Beste puzzelmat 2024 – Top 10

Beste puzzelmat

Beste puzzelmat volgens ons onderzoek

Je smartphone biedt veel vermaak, maar levert ook veel onrust op. Van alle prikkels word je echt niet gelukkiger of mentaal rustiger. Waar je dat wel van wordt? Van puzzelen! Om het puzzelen thuis zo aangenaam mogelijk te maken, kun je niet om een puzzelmat heen. Zo’n mat biedt veel gemak en zorgt er indirect voor dat je nog meer plezier beleeft aan het puzzelen. Voor ons voldoende reden om op zoek te gaan naar de beste puzzelmat van 2024. Neem onze bevindingen door en maak het puzzelen nog leuker voor jezelf!

Top 10 beste puzzelmat 2024:

Dit is onze top 10 beste puzzelmat van 2024:


Uitgelicht: 5 beste puzzelmatten

Onze keuze voor de 5 beste puzzelmatten lichten we hieronder toe.


1. Jumbo Portapuzzle Deluxe 1000 Stukjes

Wat is de beste puzzelmat? Dat is de Jumbo Portapuzzle Deluxe 1000 Stukjes! Dit is volgens ons om meerdere redenen de beste puzzelmat van 2024. Ten eerste omdat deze mat van kunstleer gemaakt is, hierdoor lekker zacht is en hierdoor ook licht van gewicht is. Ten tweede omdat deze mat een super handig handvat heeft, waardoor je ‘m makkelijk kunt verplaatsen. Ten derde omdat de puzzelstukjes zo stevig als een huis liggen op deze mat. Ook met dank aan het kunstleer. Ten vierde met dank aan de afmetingen (73 bij 56 cm), waardoor deze beste puzzelmat in principe voor alle puzzels van 1000 stukjes geschikt is. Ten vijfde zijn wij over de opbergmogelijkheden te spreken. Je kunt deze puzzelmat gewoon horizontaal op een tafel neerleggen, maar je kunt ‘m ook verticaal neerzetten. Met alle dank aan de rits. Dit maakt het des te makkelijker om deze puzzelmat overal en altijd in huis te gebruiken en om je puzzel te verplaatsen. Echt een aanrader deze puzzelmat, hoewel ‘ie niet goedkoop is.

2. The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes

De The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes is ook een zeer geschikte puzzelmat. Deze mat is ook van zacht materiaal gemaakt, waardoor je ‘m makkelijk op kunt rollen. Ook als de puzzel op deze mat ligt. Dit maakt het des te makkelijker om een puzzel even van tafel te halen en ergens handig neer te leggen. Rol je deze puzzelmat vervolgens weer uit? Dan geniet je van de afmetingen van 70 x 120 cm. Dit maakt deze puzzelmat ook voor de grotere puzzels uiterst geschikt. Met deze puzzelmat bespaar je veel tijd, geniet je van veel gemak en geniet je van een lange levensduur. De The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes is namelijk van duurzaam materiaal gemaakt. Zelfs als je ‘m heel vaak oprolt, geeft het materiaal geen kik. Je bent hierdoor van een lange levensduur én de gewenste duurzaamheid verzekerd. Voor deze puzzelmat betaal je ook een stuk minder dan voor de beste puzzelmat, zie hierboven.

3. Diydash Draaibaar Puzzelbord met Opbergsysteem

Het Diydash Draaibaar Puzzelbord met Opbergsysteem verdient ook een plekje in onze top 10 puzzelmatten. Dit is onder meer aan de unieke samenstelling te danken. Dit is namelijk niet alleen een puzzelmat, maar is ook nog een organizer. Deze puzzelmat beschikt namelijk over 6 lades, waarin je de puzzelstukjes perfect kunt organiseren en sorteren. Dit maakt het des te makkelijker en handiger om (snel) een puzzel te maken. Deze puzzelmat is ook nog 360 graden draaibaar, is 64 bij 86 centimeter groot en is van robuust hout gemaakt. Hij is hierdoor tegen een stootje bestand en gaat probleemloos jarenlang mee. Wel moet je even goed kijken naar het opbergen van je puzzel. Bij bovenstaande puzzelmatten geniet je van een ruimtebesparende opbergmogelijkheid, maar daar is bij de Diydash Draaibaar Puzzelbord met Opbergsysteem geen sprake van. Iets om rekening mee te houden, hoewel deze puzzelmat weer hele andere voordelen biedt. Met alle dank aan de unieke vormgeving.

4. Jumbo Portapuzzle Standaard

De Jumbo Portapuzzle Standaard is een aanrader voor iedereen die van puzzelen houdt. Deze puzzelmat is 90 bij 60 cm groot, is hierdoor groot genoeg voor puzzels tot 1500 stukjes en is ontzettend handig. Leg je puzzel op deze mat en het zachte materiaal zorgt ervoor dat de puzzelstukjes geen kant op kunnen. Ondertussen kun je de zijdelen van deze puzzelmat gebruiken voor het sorteren van alle puzzelstukjes. Super handig dus! Wat ook handig is, is dat je deze puzzelmat makkelijk dubbel kunt vouwen. Op die manier neemt deze puzzelmat weinig ruimte in beslag, indien je je puzzel op moet bergen. Dit zorgt ervoor dat je deze puzzelmat ook prima op je eettafel kunt gebruiken. Of op je bureau waar je ook aan moet werken.

5. The Friendly Puzzelmat 5000 stukjes

De The Friendly Puzzelmat 5000 stukjes is de beste grote puzzelmat. Deze puzzelmat is 120 bij 170 cm groot en is hierdoor geschikt voor puzzels tot 5000 stukjes. Voor de echte avonturier is dit dus een zeer geschikte puzzelmat. Zelfs deze grote puzzels maak je namelijk op een leuke en handige manier met deze puzzelmat. Deze puzzelmat is makkelijk op te rollen, waardoor je je puzzel ook makkelijk op kunt bergen en kunt bewaren. De puzzelmat is van zacht materiaal gemaakt, is hierdoor extra stevig en beschikt over een antisliplaag. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de puzzelstukjes verschuiven, terwijl je de puzzel oprolt. Deze XXL puzzelmat is prijstechnisch ook bijzonder interessant. Hij is namelijk niet eens veel duurder dan kleinere puzzelmatten, terwijl juist deze puzzelmat uiterst geschikt is voor de grootste puzzels.

Waarom hoort een puzzelmat bij een betere wereld?

Op onze website draait alles om duurzaamheid en een gezonde leefstijl. Bij een gezonde leefstijl hoort onder meer voldoende ontspanning. Dáár komt een goede puzzelmat maar al te goed bij van pas. Puur vanwege deze reden zijn wij op zoek gegaan naar de beste puzzelmat.

Met een goede puzzelmat maak je puzzelen nog aangenamer en leuker. Dit brengt veel innerlijke en geestelijke rust met zich mee, terwijl je ook nog veel plezier beleeft. Dat is iets wat absoluut bij een betere wereld en gezonde leefstijl hoort. Overigens raden wij je aan om ook direct in een ergonomische kruk of ergonomische bureaustoel te investeren. Daarmee maak je het puzzelen nog aangenamer voor jezelf.

Beste puzzelmat

Hoe hebben wij de beste puzzelmatten geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Soort puzzelmat
  • Afmetingen & maximaal aantal stukjes
  • Materiaal en duurzaamheid
  • Gebruiksgemak
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

22 uur onderzoek verricht

50+ puzzelmatten bekeken

120 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Wat is de beste puzzelmat volgens de Consumentenbond?

Voor het samenstellen van de beste producten baseren wij ons deels op de Consumentenbond. Wij kijken graag of de Consumentenbond ook een test heeft uitgevoerd, in dit geval naar de beste puzzelmat. Helaas is daar geen sprake van. Gelukkig kun je volledig vertrouwen op onze top 10 beste puzzelmat, samengesteld door ware experts.

Beste puzzelmat

Puzzelmat kopen? Hier moet je op letten!

In onze ogen biedt een puzzelmat ontzettend veel gemak. Je maakt het puzzelen leuker voor jezelf en je geniet ook op andere gebieden van geel mak. Zo kun je prima aan hetzelfde bureau werken en puzzelen, dankzij de verplaatsbaarheid van een puzzelmat.

Maar, hoe geniet je nou optimaal van dit gemak? Dat doe je door even goed naar bovenstaande 10 puzzelmatten te kijken. Aan de hand van onderstaande punten maak je vervolgens de juiste vergelijking c.q. keuze voor jezelf.

Soort puzzelmat

Je moet eerst goed kijken naar de verschillende soorten puzzelmatten. Je kunt bijvoorbeeld voor een houten puzzelmat kiezen die je gewoon op kunt tillen. Zo’n puzzelmat is robuust, maar is dus niet ruimtebesparend op te bergen.

Je kunt ook voor een puzzelmat met rits kiezen. Door deze rits kun je de puzzel afdichten, waarna je de puzzel zelfs verticaal op kunt bergen. Super handig, maar moet maar net op je wensen aansluiten.

Ook kun je kiezen voor een oprolbare puzzelmat. Het unieke hieraan is dat je de puzzelmat gewoon op kunt rollen, terwijl de puzzel op de mat ligt. Dit maakt het des te makkelijker om de puzzel op te bergen en te verplaatsen.

Tot slot kun je kiezen voor een puzzelmat met lades of andere extra’s. Deze extra’s maken het mogelijk om direct de puzzelstukjes te sorteren, bijvoorbeeld op kleur of vorm. Dit maakt eventueel het puzzelen (nog) makkelijker voor je.

Afmetingen

Je hebt uiteraard ook met de afmetingen van de puzzelmat te maken. Dit is iets dat je vooral op het door jou gewenste gebruik af moet stemmen. Maak je graag hele grote puzzels? Dan heb je een XXL puzzelmat nodig. Maak je de meer gangbare puzzels? Dan heb je genoeg aan een puzzelmat die voor 1000 of 1500 stukjes geschikt is.

Tip: kijk heel goed naar de afmetingen, indien je voor een opvouwbare- of oprolbare puzzelmat kiest. De puzzelmat is in dat geval immers een heel stuk compacter op te bergen. Maar, als je ‘m vervolgens uitrolt of uitvouwt, moet ‘ie wel groot genoeg zijn voor de puzzel die je gaat maken.

Materiaal

Bij een puzzelmat moet je goed naar het materiaal kijken. Het materiaal moet tegen een stootje bestand zijn, maar moet ook over een antisliplaag beschikken. Daarmee voorkom je dat de puzzelstukjes verschuiven of erger nog: de gehele puzzel door elkaar heen gaat.

Wat dan het beste materiaal voor een puzzelmat is? Qua robuustheid is een houten puzzelmat geweldig. Qua gemak en antislip is een foam puzzelmat de beste optie. Dit materiaal is makkelijk op te vouwen/rollen en houdt alle puzzelstukjes perfect op hun plek.

Ervaringen van anderen

Je bent zeker niet de enige die graag een puzzel maakt. Nog steeds is dit voor veel Nederlanders een hobby, waardoor ook veel mensen op zoek gaan naar een goede puzzelmat. Of reeds een puzzelmat hebben gekocht. Dit houdt ook in dat je online veel beoordelingen over puzzelmatten kunt vinden. Wij raden je aan om deze beoordelingen even goed door te nemen, aangezien deze beoordelingen veel nieuwe informatie over de puzzelmat.

Prijs & kwaliteit

Tot slot is het belangrijk om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Sowieso raden wij je aan om te durven investeren in de beste puzzelmat. Je krijgt nu eenmaal het meeste waar voor je geld als je voor pure kwaliteit gaat, maar dat gaat dus wel gepaard met een grotere investering. Gelukkig krijg je hier een hoop voor terug, zoals de gewenste duurzaamheid en ontzettend veel gemak. Met de beste puzzelmat is het al met al super fijn (en leuk) puzzelen!