Beste messenslijper 2024 – Top 10

Beste messenslijper

Beste messenslijper volgens ons onderzoek

De messen die je in je keuken gebruikt, moeten vlijmscherp zijn. Dit scheelt je nu eenmaal veel tijd, brengt meer gemak met zich mee en brengt ook nog meer veiligheid met zich mee. Om je messen goed scherp te houden, kun je eigenlijk niet om een messenslijper heen. Dit is een vrij eenvoudig hulpmiddel waarmee je je messen vlijmscherp houdt en zodoende fijner, sneller en gemakkelijker maaltijden bereidt. Ons testpanel is alvast op zoek gegaan naar de beste messenslijper van 2024! Onze bevindingen en complete top 10 tref je hieronder aan.

Top 10 beste messenslijper 2024:

Dit is onze top 10 beste messenslijper van 2024:


Uitgelicht: 5 beste messenslijpers

Onze keuze voor de 5 beste messenslijpers lichten we hieronder toe.


1. B&H Premium Messenslijper

De B&H Premium Messenslijper is absoluut de beste messenslijper van 2024. Dit is alleen al aan de handige en compacte vormgeving te danken. Dit is eigenlijk een soort van vacumeermachine qua vorm, maar dan een stuk platter. De B&H Premium Messenslijper beschikt bovendien over twee verschillende ‘slijpstenen’. Het is de bedoeling dat je je mes eerst door de ene slijpsteen 5 keer haalt en daarna nogmaals 5 keer door de andere slijpsteen. Op die manier worden beide kanten van het mes weer vlijmscherp. Je geniet hierbij van veel gemak én je krijgt ook nog een wetsteen meegeleverd. Hiermee verwijder je makkelijk krassen en andere beschadigingen van je messen. Deze beste messenslijper kost je slechts 2 tientjes, gaat jarenlang mee en is van stevig RVS gemaakt. Dit materiaal brengt een lange levensduur met zich mee, evenals de gewenste robuustheid. Al met al een geweldige messenslijper voor in, naar onze mening, elke keuken.

2. VDN Luxe Dubbelzijdige Wetsteen

De VDN Luxe Dubbelzijdige Wetsteen is de beste wetsteen van 2024. Normaal gesproken kan een wetsteen alleen maar beschadigingen en krassen wegwerken. Dít is echter meer dan een wetsteen. Je kunt hiermee beschadigingen wegwerken én je maakt eenvoudig je messen hier weer vlijmscherp mee. Deze slijpsteen is van hoge kwaliteit, is voor alle soorten messen geschikt en is een ware allrounder. Dit komt onder meer doordat je zowel van de grove korrel (1000) als van de fijne korrel (6000) gebruik kunt maken. Ongeacht wat voor mes je hebt, breng je je mes weer in perfectie conditie met de VDN Luxe Dubbelzijdige Wetsteen. Deze slijpsteen kost je niet overdreven veel geld en wordt ook nog met een e-book geleverd. In dit e-book vind je de beste tips over het slijpen en onderhouden van je messen.

3. Soothe 4-in-1 Professionele Messenslijper

De Soothe 4-in-1 Professionele Messenslijper is een veelzijdige messenslijper. Je kunt ‘m prima voor alle soorten messen in je woning gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld een schaar. Dit is onder meer te danken aan de unieke schaarslijper die op deze messenslijper aangebracht is. Wil je een mes slijpen? Dan heb je de keuze uit 3 verschillende slijpers. Deze slijpers kun je perfect met elkaar combineren, maar je kunt ze ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. Neem hiervoor vooral even de handleiding van deze messenslijper door. Doordat dit een doortrekslijper is, werkt ‘ie bijzonder eenvoudig. Haal het mes langs de slijper heen en geniet binnen mum van tijd van haarscherpe messen. Wat bij de Soothe 4-in-1 Professionele Messenslijper ook nog opvalt, is het zeer voordelige prijskaartje. Al met al durven wij wel te stellen dat dit de beste goedkope messenslijper van 2024 is!

4. Olvy Kitchen – Professionele Elektrische Messenslijper

De Olvy Kitchen – Professionele Elektrische Messenslijper is de beste elektrische messenslijper van 2024. Deze slijper werkt volledig elektrisch; je hoeft alleen maar het mes op de juiste manier bij/tegen de slijper aan te houden. Voordat je het doorhebt, geniet je weer van vlijmscherpe messen. Hierbij geniet je van veel gemak, van een consistent resultaat en van een razendsnelle werking. Deze elektrische messenslijper is behoorlijk krachtig en werkt hierdoor zeer snel. Hij is ook nog voor alle soorten messen geschikt en zorgt daarbij voor het behoud van de slijphoek. Daarnaast staat de Olvy Kitchen – Professionele Elektrische Messenslijper zo stevig als een huis en is ‘ie dus ook uitermate veilig te gebruiken. Deze beste elektrische messenslijper brengt wel een fors(er) prijskaartje met zich mee. Maar goed, voor kwaliteit moet je altijd betalen en je geniet hiermee van extra veel gemak!

5. Noswo Elektrische Messenslijper

De Noswo Elektrische Messenslijper is ook een prima elektrische messenslijper. Vooral de eenvoudige werking valt bij deze slijper op. Zet ‘m aan, hou het mes zoals je op de productfoto kunt zien en laat de slijper al het werk doen. Binnen mum van tijd is je mes weer vlijmscherp en kun je ‘m geheel naar wens gebruiken. Overigens is deze messenslijper ook te gebruiken voor bijlen, voor scharen en ook als slijpmachine voor beitels. De Noswo Elektrische Messenslijper is opvallend compact en is hierdoor eenvoudig in je keuken weg te werken. Wij zijn ook te spreken over de antislip voetjes, waardoor je deze messenslijper te allen tijde veilig en handig kunt gebruiken. Als klap op de vuurpijl kun je ‘m ook nog in 2 kleuren bestellen. Stem ‘m daarmee volledig af op de rest van je keuken en geniet optimaal van de waanzinnige werking van deze messenslijper!

Waarom hoort een messenslijper bij een betere wereld?

Bij Debeterewereld.nl zijn wij groot fan van een messenslijper. Dit komt puur doordat je met dit handige hulpmiddel de levensduur van je messen aanzienlijk verlengt. Daardoor heb je minder vaak nieuwe messen nodig en leef je dus een stuk duurzamer. Laat dat nou net het hoofdonderwerp van onze website zijn!

In onze ogen is een goede messenslijper onmisbaar in je keuken. Met name als je bijvoorbeeld in een goede messenset of kappersschaar geïnvesteerd hebt. Deze producten wil je vlijmscherp houden en daar heb je simpelweg een goede messenslijper voor nodig.

Beste messenslijper

Hoe hebben wij de beste messenslijpers geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Soort messenslijper
  • Manier van slijpen & resultaat
  • Samenstelling en afmetingen
  • Duurzaamheid en materiaalgebruik
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

22 uur onderzoek verricht

50+ koffiemolens bekeken

120 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Wat is de beste messenslijper volgens de Consumentenbond?

Voor dit artikel hebben wij ook gekeken naar een messenslijper test van de Consumentenbond. Wij waren namelijk benieuwd wat de beste messenslijper volgens de Consumentenbond is. Helaas hebben wij geen antwoord op onze vraag weten te vinden. De Consumentenbond heeft namelijk (nog) geen onderzoek verricht naar de beste messenslijper. Maar, geen probleem! Je kunt gelukkig vertrouwen op onze top 10 beste messenslijper, samengesteld door ware experts.

Beste messenslijper

Messenslijper kopen? Hier moet je op letten!

Wil je graag de levensduur van je messen aanzienlijk verlengen? Wil je daarmee het koken nog makkelijker en leuker voor jezelf maken? Je hebt groot gelijk. Met een goede messenslijper is het een fluitje van een cent om je messen scherp te houden. Daar hoef je ook niet de hoofdprijs voor te betalen, zoals bovenstaande varianten laten zien.

Maar, wat is dan de beste messenslijper voor in jouw situatie en voor jouw messen? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Aan de hand van deze punten hebben wij ook onze top 10 samengesteld.

Soort messenslijper

Het is eerst belangrijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten messenslijpers:

  • Doortrekslijper. Dit is een messenslijper waar je het mes heen en weer doorheen moet bewegen. Op die manier worden beide kanten van het mes perfect geslepen, terwijl de vorm van het mes behouden blijft.
  • Elektrische messenslijper. Dit is een messenslijper waarbij je zelf zo min mogelijk hoeft te doen. Leg het mes op de juiste manier in de messenslijper en laat al het werk aan de elektrische messenslijper over. Binnen korte tijd is het mes weer volledig scherp.
  • Slijpsteen. Je kunt ook voor een slijpsteen, ook wel wetsteen, kiezen. Dit is een steen waar je het mes langs moet bewegen, waarmee het mes perfect geslepen wordt. Ook bij een slijpsteen is het dus zaak om zelf iets te doen, in tegenstelling tot bij een elektrische messenslijper.

Wat is nou de beste soort messenslijper voor jou? Het is vooral zaak om na te denken over het gewenste gebruik. Bepaal bijvoorbeeld hoe vaak je je messen wilt slijpen. Of hoeveel messen je wilt slijpen. Wil je dit nou heel vaak doen of heb je heel veel messen? Dan is de beste elektrische messenslijper toch wel een aanrader.

Geschiktheid

Het is ook belangrijk om naar de geschiktheid van de messenslijper te kijken. Kun je het apparaat alleen voor je keukenmessen gebruiken? Of kun je ‘m ook voor bijvoorbeeld een schaar, beitels en andere messen gebruiken? De betere messenslijpers zijn zeer zeker veelzijdig inzetbaar, dus dat geniet ook zeker onze voorkeur.

Materiaal

Kijk ook goed naar het materiaal van de messenslijper. Idealiter is een messenslijper van een RVS slijpgedeelte voorzien. Dit materiaal gaat nu eenmaal heel lang mee en verlengt hiermee de levensduur van het slijpgedeelte. Een andere prima optie is een slijpgedeelte van keramiek. Ook dit materiaal vertoont weinig slijtage en is zodoende erg lang te gebruiken.

Samenstelling

Het is ook verstandig om naar de algehele samenstelling van de messenslijper te kijken. Kijk goed naar de afmetingen van het apparaat, kijk goed naar de onderkant en check ook goed of de messenslijper van extra’s voorzien is. Bij de onderkant is het vooral belangrijk om te kijken of ‘ie van antislip voetjes voorzien is. Dat komt de veiligheid namelijk aanzienlijk ten goede.

Ervaringen van anderen

Wij raden je ook aan om even de ervaringen van andere mensen te checken. Zijn de meeste gebruikers tevreden over de betreffende messenslijper? Dan is dat een goed teken. Wij hebben echter ook opgemerkt dat veel messenslijpers slecht(er) beoordeeld worden. Het is verstandig om juist die varianten links te laten liggen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot raden wij je aan om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Ga puur voor de beste messenslijper, bespaar niet onnodig en ga altijd voor kwaliteit. Dit doe je onder meer door specifiek voor één van de 10 bovenstaande varianten te kiezen. Deze 10 messenslijpers zijn van een uitmuntende kwaliteit, worden goed beoordeeld en gaan jarenlang mee. Veelzeggend wat ons betreft!