Beste wekker van 2024 – Top 10

Beste wekker

Beste wekker volgens ons onderzoek

Wil je graag een nieuwe wekker kopen? Verstandig! Wij, van Debeterewereld.nl.nl, zijn van mening dat een wekker onmisbaar in elke slaapkamer is. Het is je ideale metgezel, elke ochtend weer. Een terechte vraag is wel wat nou de beste wekker is. Om het antwoord op die vraag te geven, hebben wij een uitgebreide zoektocht achter de rug. Bij deze zoektocht zijn wij op zoek gegaan naar de beste wekker van 2024. De bevindingen die wij opgedaan hebben, delen we graag met je in dit uitgebreide artikel.

Top 10 beste wekker 2024:

Dit is onze top 10 beste wekker van 2024:


Uitgelicht: 5 beste wekkers

Onze keuze voor de 5 beste wekkers lichten we hieronder toe.


1. Homebay Products Wekker met Nachtlamp

De Homebay Products Wekker met Nachtlamp is volgens ons de beste wekker van 2024. Deze wekker is eenvoudig te bedienen, biedt veel instelmogelijkheden en wekt je uiteraard uiterst nauwkeurig.

Met deze wekker haal je een ideale metgezel in je slaapkamer. Dit is onder meer aan het dimbare licht te danken. Als het licht van deze wekker je net iets te fel is, kun je dit middels de drukknop makkelijk aanpassen. Vanaf dat moment straalt de wekker minder licht uit, waardoor je niet langer wakker hoeft te liggen van dit (felle) licht.

Niet alleen het licht is instelbaar, maar ook het alarmvolume. Doordat je volledig zelf het alarmvolume in kunt stellen, word je altijd op de gewenste manier wakker. Vind je bijvoorbeeld bij bepaalde wekkers het geluid veel te hard of juist te zacht? Bij de Homebay Products Wekker met Nachtlamp heb je hier simpelweg geen last van meer van.

Wat wij ook handig vinden, is de instelbare aanduiding. Je kunt de Homebay Products Wekker met Nachtlamp namelijk op een 12- en 24 uurs aanduiding instellen. Dankzij de snooze functie hoef je niet per sé direct uit je bed te gaan, zodra het alarm afgaat. De snooze functie laat je nog iets langer liggen.

De algehele samenstelling van de Homebay Products Wekker met Nachtlamp is ook naar onze wens. Zo vinden wij de cijfers opvallend goed leesbaar. Dit is aan de rode kleur te danken, maar ook aan de afmetingen. Alle cijfers zijn namelijk 4,5 centimeter groot. Je ziet hierdoor in één oogopslag wat de actuele tijd is.

Waar wil je precies je nieuwe wekker in je slaapkamer neerzetten? Voor deze wekker maakt dit in de basis niet uit. De Homebay Products Wekker met Nachtlamp heeft namelijk een stroomkabel van 1,4 meter. Je hoeft ‘m hierdoor niet al te dicht in de buurt van een stopcontact neer te zetten.

Verder vinden wij het geluid zelf van de Homebay Products Wekker met Nachtlamp geweldig. Deze wekker maakt niet het gekende alarmgeluid, maar brengt juist een oplopend piepsignaal met zich mee. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk ontwaakt uit je diepe slaap.

De kans bestaat uiteraard altijd dat je met een stroomstoring te maken krijgt. Voor deze wekker maakt dit gelukkig niks uit. De wekker beschikt namelijk over een batterij back-up; dankzij deze back-up doet ‘ie zijn werk ook nog prima in het geval van een stroomstoring.

Al met al zijn wij uiterst te spreken over de Homebay Products Wekker met Nachtlamp. Dit is ook nog te danken aan het ingebouwde nachtlampje. Door alleen deze wekker op je nachtkastje neer te zetten, heb je niet eens meer een nachtlampje nodig. Wat wil je nog meer?

In onze ogen is dit – om bovenstaande redenen – de beste koop van 2024. Het enige punt waar je even goed naar moet kijken, is naar het design. De Homebay Products Wekker met Nachtlamp is namelijk een nogal opvallende wekker, mede door de felle rode verlichting en de vrij forse afmetingen.  

Overigens hoef je niet de hoofdprijs voor deze wekker te betalen. Nee, voor de Homebay Products Wekker met Nachtlamp betaal je een bedrag van slechts €29,95. Nadat je deze drie tientjes uitgegeven hebt, geniet je de komende tientallen jaren van een geweldige wekker in je slaapkamer!

2. Eagle Wekkerradio

€34,95
€39,95
Op voorraad
Bol.com

Wat is de beste wekkerradio van 2024? Wij zijn van mening dat de Eagle Wekkerradio de beste wekkerradio van 2024 is. Deze wekkerradio heeft ontzettend veel te bieden en is slechts een paar euro’s duurder dan bovenstaande variant. Opvallend, aangezien deze wekker nog meer functies te bieden heeft.

Met de Eagle Wekkerradio is opstaan een koud kunstje. Dit komt onder meer doordat je zelf het gewenste geluid van de wekker instelt. Ben je het normale (krachtige) alarmgeluid van je huidige wekker zat? Dan is dit dus sowieso een geschikte wekker voor je.

Verder is het ideaal dat de Eagle Wekkerradio over 2 USB oplaadpoorten beschikt. Tijdens het slapen laad je bijvoorbeeld je smartphone en je tablet met deze oplaadpoorten zonder enig probleem op. Dit houdt in dat je nog maar 1 stopcontact naast je bed nodig hebt. In dit stopcontact plug je de wekker in, waarna je zonder enige moeite ook je smartphone en tablet op kunt laden!

Heb je al naar het scherm van de Eagle Wekkerradio gekeken? Dan vallen ongetwijfeld de grote cijfers direct op. Doordat de cijfers lekker groot zijn, zie je zelfs met je slaperige gezicht wat de actuele tijd is. De witte kleur van de cijfers wordt door veel gebruikers ook als erg plezierig ervaren. De witte kleur is veelal iets rustiger voor de ogen dan rode cijfers.

Op het beeldscherm van de Eagle Wekkerradio zie je overigens niet alleen de tijd staan. Mogelijk had je het al opgemerkt, maar op de wekker wordt ook de temperatuur weergegeven. Ook is het mogelijk om twee verschillende wekkertijden in te stellen. Deze beide wekkertijden staan ook duidelijk op het display weergegeven. Overigens heeft dit display nog veel meer te bieden:

  • Dimbaar. Je kunt de felheid van het display geheel naar wens dimmen. Je hebt uit maar liefst 5 standen de keuze, waardoor het licht altijd volledig naar je wens is.
  • 3,2 inch diameter. Het beeldscherm heeft een diameter van maar liefst 3,2 inch. Dit houdt in dat je het display zelfs van een grotere afstand moeiteloos af kunt lezen.

De Eagle Wekkerradio is ook nog van een FM radiofunctie voorzien. Het is hierdoor mogelijk om ’s ochtends met je favoriete radiozender op te staan. Ben je bijvoorbeeld fan van Mattie & Marieke op Q Music? Stel dan de FM frequentie op die van Q Music in en geniet elke ochtend van de humor van Mattie & Marieke.

Het blijft niet alleen bij bovenstaande voordelen. Nee, een ander voordeel is de werking op batterijen. Mocht er sprake van een stroomstoring zijn, doet de Eagle Wekkerradio alsnog zijn werk. Je weet hierdoor 100% zeker dat de wekker op het juiste tijdstip met het gewenste alarmgeluid afgaat.

Waarom dit dan niet de beste koop volgens onze test is? Dit heeft onder meer met het prijskaartje te maken. Voor de Eagle Wekkerradio moet je ruim €35 betalen. Deze wekker is hierdoor een slag duurder dan de beste koop, zie de review hierboven.

Tevens hebben wij opgemerkt dat de bedieningsknoppen van de Eagle Wekkerradio aan de te kleine kant zijn. Dit hebben niet alleen wij opgemerkt, maar komt ook in meerdere reviews van kopers terug. De kleine bedieningsknoppen zijn niet bevorderlijk voor het gebruiksgemak.

3. Caliber Digitale Wekkerradio HCG007

Ben je op zoek naar de beste koop van 2024? Kijk dan ook eens naar de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007. Deze wekker doet zijn werk geweldig én is opvallend goedkoop. Ja, zeker; deze wekker is goedkoper dan bovenstaande wekkers. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral deze review op je gemakje door.

Dit is een zogeheten digitale wekkerradio. Concreet houdt dit in dat je deze wekker op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt met het normale alarmgeluid wakker worden, maar je kunt ook van de radio functie gebruik maken. Dankzij de FM ontvanger kun je ’s ochtends met je favoriete radiozender opstaan. Hoe fijn is dat?

Uiteraard beschikt ook de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 over een prima snooze functie. Gaat de wekker, maar heb je nog geen zin om op te staan? Druk dan op de snooze knop en geniet nog 9 minuutjes extra van je heerlijk warme bed. Ben je daarna nog steeds niet klaar om uit je bed te springen? Dan druk je nogmaals de snooze functie in. In principe kun je dit oneindig volhouden.

Moet je op een andere tijd opstaan dan je partner? Dan komt de dubbele alarmfunctie goed van pas. Met de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 kun je twee wekkers op verschillende tijden instellen. Nadat de eerste wekker gegaan is, gaat na verloop van tijd ook de tweede wekker. Zodoende weten jij én je partner zeker dat jullie beide op tijd opstaan.

Bij deze wekker heeft het merk Caliber voor rode cijfers gekozen. Hier heeft men bewust voor gekozen. Caliber geeft namelijk het volgende aan: het Herseninstituut geeft aan dat rood licht helpt bij slaapproblemen. Om deze slaapproblemen tegen te gaan, heeft Caliber dus voor rode cijfers gekozen.

Wat hierbij een groot voordeel is, is de grootte van de cijfers. De cijfers zijn van een grote afstand te lezen. Tevens is het ideaal dat er verder geen informatie op het display staat. Als je naar het display van de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 kijkt, zie je maar één ding: de actuele tijd.

Het instellen van de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 is een fluitje van een cent. Aan de bovenzijde van de wekker zijn daarvoor meerdere knoppen aangebracht. Met deze knoppen zet je de wekkers op de gewenste tijdstippen, stel je het alarmvolume in of stel je de gewenste FM frequentie in.

Goed om te weten: de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 heeft ook nog een dimbaar display. Je kunt dit display in meerdere standen instellen, waardoor het display nooit té veel licht geeft. Dit komt uiteraard je algehele nachtrust ook ten goede.

Waar wil je graag je nieuwe wekker neerzetten? De Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 neemt vrij veel ruimte in beslag; onthoud dat goed. Tevens heb je een stopcontact in de buurt nodig. De stroomkabel is namelijk niet super lang.

Wat dan wel weer subliem is, is het prijskaartje. Voor de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 betaal je slechts €24,50. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je wat ons betreft niet vinden. Voldoende reden dus om deze wekker zo snel mogelijk aan te schaffen!

Graag willen wij je ook nog op het volgende wijzen: deze wekker doet zijn werk ook bij stroomuitval prima. Op het moment dat de stroom in je woning uitvalt, treden de AAA-batterijen in werking. Let wel goed op: deze batterijen worden bij aanschaf niet meegeleverd.

4. YUCONN Wekkerradio

€29,95
€34,95
Op voorraad
Bol.com
€79,99
Op voorraad
Blokker.nl

Ben je de perfecte wekker nog niet tegengekomen? Dan is het verstandig om ook eens naar de YUCONN Wekkerradio te kijken. Deze wekker is namelijk om meerdere redenen aan te raden. Ook weet deze wekker zich op meerdere gebieden te onderscheiden ten opzichte van bovenstaande varianten.

De YUCONN Wekkerradio is een zogeheten wekkerradio. Dit betekent dat je wakker kunt worden met het normale alarmgeluid, maar ook met je favoriete radiozender. Dankzij de FM ontvanger geniet je bijvoorbeeld ’s ochtends van Radio 10, Q Music of Radio538.

Wat bij de YUCONN Wekkerradio vooral opvalt, is het display. Het display van deze wekker is gigantisch groot, waardoor dit ook voor de cijfers geldt. Het gevolg hiervan is dat je de cijfers op/van deze wekker bijzonder makkelijk af kunt lezen. Dáárdoor is deze wekker ook uiterst geschikt voor kinderen.

Sterker nog: wij vinden dit zelfs de meest geschikte wekker voor kinderen. Deze eretitel is op zich logisch te noemen, met het oog op het display. Wat deze wekker ook nog bijzonder goed doet, is de bediening. Je kunt deze wekker op een super eenvoudige manier bedienen. Oók dat is een reden waarom deze wekker zeer geschikt is voor kinderen.

De YUCONN Wekkerradio biedt nog veel meer handige functies aan:

  • Slaaptimer functie. Vind je het heerlijk om met muziek op in slaap te vallen? Stel dan de slaaptimer functie op bijvoorbeeld 20 minuten in. Gedurende deze periode speelt de YUCONN Wekkerradio de radio af, waarna ‘ie zichzelf automatisch uitschakelt. Als het goed is, lig je op dat moment al heerlijk te slapen.
  • Instelbare radiozenders. Luister je graag naar meerdere radiozenders? En vind je het ook fijn om te variëren tussen deze radiozenders? Dan is het fijn om te weten dat je bij deze wekkerradio maar liefst 20 radiozenders in het geheugen op kunt slaan.
  • Dimbaar display. Deze wekker heeft een groot display met daarop blauwe cijfers. De cijfers vallen goed op, maar geven ook wel het nodige licht af. Gelukkig is het display geheel naar wens te dimmen. Je hebt de keuze uit 4 standen, waardoor de felheid van het display altijd naar je wens is.
  • Twee alarmen. Het is ook nog mogelijk om twee wekkers met de YUCONN Wekkerradio te zetten. Hij beschikt over de dual functie, waardoor je twee wekkers op twee verschillende tijdstippen kunt zetten. Ideaal als je deze wekker samen met je partner wilt gebruiken.

Het mag duidelijk zijn: dit is één van de meest geschikte wekkers waar je momenteel voor kunt kiezen. Dit is ook nog aan de batterij back up functie te danken. Zodra er sprake van een stroomstoring is, doet een normale wekker het niet meer. Je kunt echter batterijen in deze wekker stoppen, waardoor ‘ie altijd zijn werk doet. Ook in het geval van een stroomstoring.

Waar je wel even goed naar moet kijken, is naar het prijskaartje. Voor de YUCONN Wekkerradio betaal je namelijk een bedrag van €34,95. Het is hiermee één van de duurdere wekkers uit deze top 10. Maar goed, het is volgens ons dus wel de beste koop voor kinderen!

5. Sony ICFC1PJ Wekkerradio

Ben je naarstig op zoek naar de beste koop van 2024? En stel je nogal hoge eisen aan je nieuwe wekker? Wil je bijvoorbeeld dat je nieuwe wekker luxe is, veel mogelijkheden biedt én er ook nog feilloos uitziet? Dan raden wij je de Sony ICFC1PJ Wekkerradio aan.

Wij vinden dit de meest geschikte wekker voor in de design slaapkamers. Dit heeft onder meer met het stijlvolle design te maken. Als je naar deze wekker kijkt, word je waarschijnlijk direct blij. De wekker ziet er namelijk onwijs strak uit, is keurig afgewerkt en is ook nog in een fraaie kleurenstelling uitgevoerd. Het is zodoende een absolute aanwinst voor in je slaapkamer.

Met deze wekker kun je ook alle kanten op. Zoals de naam al aangeeft, betreft dit een wekkerradio. Je kunt dankzij de FM ontvanger heerlijk opstaan met je favoriete muziek op de radio. Uiteraard kun je ook voor het normale alarmgeluid kiezen.

De Sony ICFC1PJ Wekkerradio is ook nog van een unieke sleeptimer functie voorzien. Met deze functie kun je heerlijk in slaap vallen, terwijl je favoriete muziek opstaat. Daar blijft het echter niet bij. Je kunt deze wekker namelijk ook natuurgeluiden af laten spelen. Met deze natuurgeluiden val je mogelijk nóg sneller (en lekkerder) in slaap.

Het blijft niet alleen bij bovenstaande functies en extra’s. Nee, de Sony ICFC1PJ Wekkerradio is ook nog van een unieke projector voorzien. Met deze projector is het mogelijk om de tijd op een muur of het plafond te laten projecteren. De projector is in principe in staat om in elke hoek de tijd te projecteren. Geweldig!

Wil je graag tijdens het slapen je smartphone opladen? Ook dan is dit een geweldige wekker. Deze wekker beschikt namelijk over een USB poort. Sluit je smartphone op de USB poort aan en sla twee vliegen in één klap. Je wordt niet alleen op het juiste moment gewekt, maar je hebt ook geen omkijken naar het opladen van je smartphone. Je hebt bovendien nog maar 1 stopcontact nodig.

Het display van de Sony ICFC1PJ Wekkerradio is een waar genot om naar te kijken. Dit komt door de afmetingen, door de vorm en door de duidelijkheid. Je leest moeiteloos niet alleen de actuele tijd af, maar ook de twee tijden waarop je de wekker ingesteld hebt. Verder is het ook nog mogelijk om de helderheid aan te passen. Het is hierdoor nóg fijner om naar het display van deze wekker te kijken.

Zoals je kunt merken, zijn wij onwijs te spreken over de Sony ICFC1PJ Wekkerradio. Waarom deze best wekker dan niet hoger in deze top 10 staat? Dit heeft vooral met het prijskaartje te maken. Voor deze wekker betaal je namelijk een bedrag van €77,39. Het is hiermee verreweg de duurste wekker uit deze top 10.

Is dat nou echt een probleem? Dat is vooral aan jezelf om te bepalen. Wij vinden het in ieder geval vrij veel geld voor een wekker. Daar moeten we wel aan toevoegen dat de Sony ICFC1PJ Wekkerradio opvallend veel te bieden heeft. Zo biedt ‘ie ook nog een alternatief in het geval van een stroomstoring. Daarvoor hoef je alleen maar bat

Waarom hoort een wekker bij een betere wereld?

Om een betere wereld voor jezelf te creëren, is een goede nachtrust onmisbaar. Je moet elke nacht lekker én lang genoeg slapen. Dit krijg je onder meer voor elkaar door je slaapkamer geheel naar wens in te richten, door van eventuele stress af te komen én door in een goede wekker te investeren. Met de beste wekker naast je bed hoef je simpelweg niet (meer) wakker te liggen. Je weet gewoonweg dat de wekker je de volgende morgen op het gewenste tijdstip wekt.

Beste wekker

Hoe kies je de beste wekker uit?

Heb je interesse om een nieuwe wekker aan te schaffen? Wij raden je dan graag de 10 bovenstaande wekkers aan. Het is niet voor niets dat deze wekkers als beste uit onze test zijn komen rollen. Nee, deze wekkers doen hun werk perfect én hebben veelal het nodige extra te bieden.

Maar, hoe vind je nou voor jezelf de beste wekker? Om het antwoord op deze vraag te geven, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je de belangrijkste aandachtspunten voor het uitzoeken van een nieuwe wekker.

Soort wekker

Allereerst moet je goed naar het soort wekker kijken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit veel soorten wekkers kiezen. Ons advies hierbij is vooral om het soort wekker op je eigen situatie, voorkeuren en wensen af te stemmen.

Heb je bijvoorbeeld een slecht gehoor? Kies dan voor een goede wekker voor slechthorenden. Of wil je niet afhankelijk van stroom zijn? Kies dan voor een wekker op batterijen. Ongeacht wat je wensen precies zijn, kun je altijd een geschikte wekker uitkiezen.

Wekmogelijkheden

Ten tweede moet je goed naar de wekmogelijkheden kijken. Op welke manier kun je jezelf laten wekken? Beschikt de wekker bijvoorbeeld over een FM ontvanger? Is het mogelijk om twee wekkers op verschillende tijdstippen te zetten? En kun je zelf het alarmgeluid en het alarmvolume bepalen? Als je voor één van de beste wekkers gaat, heb je over het algemeen heel veel wekmogelijkheden.

Display

Ten derde zou je goed naar het display moeten kijken. Let hierbij op de volgende punten:

  • Afmetingen van het display. Hoe groot is het display precies? Als je dat weet, kun je ook bepalen of de wekker op je nachtkastje past.
  • Felheid van het display. Ga goed na hoe fel het licht van het display is. En ga ook goed na of je de felheid van het display naar wens aan kunt passen.
  • Kleuren van het display. Het is ook verstandig om goed naar de kleuren van het display te kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een wekker met rode-, witte- of blauwe cijfers kiezen.
  • Weergave. Kijk tot slot goed naar de weergave op het display. Wordt alleen de tijd weergegeven op het display? Of wordt ook bijvoorbeeld de temperatuur weergegeven?

Opties

Ten vierde is het niet onverstandig om goed naar de opties te kijken. Over het algemeen beschikt een goede wekker over veel bijkomende opties. Hierbij kun je denken aan een instelmogelijkheid voor het alarmvolume, de dimbaarheid van het display en een bluetooth ontvanger. Mocht een wekker over een bluetooth ontvanger beschikken, kun je je smartphone aan je wekker koppelen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot zou je goed naar de prijs en kwaliteit moeten kijken. De beste wekker voldoet in ieder geval aan twee ‘eisen’:

  • Het is een wekker van een A-merk. Alleen de beste merken zijn in staat om de beste koop aan te bieden. Kies daarom voor een wekker van een A-merk. Ga ook goed na wat de beoordelingen van andere kopers zijn.
  • De wekker is niet goedkoop. Als je een goede wekker aan wilt schaffen, moet je hiervoor in de buidel tasten. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen!