Beste peuterkussen 2024 – Top 10

Beste peuterkussen

Beste peuterkussen volgens ons onderzoek

Voor elk kind is goede nachtrust van cruciaal belang. Je kind heeft de nachtrust nodig om uit te rusten, om alle prikkels te verwerken en om weer fit op te staan. Gedurende de dag geniet je kind hierdoor van voldoende energie. Maar, merk je op dat je kind helemaal niet zo uitgerust opstaat? Dan ligt dit mogelijk aan het kussen in het bed van je kind. Is je kind nog een peuter? Dan kies je idealiter voor een goed peuterkussen. Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar het beste peuterkussen van 2024.

Top 10 beste peuterkussen 2024:

Dit is onze top 10 beste peuterkussen van 2024:


Uitgelicht: 5 beste peuterkussens

Onze keuze voor de 5 beste peuterkussens lichten we hieronder toe.


1. CozySense® Peuterkussen

Het CozySense® Peuterkussen is het beste peuterkussen van 2024. Dit kussen heeft de ideale hoogte, is 40 bij 55 cm groot en is ook nog eens naar wens vulbaar. Bij aanschaf krijg je namelijk 100 gram extra schuim geleverd. Met dit schuim kun je het kussen, indien je kind dit fijn vindt, iets dikker maken.

Dit kussen is met versnipperd traagschuim en micro vezels gevuld. Het kussen vormt zich hierdoor volledig naar het hoofd en de nek van je peuter. Ideaal. De vezels zorgen op hun beurt ook nog voor het gewenste, verkoelende effect. Ook tijdens de warme zomermaanden komt dit peuterkussen zodoende perfect van pas.

Voor dit beste peuterkussen hoef je ook niet de hoofdprijs te betalen! Heb je meerdere peuters? Dan geniet je zelfs van een interessante staffelkorting. Overigens is dit kussen voor alle slaaphoudingen geschikt. Het maakt dus niet uit of je kind op zijn zij, rug of buik slaapt. Dankzij de gebruikte materialen is dit beste peuterkussen ook nog hypoallergeen!

2. Polydaun Peuterkussen

Het Polydaun Peuterkussen is het beste goedkope peuterkussen. Dit kussen is nog voordeliger dan bovenstaande variant en doet zijn werk ook uitmuntend. Bij dit peuterkussen valt direct de forse maat op: 65 bij 55 cm. Ideaal voor peuters die nogal druk slapen en dus vaak een andere slaaphouding aannemen.

Dit kinderkussen is met synthetisch materiaal gevuld, waardoor het een vrij stevig kussen is. Ook is het kussen van 3D-ventilatiemesh voorzien. Dit materiaal heeft een groot ademend en verkoelend vermogen. Je kind zweet hierdoor niet/een stuk minder tijdens warme nachten.

Het Polydaun Peuterkussen is precies 10 cm hoog. Dit is, ook naar onze mening, de perfecte hoogte voor een peuterkussen. Het fijne is ook nog dat je de hoes van dit kussen op 40 graden komt wassen. Dit komt de hygiëne alleen maar ten goede.

3. Cloudkiddo Peuterkussen

Het Cloudkiddo Peuterkussen is ook één van de betere kussens voor peuters. Bij dit kussen valt vooral de verstelbaarheid op. Bij aanschaf krijg je namelijk extra traagschuim geleverd, waarmee je het kussen dikker kunt maken. Je stemt het kussen hiermee volledig af op de slaapvoorkeuren van je peuter.

Dit kussen is voor zowel rug- als zijslapers geschikt. Het heeft de perfecte vorm en is 55 bij 37 cm groot. Dit is wat ons betreft ook een ideale maat voor peuters. Het kussen is zeker niet té groot, maar biedt wel voldoende ruimte aan je peuter om heerlijk te rollen in de smaak.

Over de kwaliteit hoef je ook niet in te zitten. Het Cloudkiddo Peuterkussen is namelijk van het merk Cloudpillo. Juist, dat is één van de beste merken in het aanbod van hoofdkussens. Dit kussen gaat probleemloos jarenlang mee, zorgt voor een goede nachtrust en is eenvoudig schoon te houden. Perfect!

4. Klaas Vaak Peuterkussen

Het Klaas Vaak Peuterkussen is naar onze mening een geweldig kussen voor peuters. Dit is in eerste instantie al aan de maat te danken: 60 bij 70 cm groot. Door deze toch wel forse afmetingen is dit kussen ideaal voor de drukke slapers. Je peuter kan zich immers heerlijk omdraaien in zijn/haar bed.

Dit kussen is het ideale kussen voor een kind en peuter. Met alle dank aan de vulling, de zachte stevigheid, het tijk van zacht katoen en de antiallergische werking. Tevens is het bij het Klaas Vaak Peuterkussen mogelijk om de dikte aan te passen. Ook bij dit peuterkussen ben je dus in staat om het kussen volledig op de voorkeur van je peuter af te stemmen.

Eén van de belangrijkste voordelen hebben we nog niet benoemd: het prijskaartje. Voor dit peuterkussen betaal je nog niet eens €20. Een geweldige prijs voor een geweldig peuterkussen!

5. Princess Line Het ideale mee groei-kinderkussen

Het Princess Line Het ideale mee groei-kinderkussen mag niet ontbreken in onze top 10. Dit peuterkussen gaat jarenlang mee, puur doordat je het naar wens kunt verstellen. Dit is te danken aan de vulling van zachte holle vezelbolletjes. Deze bolletjes kun je uit het kussen halen of juist in het kussen stoppen, waarmee je de dikte/hoogte dus naar wens aanpast.

Het kussen is hierdoor volledig antiallergisch. Ideaal als je peuter een allergie hebt. Ook vinden wij het ideaal dat dit kussen 60 bij 70 cm groot is. Het heeft hierdoor de afmetingen van een normaal hoofdkussen, maar is dus wel een stuk lager.

Weet je dat je peuter graag op zijn/haar buik of rug ligt? Dan kun je beter voor een ander peuterkussen kiezen. Het Princess Line Het ideale mee groei-kinderkussen is namelijk voornamelijk geschikt voor peuters die op hun zij slapen. Overigens is óók dit een bijzonder goedkoop peuterkussen.

Waarom hoort een peuterkussen bij een betere wereld?

Op onze website richten wij ons op de huidige generatie én volgende generaties. De volgende generaties zijn immers binnenkort aan zet om onze aardbol te redden. Daarvoor is goed nachtrust wel van belang, waarvoor wij eerder al op zoek zijn gegaan naar het beste kinderkussen. Met veel plezier hebben wij ook onze top 10 beste peuterkussen samengesteld. Deze kussens zijn uitermate geschikt voor peuters en dragen daarmee voor peuters bij aan een betere wereld!

Beste peuterkussen

Peuterkussen kopen? Hier moet je op letten!

Heeft je peuter baat bij een nieuw hoofdkussen? Als je peuter moe of met pijn in zijn/haar nek opstaat, is het inderdaad de hoogste tijd voor een nieuw kussen. Dat is óók het geval als je peuter voor het eerst in een ‘groot’ bed gaat slapen.

Voor in dergelijke situaties heb je een goed peuterkussen nodig. Aangezien je niet elke dag zo’n kussen koopt, is het des te belangrijker om een miskoop te voorkomen. Daar helpen wij je graag een handje bij. Hieronder bespreken we de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar het beste peuterkussen.

Afmetingen & dikte

Ten eerste is het belangrijk om naar de afmetingen te kijken. De breedte en diepte zijn van belang, maar de dikte/hoogte is nog veel belangrijker. Een peuterkussen moet namelijk een stuk lager zijn dan een normaal slaapkussen. Dat is de enige manier om het bovenlichaam van je peuter in de juiste houding/lijn te krijgen, terwijl je peuter in bed ligt.

Ga daarom voor een peuterkussen met een hoogte van pakweg 10 cm. Is het kussen net iets hoger of lager? Dat moet geen probleem vormen. Kies sowieso nooit voor een normaal slaapkussen voor je peuter.

Vulling

Ten tweede speelt de vulling een cruciale rol. Onze voorkeur gaat simpelweg uit naar traagschuim vulling, aangezien dit materiaal zich naar het hoofd en de nek van je peuter vormt. Je peuter slaapt hierdoor nog lekkerder en staat zonder pijn op.

Wil je voor een peuterkussen met andere vulling gaan? Dat is ook prima mogelijk, zolang het maar om een duurzame vulling gaat. Ook raden wij je aan om te checken of het kussen naar eigen wens te vullen is. Dat geniet onze voorkeur, aangezien je het kussen hiermee volledig afstemt op de voorkeuren van je peuter. Dat komt de nachtrust alleen maar verder ten goede!

Slaaphouding

Ten derde heb je nog met de slaaphouding van je peuter te maken. Slaapt je peuter het liefste op zijn zij, rug of buik? Stem het peuterkussen hier dan goed op af.

Is je peuter een nogal drukke slaper? Dan is het handig(er) om voor een iets groter hoofdkussen te kiezen. Dit stelt je peuter in staat om lekker te rollen en daarmee op de door hem/haar gewenste manier te slapen.

Extra’s

Ten vierde is het verstandig om naar de extra’s van een kussen te kijken. Is de hoes van het kussen bijvoorbeeld wasbaar? Gaat het om een ergonomisch kussen? Is het een hypoallergeen kussen? En is de tijk van het kussen ook van zacht materiaal gemaakt? Ga dit allemaal goed na.

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt wijzen wij je op de prijs en kwaliteit. Ten eerste willen wij je adviseren om alleen voor de beste peuterkussens te kiezen. De betere kussens gaan nu eenmaal veel langer mee en dragen oprecht bij aan een goede nachtrust van je peuter. Bij kwalitatief mindere peuterkussens is dat in mindere mate het geval.

Ten tweede raden wij je aan om te investeren in het beste peuterkussen. Eigenlijk om twee redenen: voor kwaliteit moet je betalen én je peuter doet jarenlang met het peuterkussen. Bespaar dus niet onnodig, maar ga direct voor het kussen dat je het meeste aanspreekt.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *