Beste lichttherapiebril 2024 – Top 10

beste lichttherapiebril

Beste lichttherapiebril volgens ons onderzoek

De wintermaanden zijn niet door iedereen geliefd. Het is koud, het is nat en het is bovenal donker. De donkere dagen brengen mogelijk een winterdepressie met zich mee, ook wel winterblues genoemd. Komt jou dit bekend voor? Dan heb je mogelijk baat bij een lichttherapiebril. Met een goede lichttherapiebril manipuleer je je hersenen eigenlijk, waardoor je een betere stemming krijgt. Ook geniet je van tal van andere gezondheidsvoordelen, waarover later meer in dit artikel. Eerst laten wij je kennismaken met de top 10 beste lichttherapiebril van 2024.

Top 10 beste lichttherapiebril 2024:

Dit is onze top 10 beste lichttherapiebril van 2024:


Uitgelicht: 5 beste lichttherapiebrillen

Onze keuze voor de 5 beste lichttherapiebrillen lichten we hieronder toe.


1. LIROMA® Lichttherapiebril

De LIROMA® Lichttherapiebril is wat ons betreft de beste koop. Deze bril doet exact wat ‘ie moet doen, is geheel naar wens in te stellen en staat goed aangeschreven. Bij onze partner Bol.com kan ‘ie zelfs op een hele hoge gemiddelde score rekenen. Dat is wat ons betreft veelzeggend voor deze lichttherapiebril.

Als je naar deze bril kijkt, is het net alsof je naar een normale bril kijkt. Of naar een duikbril bijvoorbeeld. Doordat je ‘m als normale bril kunt dragen, geniet je van volledige bewegingsvrijheid. Zodra je deze bril op doet, ben je niet direct beperkt in de bewegingen die je wel of niet kunt maken. Je kunt dus gewoon doorgaan met de dagelijkse gang van zaken.

Tegelijkertijd geniet je van het blauwe licht van deze lichttherapiebril. Uit onderzoek is gebleken dat blauw licht het beste soort licht voor een lichttherapiebril is. Dit licht bereikt op een optimale manier de ogen, waardoor je van de beste gezondheidsvoordelen verzekerd bent.

Wat je met deze lichttherapiebril zoal kunt doen? Nou, het is vooral zaak om de bril dagelijks op te doen. Je geniet daarbij van veel gezondheidsvoordelen. Dit is wel zo wenselijk, aangezien uit onderzoek gebleken is dat 1 op de 3 mensen een winterdepressie heeft.

Een winterdepressie heeft een simpele oorzaak: het gebrek aan licht in de donkere maanden. Tijdens de donkere maanden is het gewoonweg niet prettig om continu in het donker te leven, waardoor dit ook van grote invloed op je hersenen is. Je lichaam mist sowieso de vitamine D. Het is daarom belangrijk om met name in de wintermaanden de LIROMA® Lichttherapiebril te dragen.

Met deze lichttherapiebril geniet je dus van de nodige gezondheidsvoordelen:

  • Je geniet van een betere stemming. Door deze lichttherapiebril hebben je hersenen en lichaam met veel meer daglicht te maken. Dit zorgt voor het wegnemen van depressieve gevoelens, waardoor je dus van een veel betere stemming geniet.
  • Je hebt veel meer energie. Doordat je afscheid van je winterdepressie neemt, ervaar je ook veel meer energie. Je hebt simpelweg weer zin om te leven en om iets moois van je dag te maken. Dit energieke en fitte gevoel gaat uiteraard hand in hand met je betere stemming.
  • Je gaat een jetlag tegen. Heb je last van een jetlag, bijvoorbeeld door een verre reis? Dan is het ook verstandig om de LIROMA® Lichttherapiebril te dragen. Door het daglicht reset je eigenlijk je biologische klok, waardoor je snel(ler) van je jetlag af bent.
  • Je geniet van een betere nachtrust. Draag je dagelijks deze lichttherapiebril? Dan geniet je ook nog van een betere nachtrust. Dit komt doordat je met deze bril ook je natuurlijke slaapritme weer terugvindt. Je valt hierdoor sneller in slaap en je slaapt gedurende de nacht ook stukken beter.

Wil je deze lichttherapiebril dragen? Het advies van het merk Liroma is om dit maximaal 20 á 30 minuten per dag te doen. Dit is volgens hen meer dan voldoende om van de gewenste gezondheidsvoordelen te genieten. Tegelijkertijd voorkom je hiermee ook mogelijke schade aan bijvoorbeeld je ogen.

De algehele samenstelling van de LIROMA® Lichttherapiebril vinden wij geweldig. Doordat je ‘m als normale bril draagt, kun je gewoonweg je dagelijkse taken uitvoeren. Ondertussen geniet je dus van alle bovenstaande gezondheidsvoordelen. Verder vinden wij de meegeleverde opberghoes een groot voordeel. Hierdoor kun je de LIROMA® Lichttherapiebril op een veilige manier opbergen.

Is deze lichttherapiebril erg prijzig? Nee, dat valt wat ons betreft wel mee. Voor de LIROMA® Lichttherapiebril betaal je namelijk ongeveer €65. Het klopt dat dit relatief veel geld is, maar de gevolgen van deze bril zijn onbetaalbaar. Je gaat je echt stukken beter voelen. Dat is toch heel wat meer waard dan 65 euro?

2. Luminette 3 Lichttherapiebril

Ben je niet helemaal overtuigd van de beste koop? Dan wijzen wij je graag op de Luminette 3 Lichttherapiebril. Deze lichttherapiebril doet zijn werk mogelijk nóg beter en is van nog meer handige extra’s voorzien. Keerzijde is alleen het vrij forse prijskaartje, maar daar vertellen we je in deze review meer over.

Met de Luminette 3 Lichttherapiebril haal je een professionele lichttherapiebril in huis. Dit blijkt onder meer uit het holografische systeem. Dit is een uniek systeem dat in deze bril verwerkt ziet, waardoor je van een diffractief oogpunt geniet. Dit houdt in dat de bril zijn werk doet, maar dat de bril niet in de weg zit. Je kunt dus gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten.

Bovendien is het mogelijk om de intensiteit in te stellen. Zet je deze lichttherapiebril op de hoogste stand? Dan kun je maximaal 20 minuten de bril dragen. Zet je ‘m op de laagste stand? Dan kun je de bril maximaal 45 minuten dragen. Met andere woorden: je bepaalt volledig zelf hoe je deze lichttherapiebril gebruikt. Daardoor bepaal je ook van welke voordelen je in welke mate geniet.

Met de Luminette 3 Lichttherapiebril geniet je van ongekend veel gezondheidsvoordelen. Het belangrijkste voordeel is toch wel het wegnemen van je winterdepressie. Als je tijdens je wintermaanden een dip ervaart, heb je deze lichttherapiebril echt nodig. Je voelt je simpelweg, door het licht, een stuk beter. Je ervaart een betere stemming en je krijgt veel meer energie.

Ook geniet je met deze lichttherapiebril van een betere nachtrust. Door dagelijks de Luminette 3 Lichttherapiebril te dragen, laat je je lichaam namelijk weer wennen aan het dagelijkse ritme. Het dagelijkse ritme waarin veel ruimte voor natuurlijk daglicht is. Dát houdt in dat je ’s avonds eerder moe bent en zodoende veel beter in slaap valt.

Draag je lenzen of een bril? Ook dan is dit een geschikte lichttherapiebril voor je. Door de unieke pasvorm draag je deze bril moeiteloos in combinatie met bijvoorbeeld lenzen of een bril. Hierbij zit de bril ook niet in de weg, dankzij het unieke holografische systeem.

Kijk je naar de Luminette 3 Lichttherapiebril? Dan zie je ook dat dit een normale bril is. Dit blijkt uit de afmetingen, maar ook uit de vorm van de bril. Niemand ziet hierdoor dat je een lichttherapiebril draagt. Dat is alleen een ander verhaal als je de bril aanzet. Vanaf dat moment kleuren de glazen blauw. Juist door dit blauwe licht geniet je van alle mogelijke voordelen.

De kwaliteit van de Luminette 3 Lichttherapiebril is echt subliem. Dit is onder meer aan de gebruikte materialen en de fabrikant te danken. Luminette is nu eenmaal één van de beste leveranciers van lichttherapiebrillen. Daarbovenop komt dat dit merk je een lange garantieperiode aanbiedt. Je maakt hierdoor jarenlang op een fijne en rustgevende manier gebruik van deze bril.

Zoals eerder al gesteld, moet je wel met een forse investering rekening houden. Voor deze lichttherapiebril ligt de adviesprijs op €219. We kunnen niks anders dan stellen dat dit veel geld is. Tegelijkertijd kunnen we aangeven dat deze bril dit prijskaartje meer dan waard is. Als je afscheid van je winterdepressie hebt genomen, is dat gevoel onbetaalbaar. Voldoende reden dus om direct in de Luminette 3 Lichttherapiebril te investeren!

3. Podec Lichttherapiebril

Ben je op zoek naar een lichttherapiebril? Wil je met deze bril bijvoorbeeld afscheid nemen van je winterdepressie? Of wil je tijdens de koude en donkere wintermaanden van meer energie genieten? In deze situaties kun je prima voor de Podec Lichttherapiebril kiezen. Wij vinden dit de derde beste variant van 2024.

Met de Podec Lichttherapiebril haal je een prima lichttherapiebril in huis. Dit is onder meer aan het blauwe licht te danken. Dit blauwe licht is ideaal voor zowel je ogen als je hersenen. Je ogen hebben geen last van dit licht en je hersenen worden min of meer gemanipuleerd. Je voelt je hierdoor al snel een heel stuk fitter, energieker en gelukkiger.

De Podec Lichttherapiebril heeft een bewezen werking. Dit is in ieder geval hetgeen waarmee het merk Podec deze lichttherapiebril aanbiedt. Als wij naar de ervaringen van andere gebruikers kijken, zien wij louter positieve woorden naar voren komen. Dit heeft ons sowieso weten te overtuigen dat dit een geweldige lichttherapiebril is.

Deze bril brengt bovendien op meerdere gebieden voordelen met zich mee. Zo neem je dus afscheid van je winterdepressie, voel je je fitter en geniet je van een betere nachtrust. Met de Podec Lichttherapiebril ben je simpelweg in staat om je gehele biologische klok even te resetten. Mede hierdoor is dit ook een prima lichttherapiebril voor las je last van een jetlag hebt.

Wat wij een groot voordeel vinden, is de ingebouwde timer. Stel de timer in en maak daarmee op een veilige manier gebruik van de Podec Lichttherapiebril. Je kunt de timer op bijvoorbeeld 15, 30 of 45 minuten instellen. Gebruik ‘m vooral niet langer. In dat geval kun je namelijk last van je hoofd of ogen krijgen.

De Podec Lichttherapiebril is van een handige oplaadpoort voorzien. Sluit een USB kabel op deze oplaadpoort aan en geniet snel weer van een volle accu. Vanaf dat moment kun je weer de gewenste sessie ondergaan met deze lichttherapiebril.

Het design van de Podec Lichttherapiebril is ook geweldig te noemen. Als je naar deze bril kijkt, zie je eigenlijk een bril met een modern design. Het neusstuk is wel vrij groot, waardoor je de bril wel altijd ziet zitten. Gelukkig is dit geen enkel probleem; je kunt zelfs heerlijk je ogen sluiten, terwijl je de Podec Lichttherapiebril op hebt.

Een groot voordeel hierbij vinden wij de opvouwbaarheid. Gebruik je de Podec Lichttherapiebril niet? Dan vouw je ‘m eenvoudig op en berg je ‘m makkelijk op. Dit is ook ideaal als je ‘m naar andere plekken mee toe wilt nemen. In combinatie met het zeer lichte gewicht zorgt dit voor veel gebruiksgemak.

Sowieso biedt de Podec Lichttherapiebril veel gebruiksgemak. Dat is ook nog te danken aan de elastische band. Door deze band maak je deze lichttherapiebril voor in principe elk hoofd geschikt. Je kunt deze lichttherapiebril dus ook prima sámen met je partner gebruiken.

Al met al vinden wij dit een zeer goede lichttherapiebril. Dat is ook nog aan de prima prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Podec heeft voor een kwalitatief hoogwaardige bril gezorgd, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor. Voor de Podec Lichttherapiebril betaal je slechts €59,95. Een prima prijs voor deze lichttherapiebril!

4. Medisana DG 100

€99,99
Op voorraad
Bol.com
€99,99
Op voorraad
Blokker.nl

Ben je in dit artikel de beste koop nog niet tegengekomen? Dan wijzen wij je graag op de Medisana DG 100. Deze lichttherapiebril is van één van de beste merken, waardoor je veel van deze bril zou mogen verwachten. Dat mag je inderdaad. Nadat wij deze bril geanalyseerd hebben, kunnen wij maar één ding stellen: het is een aanrader.

Dit heeft onder meer met het compacte design van de Medisana DG 100 te maken. Als je naar deze bril kijkt, zie je eigenlijk een normale bril. Hij heeft bijvoorbeeld het montuur en de glazen van een normale bril. Zet je de Medisana DG 100 echter aan? Dan zie je direct het blauwe licht schijnen. Alleen uit dat licht blijkt dat dit geen normale bril is.

Juist door dit blauwe licht geniet je van alle mogelijke gezondheidsvoordelen. Dit licht werkt als een soort van stimulans voor je hersenen, waardoor je snel afscheid van je winterblues neemt. Een winterdepressie is voor veel mensen aan de orde van de dag. Dankzij de Medisana DG 100 hoef je hier gelukkig niet al te lang last van te hebben!

Deze bril werkt op meerdere gebieden. Zo neem je hiermee dus afscheid van de winterdepressie, terwijl je hiermee ook afscheid neemt van je jetlag. Het blauwe licht reset als het ware je biologische klok, waardoor je sneller van je jetlag af bent. Ook zorgt deze lichttherapiebril voor een betere stemming en veel meer energie.

Zet je de Medisana DG 100 op? Dan geniet je direct van het gewenste comfort. Deze lichttherapiebril zit heerlijk en is dus bijzonder compact. Door dit compacte design kun je ‘m ook eenvoudig naar andere plekken meenemen. Je kunt ‘m hierdoor ook eenvoudig op bijvoorbeeld vakantie meenemen. Ideaal als je het aan ons vraagt.

Wat wij ook ideaal vinden, is de gepatenteerde lichttechnologie. Door deze technologie krijgen je ogen altijd met voldoende licht te maken. Dit is niet té veel licht, maar is ook weer niet te weinig licht. Je ogen en hersenen worden op de best mogelijke manier ‘gemanipuleerd’, waardoor je al snel van alle gezondheidsvoordelen geniet. Deze bril heeft ook nog een positief effect op je nachtrust overig.

Het in gebruik nemen van de Medisana DG 100 is erg eenvoudig. Zet ‘m op, zet ‘m aan en zet ‘m na 30 minuten weer uit. Een tijdsduur van 30 minuten is volgens Medisana ideaal. Je geniet hierdoor van alle mogelijke voordelen, terwijl dit niet voor schade aan je ogen of hoofd zorgt.

Al met al vinden wij dit een zeer fijne lichttherapiebril. Door het fijne design kun je ‘m ook gewoon dragen tijdens het uitvoeren van je dagelijkse taken. Je hoeft dus niet speciaal tijd vrij te maken om van de Medisana DG 100 te genieten. Spreekt deze lichttherapiebril je aan? Kijk dan wel even goed naar het prijskaartje; voor deze bril betaal je zo’n €140.

5. Propeaq Lichtbril

€184,94
Op voorraad
Bol.com

Voor dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste varianten. Dit hebben we met veel plezier gedaan, aangezien wij overtuigd zijn van de voordelen van een lichttherapiebril. Daarnaast zijn wij over het huidige aanbod erg te spreken. Dat geldt ook voor de Propeaq Lichtbril.

Wij vinden dit de vijfde beste variant van 2024. Deze bril heeft een geweldig design, zit heerlijk en zorgt voor de gewenste gezondheidsvoordelen. Bovendien valt het normale design van deze bril op. Als je deze bril op hebt, is het net alsof je een normale bril op hebt.

Dat gevoel verdwijnt direct als je de Propeaq Lichtbril aanzet. Vanaf dat moment worden je ogen namelijk ‘geconfronteerd’ met het blauwe licht. Dit licht manipuleert als het ware je hersenen. Je hersenen denken hierdoor namelijk met normaal daglicht te maken te hebben, waardoor je de koude en donkere wintermaanden een stuk aangenamer doorkomt.

Met de Propeaq Lichtbril geniet je hierdoor van veel gezondheidsvoordelen. Je neemt afscheid van je winterdip, je voelt je een stuk fitter en je geniet van veel meer energie. Ook geniet je met deze lichttherapie bril van een veel betere nachtrust. Tot slot is het mogelijk om langdurig te vliegen zonder last van een jetlag te krijgen. Al met al ideaal dus!

Je kunt de Propeaq Lichtbril ook nog eens op een eenvoudige manier gebruiken. Dit komt onder meer door de ideale pasvorm. Doordat dit een normale bril qua afmetingen is, kun je tijdens het dragen van deze bril gewoon andere dingen te doen. Je hoeft dus niet dagelijks tijd vrij te maken om van deze lichttherapiebril te genieten.

Kies je voor de Propeaq Lichtbril? Dan kun je ‘m ook nog eens op twee verschillende manieren gebruiken. Zodra je de bril aanzet, geniet je van het blauwe licht. Volgens het merk Propeaq zou je maximaal 30 minuten naar dit licht moeten kijken. Je kunt de bril echter ook uitzetten, waardoor je naar oranje licht kijkt. Dit licht is volgens het merk Propeaq goed om je nachtrust te verbeteren.

Je kunt dus echt alle kanten op met de Propeaq Lichtbril. Ongeacht hoe of waar je ‘m gebruikt, geniet je al snel van de gewenste voordelen. Je reguleert als het ware je gehele leven hiermee. Dat is ook nog aan de bediening op afstand te danken. Je kunt deze bril makkelijk middels de speciale app van Propeaq bedienen. Dat brengt nóg meer gebruiksgemak met zich mee.

Maak je met veel plezier gebruik van de Propeaq Lichtbril? Dan moet je ‘m uiteraard wel met enige regelmaat opladen. Hij beschikt gelukkig over een USB poort. Sluit een USB kabel op een oplader én deze bril aan en geniet snel weer van een volle accu. Deze USB kabel krijg je overigens bij aanschaf meegeleverd. Dat geldt ook voor een handige beschermhoes.

Onder aan de streep vinden wij dit een geweldige lichttherapiebril. Tegelijkertijd moeten wij opmerken dat dit een vrij dure variant is. Voor de Propeaq Lichtbril betaal je namelijk een bedrag van €199. Dit is vrij veel geld, maar is volgens ons de investering meer dan waard.

Waarom hoort een lichttherapiebril bij een betere wereld?

Op onze website draait zo’n beetje alles om duurzaamheid en een gezonde leefstijl. Voor een gezonde leefstijl is, voor sommige mensen, een goede lichttherapiebril onmisbaar. Door af en toe deze bril te dragen, geniet je van talloze gezondheidsvoordelen. Voordelen waardoor je fluitend door het leven gaat, je een stuk fitter voelt en daardoor meer van het leven geniet. Dit was voor ons méér dan voldoende reden om op zoek te gaan naar de beste lichttherapiebril van 2024.

beste lichttherapiebril

Hoe vind je de beste lichttherapiebril?

Ben je overtuigd van een lichttherapiebril? Wil je daarom graag zo snel mogelijk de beste koop aanschaffen? Dan raden wij je graag aan om even goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Vormgeving

Het belangrijkste kenmerk van een lichttherapiebril is de vormgeving. Ziet de lichttherapiebril er als een normale bril uit? In welke kleur is de bril uitgevoerd? Hoe groot is de bril? En kun je de bril ‘gewoon’ dragen tijdens het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden? Dit zijn belangrijke vragen om naar te kijken.

Lichtintensiteit

Elke lichttherapiebril levert blauw licht. Uit onderzoek is nu eenmaal gebleken dat blauw licht het beste effect sorteert. Wel moet je goed kijken naar de exacte lichtintensiteit van dit licht.

Tevens moet je goed kijken naar eventuele meerdere standen. Als je je lichttherapiebril in meerdere standen in kunt stellen, is dit ideaal. Je voert hiermee immers invloed uit op de lichtintensiteit en daarmee op de gebruiksduur van de lichttherapiebril.

Handige functies

Wij raden je ook aan om goed naar de functies van de lichttherapiebril te kijken. Beschikt de bril bijvoorbeeld over een timerfunctie? Dan brengt dat nog meer voordelen met zich mee.

Of kun je de bril opvouwen? Dan is ook dat ideaal. Door de opvouwbaarheid neem je de lichttherapiebril immers veel makkelijker overal mee naar toe.

Prijs & kwaliteit

Wil je voor de beste koop gaan? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Daar is niks mis mee, maar je moet dit geld wel tot je beschikking hebben. De prijzen van de beste varianten lopen al snel op richting de 200 euro.

Daarbij raden wij je aan om specifiek voor één van bovenstaande lichttherapiebrillen te gaan. Deze brillen zijn van de beste fabrikanten. Daardoor zijn deze brillen ook van de gewenste kwaliteit. Dát brengt de gewenste lange levensduur met zich mee. Al met al is de aanschaf van de lichttherapiebril zeker aan te raden.