Beste elektrische verwarming slaapkamer 2024 – Top 10

Beste elektrische verwarming slaapkamer

Beste elektrische verwarming slaapkamer volgens ons onderzoek

Het klimaat is overduidelijk aan het veranderen. We hebben vaker en vaker met extreem weer te maken, waaronder ook koudere periodes. Kun je niet al te goed tegen deze koude periodes? Dan is het verstandig om een elektrische verwarming slaapkamer aan te schaffen. Met die verwarming geniet je in je slaapkamer te allen tijde van een aangename warmte! In dit artikel vind je alle informatie over de 10 beste elektrische verwarmingen slaapkamer.

Top 10 beste elektrische verwarming slaapkamer 2024:

Dit is onze top 10 beste elektrische verwarming slaapkamer van 2024:


Uitgelicht: 5 beste elektrische kachels slaapkamer

Onze keuze voor de 5 beste elektrische kachels slaapkamer lichten we hieronder toe.


1. Auronic Elektrische Convectorkachel

Wil je graag van een aangename warmte in je slaapkamer genieten? Wil je hierbij ook nog van extra gemak verzekerd zijn? Dan wijzen wij je graag op de Auronic Elektrische Convectorkachel. Om meerdere redenen vinden wij dit de beste koop!

Ten eerste spreekt de compactheid van deze elektrische verwarming ons aan. Deze elektrische verwarming slaapkamer is vrij compact uitgevoerd, waardoor je ‘m eenvoudig een plekje in je slaapkamer geeft. Je hebt hierbij bovendien te maken met een relatief lange stroomkabel. Hierdoor hoef je ‘m niet altijd direct in de buurt van een stopcontact neer te zetten.

Ten tweede valt het forse bereik op. Deze elektrische verwarming slaapkamer heeft een maximaal verwarmingsbereik van maar liefst 50 vierkante meter. Dit houdt het volgende in: de Auronic Elektrische Convectorkachel is voor in elke slaapkamer geschikt. Ook als je een grote slaapkamer hebt, is dit de aangewezen variant voor in je slaapkamer.

Ten derde zijn wij over de instelmogelijkheden te danken. Dit voordeel kunnen we in twee andere voordelen uitsplitsen:

  • De Auronic Elektrische Convectorkachel is in drie standen in te stellen. Je kunt deze elektrische verwarming slaapkamer in maar liefst 3 standen instellen. Het gaat hierbij om een stand van 750 Watt, 1250 Watt en 2000 Watt. Op basis van dit vermogen oefen je invloed uit op de opwarmtijd, op het gemak en op het energieverbruik.
  • Deze elektrische verwarming heeft een verstelbare thermostaat. Je bepaalt bij de Auronic Elektrische Convectorkachel volledig zelf wat de temperatuur moet zijn. Je kunt namelijk zelf, nauwkeurig de temperatuur instellen. Dit doe je met behulp van de handige draaiknop aan de zijkant.

Ten vierde zijn wij over de algehele samenstelling te spreken. Zo is de Auronic Elektrische Convectorkachel voorzien van hittebestendige handvatten. Zet deze elektrische verwarming slaapkamer uit, til ‘m op en gebruik ‘m vervolgens weer in een andere ruimte. Dankzij de handvatten is dit veilig en goed te doen.

Tevens zijn wij over de compactheid en het lage gewicht te spreken. Zoals we eerder in deze review al bespraken, geef je de Auronic Elektrische Convectorkachel eenvoudig een plekje in je slaapkamer. Mocht je ‘m vervolgens willen verplaatsen, is dit dankzij het lage gewicht maar al te goed te doen.

Overigens gaat het om een convectorkachel. Het voordeel hiervan is dat de warmte gelijkmatig door de slaapkamer heen verspreidt wordt. Je hebt het dus al snel in je bed erg aangenaam. Daarbij is het wel belangrijk om nooit spullen, zoals kleding, op de Auronic Elektrische Convectorkachel neer te leggen. Dit levert namelijk brandgevaar op.

Kies je voor deze elektrische verwarming slaapkamer? Dan kies je ook nog voor een zuinige elektrische kachel. Met het oog op de huidige tijden – de tijden van duurzaamheid – is de energiezuinigheid uiteraard een groot voordeel. Je bespaart met de Auronic Elektrische Convectorkachel zodoende ook veel geld op de lange termijn.

Wat wij echt subliem vinden, is de prijs-kwaliteitsverhouding. We kunnen allereerst stellen dat de kwaliteit subliem is. De Auronic Elektrische Convectorkachel is van de juiste materialen vervaardigd en keurig afgewerkt. Dit merk je overduidelijk aan de lange levensduur.

Ook spreken veel kopers vol lof over de Auronic Elektrische Convectorkachel. In heel veel reviews valt te lezen dat men erg blij is met hun aankoop. Wij begrijpen maar al te goed waarom! Tot slot is het prettig dat je slechts €39,99 voor deze elektrische verwarming slaapkamer hoeft te betalen. Een betere verwarming voor in je slaapkamer met een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je niet vinden!

2. Alpina Convectorkachel

Spreekt de beste koop je niet helemaal aan? Dan wijzen wij je graag op de Alpina Convectorkachel. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de op één na beste variant is.

Met de Alpina Convectorkachel haal je een veelzijdige kachel in huis. Dit is onder meer aan de 3 instelbare standen te danken. Normaal gesproken levert deze verwarming een vermogen van 2000 Watt, maar je kunt ‘m ook op een lagere stand instellen. Daarmee duurt de opwarming iets langer, maar verbruikt deze elektrische verwarming wel een stuk minder energie.

Wil je in je slaapkamer zo snel mogelijk van een aangename warmte genieten? Dan is het verstandig om voor de Alpina Convectorkachel te kiezen. Deze elektrische verwarming beschikt namelijk over een turbostand. Zoals de naam al zegt, werkt deze kachel super snel als je ‘m in deze stand instelt.

De Alpina Convectorkachel is voor in elke slaapkamer geschikt. Voor in de kleinere slaapkamers komt de compactheid goed van pas. Dit is namelijk écht een kleine elektrische verwarming. Je geeft ‘m zodoende eenvoudig een plekje in je slaapkamer.

Heb je een grotere slaapkamer? Ook dan vinden wij dit een geschikte elektrische verwarming slaapkamer. Door het hoge vermogen is het maximale bereik 42 vierkante meter. Dit houdt in dat je ‘m ook probleemloos in de grotere slaapkamers neer kunt zetten. Je geniet hoe dan ook snel van een aangename warmte.

Net zoals bovenstaande variant is dit een convectorkachel. Dit houdt in dat deze kachel de koude lucht uit de slaapkamer opzuigt, deze verwarmt en vervolgens weer uitblaast. Groot voordeel hierbij is dat de warmte volledig door je slaapkamer verspreid wordt. Je hebt het dus overal in je slaapkamer lekker warm en aangenaam.

Wil je deze elektrische verwarming slaapkamer ook in andere ruimtes gebruiken? Dat is goed mogelijk, mede door de compactheid. De compactheid brengt een laag gewicht met zich mee. Het voordeel daarvan laat zich al raden: je verplaatst de Alpina Convectorkachel zeer eenvoudig in je woning.

De Alpina Convectorkachel is ook nog van een paar handige extra’s voorzien. Wat te denken van het aan- en uitlampje? Door snel naar dit lampje te kijken, zie je direct of de kachel wel of niet aanstaat. Tevens is deze kachel van een oververhittingsbeveiliging voorzien. Deze beveiliging zorgt voor de gewenste veiligheid en lange levensduur.

Ook zijn wij over de traploos regelbare thermostaat te spreken. Dankzij deze thermostaat bepaal je volledig zelf wat de temperatuur in je slaapkamer wordt. Bij deze elektrische verwarming slaapkamer heb je dus alle touwtjes in eigen handen.

Spreekt deze elektrische verwarwarming slaapkamer je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: de Alpina Convectorkachel is goedkoop. Ja, voor deze elektrische verwarming betaal je slechts €34,99. Het is hiermee prijstechnisch één van de beste kachels voor in je slaapkamer.

Wij zijn ook nog over de vele positieve beoordelingen enthousiast. Bij onze partner Bol zijn méér dan 200 tevreden reviews achtergelaten. Op basis van dit aantal en op basis van de gemiddelde score kunnen we het volgende stellen: de Alpina Convectorkachel doet precies wat ‘ie moet doen. Vandaar ook dat wij dit de op één na beste koop vinden!

3. VONROC Luxe elektrische kachel

Wat is nou de beste soort elektrische verwarming slaapkamer? Onze voorkeur gaat in principe naar de 2 bovenstaande varianten uit. Die varianten zijn wat ons betreft echter wel minder fraai. Wil je vooral een mooie elektrische verwarming slaapkamer hebben? Dan wijzen wij je graag op de VONROC Luxe elektrische kachel.

Om meerdere redenen vinden wij dit de derde beste elektrische verwarming slaapkamer. Dit is onder meer aan het stijlvolle design te danken. Het merk VONROC heeft overduidelijk voor een moderne stijl gekozen. Een moderne stijl waardoor deze elektrische verwarming prachtig in je slaapkamer staat.

Net zoals bovenstaande varianten is dit een convectorkachel. De VONROC Luxe elektrische kachel is echter ook nog van een glazen paneel uitgevoerd. Dit staat prachtig én zorgt een nog betere verdeling van de warme lucht. Je geniet hoe dan ook binnen mum van tijd in je slaapkamer van een zeer aangename warmte.

Daarbij geniet je ook nog van veel instelmogelijkheden. Zo kun je de VONROC Luxe elektrische kachel in twee vermogenstanden instellen: 1000 Watt of 2000 Watt. Gebruik je de stand van 1000 Watt? Dan geniet je van een laag/lager energieverbruik. Gebruik je de stand van 2000 Watt? Dan geniet je van een nog snellere opwarming.

Overigens is de VONROC Luxe elektrische kachel vooral voor de kleinere slaapkamers geschikt. Dit heeft te maken met het maximale bereik van 24 vierkante meter. Op dit gebied kan ‘ie dus niet tippen aan bovenstaande varianten. Maar goed, deze elektrische verwarming slaapkamer is dus wel een stuk fraaier om te zien.

De VONROC Luxe elektrische kachel is bovendien op een sublieme manier te bedienen. Je hebt hier zelfs meerdere mogelijkheden voor:

  • Handmatig. Op de VONROC Luxe elektrische kachel zijn een paar draai- en drukknoppen aangebracht. Met deze knoppen kun je eenvoudig de VONROC Luxe elektrische kachel geheel naar wens instellen.
  • Via de app. De VONROC Luxe elektrische kachel is ook nog van een wifi ontvanger voorzien. Het is hierdoor mogelijk om via je smartphone, met een speciale app, deze kachel naar wens in te stellen. Ook hieruit blijkt dat dit een zeer moderne elektrische kachel is.

Bij deze elektrische verwarming slaapkamer heb je dus alle touwtjes in eigen handen. Dat komt ook nog door de instelbare thermostaat en timer. De timer zorgt ervoor dat je de VONROC Luxe elektrische kachel op bepaalde momenten aan en uit kunt laten gaan. Je geniet hierdoor op elk gewenst moment in je slaapkamer van de gewenste temperatuur. Geweldig!

Spreekt deze elektrische verwarming slaapkamer je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: deze kachel is van een sublieme kwaliteit. Met alle dank aan de gebruikte materialen, de afwerking en het merk VONROC. Ook goed om te weten: De VONROC Luxe elektrische kachel wordt zeer goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Het is wel duidelijk te merken dat dit een moderne elektrische verwarming is. Dit zie je aan de vele mogelijkheden, het stijlvolle design en het prijskaartje. Voor de VONROC Luxe elektrische kachel betaal je namelijk €119,95. Het is hiermee dus een vrij dure elektrische verwarming voor in je slaapkamer.

Desalniettemin raden wij je de VONROC Luxe elektrische kachel van harte aan. Met alle dank aan bovengenoemde punten, het stijlvolle design en het handige ontwerp. Je kunt ‘m eenvoudig verplaatsen en hij neemt niet overdreven veel ruimte in. Tevens doen de fraaie voetjes het algehele design alleen maar goed. Wij zijn in ieder geval groot fan van de VONROC Luxe elektrische kachel!

4. Tristar Elektrische Kachel KA-5911

Wil je graag een geschikte elektrische verwarming slaapkamer aanschaffen? Dan zijn er talloze knopen die je voor jezelf door moet hakken. Zo moet je naar je budget en naar je voorkeuren kijken. Blijkt uit jouw wensen dat je zo voordelig mogelijk uit wilt zijn? Dan raden wij je de Tristar Elektrische Kachel KA-5911 aan.

Deze elektrische verwarming slaapkamer heeft een sublieme prijs-kwaliteitsverhouding. Ten eerste kunnen we stellen dat het merk Tristar altijd kwaliteit levert. Dat is bij deze kachel al helemaal het geval, getuige de vele positieve reviews over de Tristar Elektrische Kachel KA-5911.

Ten tweede kunnen we stellen dat dit een goedkope elektrische verwarming slaapkamer is. Voor de Tristar Elektrische Kachel KA-5911 betaal je slechts €29,99. Voor nog geen 3 tientjes heb je du al een elektrische verwarming in je slaapkamer. Het is dan ook nog eens een verwarming die zijn werk subliem doet!

Uiteraard is de samenstelling van de Tristar Elektrische Kachel KA-5911 naar onze wens:

  • Instelbare vermogenstanden. Je bepaalt bij deze elektrische verwarming slaapkamer zelf op welke vermogenstand ‘ie zijn werk moet doen. Je kunt hierbij kiezen tussen 750 Watt en 1500 Watt.
  • Regelbare thermostaat. Je bepaalt bij deze elektrische verwarming slaapkamer ook zelf wat de temperatuur moet worden. Dit stel je met de regelbare thermostaat nauwkeurig en eenvoudig in.
  • Oververhittingsbeveiliging. Het gebruik van een elektrische verwarming slaapkamer is nooit zonder risico. Dankzij déze veiligheidsfeature wordt het risico gelukkig geminimaliseerd. Je hoeft dus niet over je veiligheid in te zitten.
  • Geïntegreerde handvatten. Het merk Tristar heeft deze elektrische verwarming slaapkamer ook nog van handvatten voorzien. Zelfs als je de kachel net uitgedaan hebt, kun je deze kachel eenvoudig verplaatsen.
  • Zeer compact. De Tristar Elektrische Kachel KA-5911 is slechts 17 bij 49 bij 35 centimeter groot. Door deze compacte afmetingen geef je deze elektrische verwarming eenvoudig een plekje in je slaapkamer.

De Tristar Elektrische Kachel KA-5911 is voor in kleinere slaapkamers geschikt. Dit komt door het maximale verwarmingsbereik van 20 vierkante meter. Dat valt, in verhouding tot bovenstaande varianten, enigszins tegen. Wat wij ook niet helemaal subliem vinden, is het design. De Tristar Elektrische Kachel KA-5911 is een vrij eenvoudige en ouderwetse verwarming om te zien.

5. MaxxHome Elektrische kachel

Wat is voor jou dé beste variant? Het is aan jou om het antwoord op die vraag te vinden. Wij kunnen je alleen maar meegeven om ook naar de MaxxHome Elektrische kachel te kijken. Wij vinden dit één van de betere elektrische verwarmingen voor in je slaapkamer.

Dat is onder meer aan het hoge vermogen van de MaxxHome Elektrische kachel te danken. Deze elektrische verwarming levert een vermogen van maar liefst 3000 Watt. Door dit forse vermogen geniet je in je slaapkamer razendsnel van een aangename warmte.

Maar, je hoeft ‘m niet altijd op de stand van 3000 watt te gebruiken. Nee, de MaxxHome Elektrische kachel beschikt over 3 warmtestanden. Je oefent hiermee invloed uit op het energieverbruik, op de opwarmtijd en op de algehele werking van deze verwarming.

De MaxxHome Elektrische kachel is uitermate geschikt voor in de slaapkamer. Dit heeft drie verschillende redenen:

  • Het is een convectorkachel. Net zoals bovenstaande varianten is dit een convectorkachel. De warme lucht wordt hierdoor perfect door je gehele slaapkamer heen verspreidt.
  • Hij doet geruisloos zijn werk. Gebruik je de MaxxHome Elektrische kachel in je slaapkamer? Dan hoor je dit eigenlijk niet. Door een prima isolatie werkt deze kachel geruisloos!
  • Compacte vormgeving. De MaxxHome Elektrische kachel is ook nog een compacte elektrische verwarming. Je geeft ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je slaapkamer.

Heb je een grote slaapkamer? Dan is de MaxxHome Elektrische kachel absoluut een geschikte elektrische verwarming slaapkamer. Deze kachel heeft namelijk ene max. verwarmingsbereik van 55 m2. Dit is echt fors te noemen, waardoor je ‘m eventueel ook in andere ruimtes in je woning zou kunnen gebruiken.

Kies je voor de MaxxHome Elektrische kachel? Dan kies je voor een elektrische verwarming met veel extra’s en functies. Wat te denken van de aan-uitschakelaar, de omvalbeveiliging en de oververhittingsbeveiliging? Deze twee veiligheidsfeatures zorgen te allen tijde voor de gewenste veiligheid in je slaapkamer.

Uiteraard beschikt de MaxxHome Elektrische kachel ook over een instelbare thermostaat. Je bepaalt nauwkeurig op welke temperatuur deze elektrische verwarming de hitte af moet geven. Voordat je het doorhebt, geniet je vervolgens in je slaapkamer van de gewenste warmte.

Al met al zijn wij vol lof over deze elektrische verwarming slaapkamer. Dat is ook nog aan de prima kwaliteit te danken. Op basis van de vele positieve beoordelingen kunnen we stellen dat dit een elektrische kachel is waar je jarenlang gebruik van kunt maken.

Is dit de goedkoopste elektrische verwarming slaapkamer? Nee, dat is niet het geval. Voor de MaxxHome Elektrische kachel betaal je ongeveer €70. Hij is hiermee dus aanzienlijk duurder dan veel andere van bovenstaande elektrische verwarmingen.

Waarom hoort een elektrische verwarming slaapkamer bij een betere wereld?

Op onze website draait alles om duurzaamheid én een gezonde leefstijl. Een elektrische verwarming in de slaapkamer heeft hier zeker betrekking op:

  • Duurzaamheid. De betere elektrische kachels voor in de slaapkamer zijn energiezuinig en brengen je energie- en gasrekening omlaag. Dát spreekt ons vanuit het oogpunt van duurzaamheid aan. Je kunt veel beter een elektrische kachel in je slaapkamer neerzetten in plaats van het centrale verwarmingssysteem te gebruiken.
  • Gezonde leefstijl. Dankzij een elektrische kachel in je slaapkamer hoef je het niet meer koud te hebben. Je slaapt hierdoor beter en valt ook nog eens sneller in slaap. Deze betere nachtrust draagt bij aan een gezonde(re) leefstijl. Net zoals een ventilator in de slaapkamer dit doet.
Beste elektrische verwarming slaapkamer

Hoe vind je de beste elektrische verwarming slaapkamer?

Wil je dolgraag van een aangename warmte in je slaapkamer genieten? Dan heb je dus de beste elektrische verwarming slaapkamer nodig. Maar, wat is nou de beste koop voor jou? Dat bepaal je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort elektrische verwarming

Je moet allereerst goed naar het soort elektrische verwarming kijken. Onze voorkeur gaat uit naar een convectorkachel voor in de slaapkamer. Dit heeft puur met het lage geluidsniveau van deze kachel te maken. Tevens geniet je met een elektrische verwarming slaapkamer van een aangename verdeling van de warme lucht in je slaapkamer.

Bereik & vermogen

Bij elke elektrische verwarming slaapkamer moet je goed naar het bereik kijken. Het maximale verwarmingsbereik moet je goed afstemmen op de afmetingen van je slaapkamer. Daarbij moet je ook goed naar het vermogen kijken. Check ook goed of je het vermogen zelf in kunt stellen.

Instelmogelijkheden

Je moet sowieso bij een elektrische verwarming slaapkamer even goed naar de instelmogelijkheden kijken. Beschikt ‘ie bijvoorbeeld over een regelbare thermostaat? En over een timer? Deze beide functies/extra’s zijn zeer wenselijk.

Afmetingen & design

Bij een elektrische verwarming slaapkamer moet je ook goed naar de afmetingen kijken. De kachel moet immers wel in je slaapkamer passen. Kijk daarbij ook nog met een schuin oog naar het design. Wij hebben namelijk opgemerkt dat lang niet alle elektrische verwarmingen slaapkamer even fraai vormgegeven zijn.

Algehele samenstelling

Je hebt bij een elektrische verwarming slaapkamer ook nog met de algehele samenstelling te maken. Check bijvoorbeeld goed hoe je ‘m kunt verplaatsen. Ga ook goed na hoe zwaar de kachel is. Ga ook nog even goed na over welke extra’s of functies de elektrische verwarming slaapkamer voorzien is. Hierbij heb je ook met de veiligheidsfeatures te maken. Bekijk ook die features even goed.

Prijs + kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs en kwaliteit kijken. Ten eerste adviseren wij je om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn van de beste merken en hierdoor van de gewenste kwaliteit. Dat merk je overduidelijk aan de (zeer) lange levensduur.

Ten tweede adviseren wij je om te durven investeren. Voor de beste koop hoef je een paar tientjes uit te geven, maar de prijsverschillen lopen wel aardig uiteen. Durf in ieder geval in de beste elektrische verwarming slaapkamer te investeren. Daar heb je op termijn het meeste aan!  


Veelgestelde vragen over elektrische verwarmingen voor in de slaapkamer

Is een elektrische verwarming efficiënt voor het verwarmen van een slaapkamer?

Ja, elektrische verwarmingen kunnen zeer efficiënt zijn voor het verwarmen van kleine tot middelgrote slaapkamers, omdat ze snel warmte kunnen leveren waar dat nodig is.

Hoe veilig is een elektrische verwarming in een slaapkamer?

Moderne elektrische verwarmingen zijn ontworpen met veiligheidskenmerken zoals automatische uitschakeling bij oververhitting en kantelbeveiliging. Zorg altijd voor voldoende vrije ruimte rond de verwarming om veilig gebruik te garanderen.

Wat kost het om een elektrische verwarming te gebruiken in een slaapkamer?

De kosten hangen af van de capaciteit van de verwarming (uitgedrukt in watt), hoe lang deze aan staat, en de energieprijs. Over het algemeen zijn kleinere verwarmingen voor kortdurend gebruik kosteneffectief.

Welk type elektrische verwarming is het beste voor een slaapkamer?

Dit hangt af van je behoeften. Convectorverwarmingen bieden snelle warmte, terwijl oliegevulde radiatoren langer warm blijven en gelijkmatiger verwarmen, maar trager opwarmen.

Kan ik een elektrische verwarming de hele nacht aan laten staan?

Hoewel veel elektrische verwarmingen veilig zijn om langere tijd te gebruiken, wordt het niet aanbevolen om deze de hele nacht aan te laten staan om veiligheidsredenen en om energieverbruik te verminderen. Gebruik een timer of thermostaat voor gecontroleerd gebruik.