5 onmisbare items voor in je keuken

5 onmisbare items voor in je keuken

Kun je ook zo genieten van het bereiden van een heerlijke maaltijd? Sloof je je graag voor je gasten – of gezinsleden – in de keuken uit? En ben je zelf ook een ware fijnproever? Dan weet je ongetwijfeld al dat je veel baat hebt bij de juiste hulpmiddelen in een keuken.

Maar, wat zijn nou echt onmisbare items voor in een keuken? Vanuit het oogpunt van duurzaamheid gezien is Debeterewereld.nl op zoek gegaan naar 5 onmisbare items. In onze ogen mogen onderstaande items niet ontbreken in een keuken waarin met veel plezier gekookt wordt.

Een eierkoker

Hoe lekker is het om op zondagochtend een heerlijk eitje te eten? Als je optimaal van dit eitje wilt genieten, is een goede hardheid essentieel. Het ei moet hard genoeg zijn en moet hierdoor des te smaakvoller zijn. Dít krijg je voor elkaar met een goede eierkoker. Dit apparaat is makkelijk in te stellen, waarbij je per ei aan kunt geven wat de hardheid moet worden. Elk ei is hierdoor volledig naar je wens en overheerlijk!

De juiste snijplanken

Snijden, hakken en nog eens snijden. Het is iets wat je zeker voor de culinaire gerechten eindeloos moet doen. Door in de juiste snijplanken te investeren, maak je het snijden gelukkig zo comfortabel mogelijk voor jezelf. De betere snijplanken zijn duurzaam, zijn PFAS vrij en zijn groot genoeg. Idealiter krijg je de snijplanken ook nog in/met een houder geleverd.

Beste snijplanken

De juiste PFAS vrije pannen

Wil je duurzaam koken? Dan kun je niet om PFAS vrije pannen heen. Deze pannen stoten geen PFAS deeltjes uit, waardoor je maaltijden nóg gezonder worden. Ook is dit uitermate goed voor het milieu. De deeltjes die in een pan met PFAS vrijkomen, komen namelijk indirect in het milieu terecht. Dat wil je uiteraard niet, dus kies altijd voor PFAS vrije pannen.

Een inductie kookplaat

Wil je anno 2024 zo duurzaam mogelijk koken? Dan heb je een goede inductie kookplaat nodig. Zo’n kookplaat werkt super snel, veilig én duurzaam. Hij verbruikt zo min mogelijk energie en brengt daarmee je energierekening (verder) omlaag. Bijkomend voordeel is dat je een inductie kookplaat eenvoudig schoon kunt maken. Gebruik een beetje allesreiniger en een vochtige doek en wrijf de kookplaat moeiteloos schoon.

Een soepmaker

Hoe heerlijk is het om op een koude herfst- of winterdag van een kopje warme soep te genieten? Dat is echt heerlijk. Denk maar eens aan een heerlijke erwtensoep, hmmmm.

Om een lekkere soep te maken, gebruik je idealiter een soepmaker. Dit apparaat brengt extra veel gemak met zich mee en zorgt binnen mum van tijd voor een heerlijke, warme soep!

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *