Beste hoverboard 2024 – Top 10

Beste hoverboard

Beste hoverboard volgens ons onderzoek

In het leven draait momenteel veel om duurzaamheid. Je wilt idealiter zo bewust en duurzaam mogelijk leven, maar je wilt uiteraard ook plezier maken. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Voldoende reden dus om voor leuk speelgoed te kiezen, zoals een hoverboard. Een hoverboard is super stoer, biedt op meerdere manieren veel plezier en is voor ontzettend veel kinderen geschikt. Het testpanel van Debeterewereld.nl is – met veel plezier – alvast op zoek gegaan naar het beste hoverboard van 2024. Onze bevindingen en complete top 10 vind je hieronder!

Top 10 beste hoverboard 2024:

Dit is onze top 10 beste hoverboards van 2024:


Uitgelicht: 5 beste hoverboards

Onze keuze voor de 5 beste hoverboards lichten we hieronder toe.


1. Denver Hoverboard 12km/u

Het Denver Hoverboard 12km/u is het beste hoverboard van 2024. Dit hoverboard is begrensd op een maximale snelheid van 12 km/h en hierdoor relatief veilig te gebruiken. Door de krachtige accu kan je bovendien maar liefst 10 kilometer lang op één acculading rijden. Deze hoverboard is voorzien van 6,5 inch wielen, is belastbaar tot 90 kilogram en is volledig UL2272 goedgekeurd. Daarnaast ziet het Denver Hoverboard 12km/u er ook nog super leuk uit. Met dank aan de felle kleur, de ingebouwde LED lichten en de aluminium velgen. Zeker de aluminium velgen zijn een unieke toevoeging aan dit beste hoverboard. Ook nog goed om te weten: dit is een zelf balancerend hoverboard. Het is hierdoor relatief makkelijk om op dit hoverboard rondjes te rijden en trucjes te maken.

2. Ampes Hoverboard

Welk hoverboard is het beste? Het Ampes Hoverboard doet zeker mee om deze prestigieuze eretitel. Dit hoverboard is namelijk van een krachtige accu voorzien, bereikt een maximale snelheid van 12 km/h en is ook volledig UL2272 gecertifieerd. Dat vinden wij errg belangrijk met het oog op de veiligheid van je kind. Overigens kun jezelf ook gebruik maken van dit hoverboard, dankzij het maximaal belastbare gewicht van 120 kilogram. Dit hoverboard ziet prachtig uit, is ook als een kart te gebruiken en beschikt over antilekbanden. Dit komt de duurzaamheid ook alleen maar ten goede. Verder zijn wij uitermate te spreken over de aluminium velgen met licht ingebouwd. Een unieke én leuke extra dimensie aan het Ampes Hoverboard.

3. E-Mobility Rentals Hoverboard

Met het E-Mobility Rentals Hoverboard doe je ook een prima aankoop. Dit hoverboard heeft robuuste 8,5 inch wielen, heeft een vrij eenvoudig design en bereikt een maximale snelheid van 15 kilometer per uur. Het is daarmee één van de snellere hoverboards van dit moment. Dit hoverboard heeft een maximale draagkracht van 90 kilogram en is hierdoor voor ontzettend veel mensen geschikt. Dankzij de krachtige accu kan ‘ie bovendien maar liefst 10 km lang op één acculading rijden. Je hoeft ‘m dus niet al te vaak op te laden, wat ons vanuit het oogpunt van duurzaamheid weer aanspreekt. Dit hoverboard heeft een vrij eenvoudig design, mede door de gekozen zwarte kleur. De velgen met verlichting maken voor het design wel een hoop goed!

4. Bluewheel HX360 Hoverboard

Het Bluewheel HX360 Hoverboard is ook een prachtig hoverboard. Wat bij dit hoverboard direct opvalt, is de bediening via je smartphone. Via je telefoon kun je bijvoorbeeld instellen in welke kleur je de verlichting wilt hebben. Dit maakt het design van dit hoverboard direct 100% uniek. Verder is het prettig dat dit een zelf balancerend hoverboard is. Dit houdt in dat ‘ie relatief makkelijk te besturen en te bedienen is. Het maximale draagvermogen van 90 kg en de maximale snelheid van 12 km/h zijn ook meer dan prima te horen. Met name de toevoeging van de bluetooth ontvanger vinden wij echt geweldig. Je geniet hierdoor nog meer en veelzijdiger van dit hoverboard.

5. VOLTANA Hoverboard ZWART

In onze top 10 mag ook het VOLTANA Hoverboard ZWART niet ontbreken. Dit hoverboard ziet er strak uit, puur doordat ‘ie volledig in het zwart uitgevoerd is. Wel beschikt ‘ie over een paar unieke extra’s: ingebouwde LED verlichting, aluminium velgen en rubberen bumpers. Met name de bumpers zijn uniek en maken dit hoverboard overigens des te duurzamer en robuuster. Dankzij de krachtige accu geniet je van een flinke actieradius én het is zelfs mogelijk om een maximale snelheid van 15 km/h aan te tikken. Over het maximale draagvermogen van 110 kilogram zijn wij ook uiterst te spreken. Dit maakt dit hoverboard voor zowel kinderen als volwassenen uiterst geschikt.

Beste hoverboard

Hoe hebben wij de beste hoverboards geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Gebruiksmogelijkheden en balancering
  • Design en afmetingen
  • Max. snelheid en bereik
  • Maximale gebruikersgewicht
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

22 uur onderzoek verricht

30+ hoverboards bekeken

90 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Waarom hoort een hoverboard bij een betere wereld?

Een hoverboard hoort, in onze ogen, om meerdere redenen bij een betere wereld:

  • Draagt bij aan een gezonde leefstijl. Met een hoverboard stel je je kind in staat om lekker buiten te spelen en in beweging te komen. Dit draagt dus op meerdere manieren bij aan een gezonde leefstijl. Dat je kind ondertussen ook nog veel plezier beleeft, is de kers op de taart voor ons.
  • Duurzaam en energievriendelijk. Het ideale is dat de betere hoverboards van krachtige accu’s voorzien zijn, waardoor je de accu niet al te vaak op hoeft te laden. Ideaal met het oog op het energieverbruik. De betere hoverboards zijn robuust, duurzaam en bieden hierdoor jarenlang het gewenste plezier!

Wat is het beste hoverboard volgens de Consumentenbond?

Met veel plezier hebben wij ons eigen top 10 beste hoverboard samengesteld. Daarbij hebben wij ook gekeken naar een hoverboard test van de Consumentenbond, maar die test hebben wij niet gevonden. Gelukkig kun je alsnog een keuze tussen de 10 bovenstaande hoverboards maken. Deze varianten voldoen aan onze strenge (kwaliteit)eisen.

Beste hoverboard

Hoverboard kopen? Hier moet je op letten

Een hoverboard is uniek, super leuk speelgoed en stelt je kind in staat om veel tijd buiten te spenderen. Uitermate goed voor zijn/haar ontwikkeling en het levert dus ook nog een forse bijdrage aan een gezonde leefstijl. Dit was voor ons meer dan voldoende reden om op zoek naar het beste hoverboard te gaan.

Een terechte vraag is uiteraard wel wat voor jóu het meest geschikte hoverboard is. Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je even goed op onderstaande punten moeten letten.

Gewenste gebruik

Je moet eerst even goed naar het gewenste gebruik kijken. Is het de bedoeling dat je kind(eren) van het hoverboard gebruik gaan maken? Of wil je het hoverboard mogelijk zelf gaan gebruiken? Of is het de bedoeling dat zowel jij als je kind gebruik van het hoverboard gaan maken?

Het antwoord op deze vraag is bepalend voor het aanbod waar je zoal uit kunt kiezen. Maak daarom direct een schifting door eerst naar de eindgebruiker te kijken.

Soort hoverboard

Je moet ten tweede even goed naar het soort hoverboard kijken. Je kunt namelijk voor een combinatie van een hoverboard en kart kiezen, maar ook voor een zelf balancerend hoverboard. Zeker als je nog geen ervaring met een hoverboard hebt, kan een zelf balancerende variant uitkomst bieden. Het is simpelweg net iets makkelijker om op zo’n hoverboard rond te rijden en trucjes te maken.

Maximale snelheid & draagvermogen

Ten derde is het verstandig om goed naar de maximale snelheid te kijken. Hoe hard kan het hoverboard precies? Stem dit goed op het gewenste gebruik af en houd uiteraard altijd de veiligheid in de gaten.

Je hebt ook nog met het draagvermogen van het hoverboard te maken. Dit is één van de punten die je volledig af moet stemmen op het gewenste gebruik. Als je zelf ook gebruik van het hoverboard wilt maken, heb je een hoverboard met een hoger maximaal draagvermogen nodig.

Design

Ten vierde raden wij je aan om even goed naar het design te kijken. De hoverboards verschillen op dit gebied aanzienlijk van elkaar, mede door de kleurstelling en extra toevoegingen. Wat te denken van aluminium velgen en ingebouwde LED verlichting? Ook dit zijn weer punten die je goed op het gewenste gebruik af zou moeten stemmen.

Accu

Ten vijfde heb je nog met de accu van het hoverboard te maken. Ga goed na om wat voor accu het gaat, wat het maximale rijbereik op één acculading is en hoe je de accu op moet laden. Met name vanuit het oogpunt van duurzaamheid is het belangrijk om voor een hoverboard met hoogwaardige accu te kiezen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je nog op de prijs en kwaliteit van een hoverboard. Ga goed na hoeveel geld je over hebt voor je nieuwe hoverboard en kies idealiter voor één van bovenstaande varianten. Al deze varianten zijn van de gewenste kwaliteit en gaan hierdoor jarenlang mee.

Ons advies tot slot: investeer in het beste hoverboard. Daar heb je, zeker op de lange termijn, het allermeeste aan. Het beste hoverboard uit onze top 10 ziet er bovendien super leuk uit en biedt de beste rijprestaties. Veel plezier met je nieuwe hoverboard!

Veelgestelde vragen over hoverboards

Hoe werkt een hoverboard en hoe houd ik mijn balans tijdens het rijden?

Een hoverboard werkt op basis van gyroscopische sensoren die reageren op je lichaamshouding. Door licht naar voren of achteren te leunen, beweeg je in die richting. Om stil te staan, moet je rechtop blijven staan. Het vergt wat oefening, maar als je ontspannen blijft en kleine bewegingen maakt, houd je makkelijker je balans.

Hoe lang gaat de batterij van een hoverboard mee en hoe snel laadt het op?

De batterijduur van een hoverboard hangt af van het model, het terrein waarop je rijdt en je snelheid. Over het algemeen gaat de batterij tussen de 1 en 2 uur mee, wat ongeveer overeenkomt met 10-15 km rijden. De oplaadtijd varieert meestal tussen de 2 en 4 uur. Zorg ervoor dat je de batterij regelmatig oplaadt om slijtage te voorkomen.

Is een hoverboard veilig om te gebruiken en waar moet ik op letten tijdens het rijden?

Een hoverboard kan veilig zijn als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Draag altijd een helm en eventueel beschermende kleding, vooral als je nog aan het leren bent. Let op je snelheid en vermijd ruwe of oneffen terreinen waar het hoverboard minder stabiel is. Houd rekening met voetgangers en verkeer als je buiten rijdt, en oefen eerst op een veilige plek totdat je comfortabel bent met het besturen van het hoverboard.

Kan ik een hoverboard gebruiken op verschillende soorten terrein, zoals gras of grind?

De meeste hoverboards zijn ontworpen voor gladde, verharde oppervlakken zoals trottoirs of asfalt. Er zijn echter speciale modellen met grotere, all-terrain banden die beter presteren op gras, grind of zand. Als je van plan bent om op moeilijkere terreinen te rijden, kies dan een hoverboard dat hiervoor geschikt is, met robuuste banden en een krachtigere motor.