressiekousen die voor sporten geschikt zijn, moeten strak en stevig zitten. Het is ook wenselijk dat deze sokken een antisliplaag hebben, zodat de sokken niet schuiven in je hardloop- of wandelschoenen. Compressiekousen voor in het vliegtuig moeten daarentegen comfortabel zitten, makkelijk aan en uit te doen zijn en ademend zijn.

Met andere woorden: denk op voorhand goed na over de momenten waarop je de compressiekousen wilt dragen. Als je dat weet, weet je ook welk soort compressiekous het beste op je wensen aansluit. Daarmee maak je alvast een flinke schifting in het aanbod.

Compressie

De naam ‘compressiekousen’ duidt op het feit dat deze kousen een bepaalde  compressie leveren. Dit is een bepaalde druk op je benen die wordt aangegeven in de eenheid mmHg. Houd daarvoor deze waarden aan:

  • Lichte compressiesterkte: 18 tot 21 mmHg
  • Gemiddelde compressiesterkte: 23 tot 32 mmHg
  • Krachtige compressiesterkte: 34 tot 46 mmHg
  • Zeer krachtige compressiesterkte: 46+ mmHg

Dit is één van de punten die je goed op je eigen lichaam af moet stemmen. Ben je erg gevoelig voor zwellingen in je benen en voeten? Of heb je regelmatig tijdens het hardlopen/wandelen last van pijntjes? Dan ben je meer gebaat bij een krachtige compressiesterkte.

Materiaal

Bij compressiekousen moet je goed naar het materiaal kijken. De kousen moeten namelijk elastisch zijn, moeten zacht aanvoelen en moeten ook nog ademend zijn. Dit is alleen het geval als je voor compressiekousen van het juiste materiaal kiest. Onder meer elastaan en polyamide zijn hier goede voorbeelden van. Deze materialen gaan ook nog eens jarenlang mee. Deze duurzaamheid spreekt ons uiteraard erg aan!

Aantal compressiekousen

Denk je aan 1 paar compressiekousen voldoende te hebben? Of kun je beter kiezen voor een grotere set compressiekousen? Ook dit is iets dat je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen. Met name als je vaak sport, kan het handig zijn om meerdere paar compressiekousen in huis te halen.

Kleur

Wil je de beste compressiekousen vliegtuig aanschaffen? Dan is het handig om te beseffen dat deze kousen idealiter wel bij je outfit moeten passen. Kijk daarom in zo’n situatie goed naar de kleur van de compressiekousen.

Dit raden wij je ook voor compressiekousen lopen of compressiekousen wandelen aan. Je hebt simpelweg uit veel kleuren de keuze, dus bepaal even voor jezelf naar welke kleur je voorkeur uitgaat.

Maat

Bij compressiekousen moet je goed naar de maat kijken. Let hierbij niet alleen op de maat van je voeten, maar vooral ook op de omvang van je kuit. Bij veel compressiekousen is juist de omvang van de kuit leidend bij het bepalen van de juiste maat.

Meet daarom eerst de omvang van je kuiten op. Aan de hand daarvan kun je de maattabellen van bovenstaande compressiekousen raadplegen. Dit stelt je in staat om snel de juiste maat uit te kiezen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot arden wij je aan om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Kies idealiter voor één van bovenstaande soorten compressiekousen, aangezien deze kousen van de beste merken zijn. Dit uit zich in een jarenlange levensduur en de gewenste gezondheidsvoordelen.

Tevens raden wij je aan om te investeren in de beste compressiekousen. Daar heb je op termijn simpelweg het meeste aan; voor kwaliteit moet je altijd betalen.