Beste elektrische deken 2024 – Top 10

Beste elektrische deken

Beste elektrische deken volgens ons onderzoek

Heb je het regelmatig koud als je op bed ligt? Dan is de aanschaf van een elektrische deken een aanrader. Als je heerlijk onder je dekentje ligt, hoef je het nooit meer koud in je bed te hebben. Iets dat volgens ons absoluut bij een gezonde én fijne leefstijl past. Vandaar dat het testpanel van Debeterewereld.nl op zoek is gegaan naar het beste elektrische deken van 2024. Onze bevindingen vind je hieronder.

Top 10 beste elektrische deken 2024:

Dit is onze top 10 beste elektrische deken van 2024:


Uitgelicht: 5 beste elektrische dekens

Onze keuze voor de 5 beste elektrische dekens lichten we hieronder toe.


1. MOA Elektrische Deken

Met een elektrisch deken geniet je van tal van voordelen. Dat is vooral het geval als je voor de MOA Elektrische Deken kiest. In onze ogen is dit de beste koop van 2024. Deze deken doet zijn werk subliem, voelt heerlijk zacht aan en biedt ook nog een paar handige extra’s.

Met de MOA Elektrische Deken haal je een heerlijk zacht fleece deken in huis. Lig je onder dit deken? Dan voelt het deken dus super zacht aan. Tevens hoef je niet bang te zijn voor irritaties aan bijvoorbeeld je huid. Dat is bij andere dekens, van andere materialen, een ander verhaal. Het is dus overheerlijk om onder dit deken plaats te nemen.

Verder geniet je van de forse afmetingen van 180 bij 130 centimeter. Doordat het MOA Elektrische Deken zo groot is, kun je het deken volledig om je heen leggen. Het is zelfs een tweepersoons deken; je kunt hier dus ook met je partner samen heerlijk onder liggen.

Goed om te weten: dit is een elektrische bovendeken. Doordat dit een bovendeken is, kun je dit deken heerlijk om je heen leggen. Vanaf dat moment hoef je het nooit meer koud in bed te hebben. Tevens is het ideaal dat je dit deken ook op andere plekken kunt gebruiken. Denk hierbij aan de bank. Of als je op vakantie gaat naar een koud oord.

Een ander groot pluspunt van de MOA Elektrische Deken vinden wij de instelbaarheid. Het is mogelijk om dit elektrische deken geheel naar wens in te stellen, dankzij de 10 instelbare warmtestanden. Heb je het net iets te warm onder dit deken? Dan stel je ‘m eenvoudig op een iets lagere temperatuur in.

Het is ook nog mogelijk om van de timer te gebruiken. Je kunt de timer op een periode van 1 uur tot 10 uur instellen. Stel je ‘m bijvoorbeeld op 2 uur in? Dan schakelt de MOA Elektrische Deken zich na 2 uurtjes automatisch uit. Dit is niet alleen veilig, maar brengt ook een lager energieverbruik met zich mee.

Overigens bedien je de MOA Elektrische Deken ook nog op een eenvoudige manier. Dit is te danken aan het LED scherm dat aan het snoer vastzit. Vanaf dit scherm bedien je zowel de temperatuur als de timer eenvoudig.

De MOA Elektrische Deken levert een vermogen van 160 Watt. Het is vrij lastig om dit te definiëren, maar wat ons betreft is dit een ideaal vermogen voor een elektrisch deken. Dit deken is lekker snel op temperatuur én kun je dus volledig naar eigen wens instellen.

Lig je heerlijk onder dit elektrische deken? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. De deken geeft een heerlijke warmte af, voelt heerlijk zacht aan en is dus lekker groot. Zowel in je eentje als met 2 personen is het optimaal genieten onder de MOA Elektrische Deken.

Spreekt dit de elektrische deken je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: de prijs-kwaliteitsverhouding is subliem. De kwaliteit blijkt overduidelijk uit de honderden reviews die bij Bol achtergelaten zijn. Van deze reviews is de gemiddelde score erg hoog. Bovendien hoef je slechts €57 voor dit elektrische deken te betalen!

Ons advies: bekijk dit elektrische deken even bij onze partner Bol. Je krijgt dan direct een indruk van alle (positieve) reviews van huidige gebruikers. Bovendien kun je dit elektrische deken bij Bol in twee kleuren bestellen. Heb je het liefste deze zwarte variant? Of gaat je voorkeur uit naar de blauwe variant? De keuze is reuze én volledig aan jou!

2. Auronic Elektrische Warmtedeken

Spreekt de beste variant je niet helemaal aan? Ben je bijvoorbeeld niet helemaal over de samenstelling te spreken? Dan raden wij je graag aan om te kijken naar de Auronic Elektrische Warmtedeken. Dit vinden wij namelijk de op één na beste variant van 2024.

Bij de Auronic Elektrische Warmtedeken geniet je van een paar belangrijke voordelen. Eén van de grootste voordelen vinden wij toch wel de forse afmetingen. Dit deken is maar liefst 200 bij 180 centimeter groot. Hiermee geniet je in principe van twee voordelen:

  • Je kunt je heerlijk in het deken rollen/wikkelen. Doordat dit elektrische deken zo groot is, kun je je heerlijk in dit deken rollen. Je hoeft het hierdoor écht nooit meer koud te hebben. Bovendien zorgt het deken hiermee ook nog voor een fijn gevoel van geborgenheid.
  • Je kunt dit deken delen met je partner. Het is door de afmetingen ook nog mogelijk om dit deken met je partner te delen. Je kunt hier heerlijk in je eentje onder liggen, maar het deken is ook groot genoeg voor 2 personen. Dat brengt net dat beetje meer gemak met zich mee!

Bij de Auronic Elektrische Warmtedeken kom je niks tekort. Het is namelijk ook bij dit deken mogelijk om zelf de gewenste temperatuur in te stellen. Het mooie hierbij is dat je uit 3 warmtestanden kunt kiezen. Je hebt dus net iets minder keuze dan bij bovenstaand deken, maar dat brengt dus ook minder keuzestress met zich mee.

Wil je graag de temperatuur naar wens instellen? Dan doe je dit eenvoudig via het LED verlichte scherm. Dit scherm zit aan het snoer van de Auronic Elektrische Warmtedeken vast en bevindt zich dus altijd bij je in de buurt. Via dit scherm stel je snel de gewenste stand in.

Over de veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Zo is dit deken beveiligd tegen oververhitting. Erg belangrijk, aangezien andere elektrische dekens spontaan in de fik kunnen vliegen. Bij dit elektrische deken hoef je hier niet bang voor te zijn. Tevens schakelt de Auronic Elektrische Warmtedeken zich automatisch uit!

Maak je dagelijks gebruik van dit deken? Dan is het uiteraard zaak om na verloop van tijd het deken te wassen. Dit doe je gelukkig erg eenvoudig middels een handwasje. Het enige dat je hoeft te doen, is het snoer even los te koppelen. Vervolgens kun je ‘m met water – maximaal 30 graden – even met de hand afwassen.

Heb je ‘m met de hand afgewassen? Dan is het verstandig om dit elektrische deken even te laten drogen. Daarmee laat je de heerlijke, zachte flanellen stof volledig zacht worden. Het is vervolgens weer heerlijk om onder dit deken te kruipen.

Spreekt dit elektrische deken je erg aan? Dan is het zaak om even goed naar het aanbod bij onze partner Bol te kijken. Je kunt dit deken namelijk in 4 verschillende kleuren bestellen. Wij raden je vooral aan om goed naar deze kleuren te kijken. Elke kleur brengt namelijk een eigen, fraaie uitstraling met zich mee.

Goed om te weten: voor het Auronic Elektrische Warmtedeken moet je iets meer geld betalen. De adviesprijs ligt op ongeveer €75. Je betaalt hier dus iets meer geld voor dan voor bovenstaande variant. Aan jou om te bepalen naar welk elektrisch deken je voorkeur uitgaat!

3. CALMENTA® Infrarood Deken

Welke eisen stel je aan je nieuwe elektrische deken? Zet je wensen op een rijtje en ga op zoek naar de beste variant. Mogelijk sluit de CALMENTA® Infrarood Deken wel perfect op je wensen aan.

Dit is toch wel een uniek elektrisch deken te noemen. Dit is namelijk een zogeheten infrarood deken waar je volledig in moet kruipen. Je zit dus met je gehele lichaam in dit deken, waardoor je van alle kanten van een aangename warmte geniet.

Bij de CALMENTA® Infrarood Deken gaat het niet alleen om de aangename warmte. Nee, met dit elektrische deken geniet je van bijkomende voordelen:

  • Je verlicht hier je pijn aanzienlijk mee. Heb je bijvoorbeeld last van chronische pijn? Dan is het verstandig om onder dit infrarood deken te leggen. De infrarood techniek geeft een aangename warmte af, waardoor je een stuk minder pijn ervaart.
  • Je komt heerlijk tot rust. Als je onder/in dit elektrische deken ligt, kom je heerlijk tot rust. Dit is te danken aan de infraroodtechniek en de bijbehorende warmte. Ideaal dus als je erg druk bent of stress ervaart.

De CALMENTA® Infrarood Deken stel je volledig naar wens in. Het is hierbij mogelijk om ‘m op een maximale temperatuur van 80 graden in te stellen. Dat is bijzonder hoog, dus ga uiterst voorzichtig met deze temperatuur om. Overigens heb je de keuze uit maar liefst 40 warmtestanden.

Je kunt dus echt alle kanten op met de CALMENTA® Infrarood Deken. Neem plaats in dit deken, stel de gewenste temperatuur in en kom even volledig tot rust. Volgens het merk Calmenta zorgt dit deken ook nog voor gewichtsverlies en een verbetering van het immuunsysteem. Dit maakt dit deken dan ook voor heel veel mensen geschikt.

Kies je nú voor de CALMENTA® Infrarood Deken? Dan krijg je gratis een opbergtas meegeleverd. Erg handig, aangezien het vrij lastig kan zijn om dit deken op te bergen. Dat heeft enerzijds met het materiaal te maken en anderzijds met de afmetingen.

De CALMENTA® Infrarood Deken is maar liefst 180 bij 180 centimeter groot. Je kunt hierdoor volledig in dit deken liggen, waarbij alle kanten van je lichaam heerlijk verwarmd worden. Overigens is dit deken níet voor 2 personen geschikt. Nee, dit is een geschikt elektrische deken voor 1 persoon.

Is dit elektrische deken niet iets teveel van het goede? We begrijpen deze vraag zeker. Het is namelijk een elektrische deken dat méér biedt dan een normaal elektrisch deken. Is dit goed of fout? Dat is volledig aan jezelf om te bepalen. Wij kunnen alleen maar stellen dat je met de CALMENTA® Infrarood Deken van veel gezondheidsvoordelen kunt profiteren.

Jammer genoeg brengt dit wel een fors prijskaartje met zich mee. Voor de CALMENTA® Infrarood Deken moet je ongeveer €200 betalen. Het is hiermee de duurste elektrische deken uit onze top 10. Kijkende naar dit deken is dit prijskaartje uiteraard wel te verklaren. Je hebt veel meer aan dít deken dan aan een ander/normaal elektrisch deken.

4. Inventum HN135

€40,00
Op voorraad
Bol.com
€45,14
Op voorraad
Blokker.nl

Wil je de beste variant van 2024 aanschaffen? Dan ben je hiervoor sowieso bij het merk Inventum aan het juiste adres. Dit merk levert namelijk geweldige elektrische dekens. Onze voorkeur gaat uit naar de Inventum HN135.

De Inventum HN135 verdient volgens ons twee eretitels:

  • Beste koop van Inventum. Met dit Inventum elektrische deken heb je geen reden tot klagen. Zo geniet je van een ontzettend lange levensduur. Ook is het overduidelijk dat dit deken erg goed beoordeeld wordt door huidige gebruikers. Honderden mensen hebben een tevreden review over de Inventum HN135 achtergelaten.
  • Beste elektrische onderdeken. In onze ogen is dit de beste elektrische onderdeken van 2024. Het is hiermee volgens ons ook een zeer geschikt elektrische deken voor in bed.

Wil je graag je bed heerlijk voorverwarmen? Dan schaf je het beste de Inventum HN135 aan. Je legt dit elektrische deken in je bed neer, je zet de deken aan en na verloop van tijd kruip je zelf ook in bed. Op dat moment geniet je van een heerlijk warm bed. Of wil je het tijdens de nacht lekker warm hebben? Dan leg je de Inventum HN135 in je bed neer en geniet je van de aangename warmteafgifte.

Met andere worden: dit is een geweldig elektrische deken voor in bed. Dat is ook nog te danken aan de 3 warmtestanden. Stel de gewenste temperatuur in en geniet vervolgens optimaal van dit lekkere, warme elektrische deken. Het instellen van de 3 warmtestanden doe je bovendien erg eenvoudig. Het merk Inventum heeft voor een snelle en eenvoudige bediening gekozen.

Een ander groot pluspunt vinden wij de oververhittingsbeveiliging. Zeker als je urenlang gebruik van een elektrische deken maakt, loop je het risico dat de deken in de fik vliegt. Daar hoef je bij de Inventum HN135 dus niet bang voor te zijn. Ook hieruit blijkt dat Inventum al haar zaakjes perfect op orde heeft.

Lig je op de Inventum HN135? Dan lig je op een heerlijk zacht deken. Dit deken is van heerlijk zacht materiaal vervaardigd, waardoor het op en top genieten is in je bed. Je geniet hierbij dus ook te allen tijde van de gewenste temperatuur. Met alle dank aan de instelbare warmtestand.

Goed om te weten: dit is een eenpersoons onderdeken. De Inventum HN135 is namelijk 150 bij 80 centimeter groot. Hij is hiermee dus een stuk kleiner dan een normaal elektrisch bovendeken, maar dat is logisch te verklaren. Je kunt je volledig in een elektrisch bovendeken oprollen, terwijl je op een elektrisch onderdeken alleen kunt liggen. Dit verklaart de kleinere afmetingen direct.

Spreekt dit elektrische deken van Inventum je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: dit is een vrij goedkoop elektrisch deken. Voor de Inventum HN135 ligt de adviesprijs op slechts €46,99. Voor nog geen 5 tientjes ben je dus al de trotse eigenaar van de elektrische deken van Inventum!

5. Sensede Elektrische deken

Het is heerlijk om languit onder een elektrisch deken te liggen. Je komt volledig tot rust en je geniet van een aangename warmte. Is dat precies hetgeen waar je naar op zoek bent? Dan raden wij je graag de Sensede Elektrische deken aan.

Uit ons onderzoek is gebleken dat dit een geweldig elektrisch deken is. Dit is onder meer aan de 3 warmtestanden te danken. Je stelt zelf de gewenste temperatuur in, waarna de deken al het werk voor je uit handen neemt. Jij hoeft eigenlijk alleen maar te liggen, optimaal te genieten en tot rust te komen.

De Sensede Elektrische deken is een bovendeken. Dit houdt in dat je je volledig in dit deken kunt rollen, waardoor je lichaam ook vanaf de achterzijde heerlijk verwarmd wordt. Een ander kenmerk is dat je dit deken op meerdere plekken kunt gebruiken. Je kunt ‘m ideaal in je slaapkamer gebruiken, maar ook als je op de bank ligt.

De Sensede Elektrische deken is een eenpersoons bovendeken. Hij is namelijk 160 bij 120 centimeter groot, waardoor ‘ie te klein is voor twee personen. Over deze afmetingen zijn wij zelf erg te spreken. Door deze afmetingen is het namelijk mogelijk om dit deken volledig om je heen te wikkelen. Dit brengt een bepaald gevoel van geborgenheid met zich mee. Heerlijk!

Dit is dan ook een zogeheten knuffeldeken. Heb je regelmatig last van angstige gevoelens of van stress? Dan ben je zeer gebaat bij de Sensede Elektrische deken. Dit deken zorgt namelijk voor een veilig gevoel; het is net alsof dit deken je voortdurend knuffelt. Hierdoor kom je des te meer tot rust en geniet je optimaal van de heerlijke warmteafgifte.

De Sensede Elektrische deken voelt ook nog eens heerlijk zacht aan. Het merk Sensede heeft voor het juiste materiaal gekozen, waardoor het op en top genieten is onder dit deken. De deken is hierdoor overigens alleen met de hand wasbaar.

Met de Sensede Elektrische deken doe je al met al een prima aankoop. Dat is ook te danken aan de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Voor dit elektrische deken van Sensede betaal je slechts €59. Voor dit bedrag krijg je echt heel veel waar, aangezien dit deken van een uitmuntende kwaliteit is. Dát blijkt overduidelijk uit de vele positieve reviews over dit elektrische deken!

Waarom hoort een elektrisch deken bij een betere wereld?

In onze ogen is duurzaamheid ontzettend belangrijk, maar dit geldt ook voor een gezonde en fijne leefstijl. Dit beide kun je met een goed elektrisch deken voor elkaar krijgen! Een goed elektrisch deken gaat jarenlang mee én zorgt jarenlang voor een aangename warmte op je lichaam. Dit is een stuk duurzamer en energiezuiniger dan het inzetten van het centrale verwarmingssysteem in je woning. Je gaat dus veel energie/gas en geld met het beste elektrische deken besparen. Ondertussen hoef je het in je woning ook nooit meer koud te hebben.

Beste elektrische deken

Hoe vind je het beste elektrische deken?

Wil je dolgraag van een heerlijke warmte in je bed genieten? Dan heb je dus de beste kop nodig. Zoals hierboven al omschreven, heb je echter uit een divers aanbod de keuze. Het is daarom ontzettend belangrijk om voor jezelf de juiste vergelijking te maken. Wij raden je hiervoor aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort elektrische deken

Je moet allereerst een keuze tussen de verschillende soorten elektrische dekens maken. Wil je bijvoorbeeld het beste soort elektrische onderdeken hebben? Of gaat je voorkeur uit naar het beste soort elektrische bovendeken?

Het is belangrijk om goed naar de verschillende soorten dekens te kijken. Over het algemeen kunnen we het volgende stellen:

  • Een onderdeken is ideaal voor in bed. Je kunt namelijk met een onderdeken de gehele nacht van een aangename warmte genieten. Ook is het met een onderdeken mogelijk om je bed heerlijk voor te verwarmen.
  • Een bovendeken is veelzijdiger inzetbaar. Je kunt je volledig in een bovendeken wikkelen, waardoor zo’n deken toch wel veelzijdiger inzetbaar is. Zo kun je een elektrische bovendeken ook op de bank gebruiken.

Afmetingen

Heb je je keuze voor het soort elektrische deken gemaakt? Dan wijzen wij je graag op de afmetingen van de elektrische deken. Je kunt hierbij voor een eenpersoons deken kiezen, maar ook voor een tweepersoons deken.

Per soort deken vind je ook nog verschillende afmetingen terug. Niet alle twee persoonsdekens zijn even groot. Kijk daarom goed naar de afmetingen van een elektrische deken.

Warmtestanden

Je moet ook goed naar de warmtestanden kijken. In onze ogen zijn meerdere vragen hierbij van belang:

  • Uit hoeveel warmtestanden kun je kiezen? Bij een elektrische deken kun je meerdere warmtestanden kiezen, waardoor je de deken echt volledig naar eigen wens in kunt stellen.
  • Hoe kun je de warmtestand instellen? Het is ook van belang om goed naar de instelmogelijkheid te kiezen. Hóe kun je precies de warmtestand instellen? In veel gevallen kun je dit via een schermpje doen dat aan het snoer vastzit.

Materiaal

Bij een elektrische deken moet je ook goed naar het materiaal kijken. Onze absolute voorkeur gaat uit naar een fleece deken of een ander zacht stofje. Doordat deze stofjes zo zacht zijn, voelt de deken nóg fijner aan. Tevens gaat dit materiaal lang mee en voorkomt het irritaties aan de huid.

Kleurstelling

Je hebt ook nog met de kleurstelling van de elektrische deken te maken. Zeker als je de deken ook in je woonkamer wilt gebruiken, kan dit een belangrijk aandachtspunt zijn. Wil je een elektrische deken in je slaapkamer gebruiken? Dan is het verstandig om de kleur af te stemmen op de rest van je slaapkamer.

Prijs & kwaliteit

Wil je graag een nieuw elektrische deken aanschaffen? Dan moet je te durven investeren. Voor een elektrische deken moet je nu eenmaal meer geld betalen dan voor de mindere varianten. Hier krijg je wel een hoop voor terug. Zowel op het gebied van comfort als op het gebied van de levensduur.

Tevens raden wij je specifiek de bovenstaande varianten aan. Al deze varianten zijn van een waanzinnige kwaliteit en gaan hierdoor lang mee. Ook kunnen al deze elektrische dekens op lovende revi