Beste terrasverwarmer van 2024 – Top 10

Beste terrasverwarmer

Beste terrasverwarmer volgens ons onderzoek

Hoe lekker is het om veel tijd in je tuin door te brengen? Het testpanel van Debeterwereld.nl vindt dit maar al te lekker en probeert dan ook zoveel mogelijk tijd in de tuin door te brengen. Met name in het voor- en najaar is dit niet altijd even comfortabel ten gevolge van de dalende temperaturen. Gelukkig kun je je tuin hier eenvoudig op aanpassen. Hoe? Door in een goede terrasverwarmer te investeren. Wij zijn daarom alvast op zoek gegaan naar de beste terrasverwarmer van 2024!

Top 10 beste terrasverwarmer 2024:

Dit is onze top 10 beste terrasverwarmers van 2024:


Uitgelicht: 5 beste terrasverwarmers

Onze keuze voor de 5 beste terrasverwarmers lichten we hieronder toe.


1. Dysis Infrarood Terrasverwarmer

De Dysis Infrarood Terrasverwarmer verdient twee eretitels. Dit is de beste terrasverwarmer én de beste infrarood terrasverwarmer. Door de infrarood techniek werkt deze terrasverwarmer uitermate prettig én duurzaam. Dat laatste vinden wij met het oog op het milieu uiteraard erg belangrijk. Deze terrasverwarmer beschikt bovendien over een timer en over instelbare warmtes. Je stelt via het LCD scherm eenvoudig de gewenste warmte in, waarna het op en top genieten in je tuin is. Door het vermogen van 2000 Watt is de opwarmtijd relatief kort. Je geniet bovendien van een ideale bediening; de Dysis Infrarood Terrasverwarmer wordt namelijk ook met een afstandsbediening geleverd. Liggend op je loungeset stel je deze terrasverwarmer dus eenvoudig en makkelijk in. Ook krijg je nog een beschermhoes meegeleverd; dit komt de duurzaamheid en levensduur van deze beste terrasverwarmer alleen maar ten goede. Bovendien hoef je niet de hoofdprijs voor deze terrasverwarmer te betalen!

2. VONROC Sfeervolle terrasverwarmer

De VONROC Sfeervolle terrasverwarmer is de beste hangende terrasverwarmer. Deze verwarmer kun je eenvoudig bijvoorbeeld onder je overkapping of bij je terras ophangen. De terrasverwarmer geeft vervolgens een aangename warmte af én brengt de gewenste sfeer met zich mee. Dat is vooral te danken aan de unieke low glare lamp. Verder is het ideaal dat je deze terrasverwarmer in 2 warmteniveaus in kunt stellen. Ook is het geweldig dat de VONROC Sfeervolle terrasverwarmer een hoog rendement heeft, een vermogen van 2000 Watt heeft én met een afstandsbediening geleverd wordt. Dit maakt het des te handiger om deze hangende terrasverwarmer in te stellen en te bedienen. Het is overigens mogelijk om deze terrasverwarmer in het zwart of wit te bestellen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Voor beide kleuren betaal je in ieder geval een bijzonder zacht prijsje. Voldoende reden dus om voor deze hangende terrasverwarmer te kiezen!

3. Auronic Terrasverwarmer

De Auronic Terrasverwarmer is de beste veelzijdige terrasverwarmer. Deze verwarmer kun je namelijk zowel staand als hangend gebruiken. Je kunt ‘m dus ophangen onder je overkapping, maar je kunt ‘m ook op elke gewenste plek in je tuin neerzetten. Hierbij geniet je van een vermogen van 2000 Watt, een handige afstandsbediening en de gewenste instelmogelijkheden. Deze terrasverwarmer kun je namelijk in 3 verschillende warmtestanden instellen. Super handig! Wat ons betreft is de prijs-kwaliteitsverhouding ook subliem en kom je niks tekort bij de Auronic Terrasverwarmer. Je kunt ‘m namelijk ook nog in hoogte verstellen en de kop kantelen tot 25 graden. Hiermee creëer je dus te allen tijde de gewenste setting en verwarming in je tuin. Doordat het om infrarood verwarming gaat, geniet je ook nog van de gewenste duurzaamheid.

4. VONROC Terrasverwarmer Filicudi

De VONROC Terrasverwarmer Filicudi vinden wij de beste staande terrasverwarmer. Dit lijkt op het eerste oog niet eens een terrasverwarmer te zijn, met alle dank aan het prachtige design. Hij oogt bijzonder stijlvol en neemt ook niet overdreven veel ruimte in beslag. Handig als je een kleinere tuin hebt. Of als je terras al relatief vol is. Dankzij het vermogen van 2000 Watt geniet je van een korte opwarmtijd. Ook is het mogelijk om de VONROC Terrasverwarmer Filicudi in 2 verwarmingstanden in te stellen. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening, of via het LCD scherm, stel je eenvoudig de gewenste stand in. Deze zuinige terrasverwarmer doet vervolgens de rest van het werk voor je. Ook dit is weer een infrarood terrasverwarmer, waarmee je dus van een fijne warmte én de gewenste zuinigheid verzekerd bent. Dankzij de gekende kwaliteit van Vonroc ben je ook van een lange levensduur verzekerd. Al met al een absolute aanrader!

5. MaxxGarden Lounge Terrasverwarmer

De MaxxGarden Lounge Terrasverwarmer is de beste gas terrasverwarmer. Wij zijn zelf niet direct enthousiast over een terrasverwarmer op gas, maar mogelijk geldt voor jou iets anders. Deze terrasverwarmer werkt in ieder geval uiterst zuinig. Het belangrijkste voordeel daarvan is dat je langdurig met één gasfles doet. Het is ook handig dat deze terrasverwarmer verrijdbaar is en volledig naar wens instelbaar is. Stel je ‘m op de hoogste stand in? Dan werkt ‘ie met een vermogen van maar liefst 11.000 Watt. Stel je ‘m op een lagere stand in? Dan werkt ‘ie met een lager vermogen, waardoor ‘ie minder gas verbruikt. De MaxxGarden Lounge Terrasverwarmer is een prachtige terrasverwarmer om te zien, aangezien ‘ie meer op een lamp lijkt dan op een echte terrasverwarmer. Door zijn hoogte van 139 centimeter past ‘ie overigens perfect bij de zitmeubelen in je tuin. De beste gas terrasverwarmer dus voor in zo’n beetje elke tuin, wat ons betreft!

Beste terrasverwarmer

Hoe hebben wij de beste terrasverwarmers geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Soort terrasverwarmer (infrarood)
  • Plaatsing van de terrasverwarmer
  • Maximaal vermogen en verwarmingsoppervlak
  • Aantal warmtestanden
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

20 uur onderzoek verricht

25+ terrasverwarmers bekeken

90 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Waarom hoort een terrasverwarmer bij een betere wereld?

Bij Debeterewereld.nl zijn wij gek op het buitenleven. Wij vinden het heerlijk om zoveel mogelijk tijd in de tuin door te brengen, maar dat is in ons land niet altijd even comfortabel. Vandaar dat wij met veel plezier gebruik maken van een terrasverwarmer.  

Met een terrasverwarmer geniet je van veel gemak én werk je naar een gezonde leefstijl toe. Voor je lichaam en geest is het namelijk bijzonder goed om veel tijd in de frisse buitenlucht door te brengen. Met een goede terrasverwarmer creëer je die mogelijkheid voor jezelf.

Overigens zijn wij ook op zoek gegaan naar andere goede producten voor in de tuin. Denk hierbij aan de beste snoeischaar, beste takkenschaar en beste hakselaar. Stuk voor stuk producten waarmee je je tuin fraaier én duurzamer maakt!

Wat zijn de voordelen van een terrasverwarmer?

Wij zijn 100% overtuigd van een terrasverwarmer. In principe voor in elke tuin, aangezien je uit zóveel verschillende varianten kunt kiezen. Ongeacht voor welke variant je precies kiest, geniet je van belangrijke voordelen:

  • Ontzettend duurzaam. Ja, de duurzaamheid vinden wij één van de belangrijkste voordelen van een terrasverwarmer. Met name een infrarood terrasverwarmer verbruikt erg weinig energie én gaat probleemloos jarenlang mee. Met het oog op het milieu – en de inhoud van je portemonnee – vinden wij dit belangrijke voordelen.
  • Voor in elke tuin geschikt. Zoals hierboven al aangegeven, kun je in elke tuin wel een geschikte terrasverwarmer gebruiken. Dit komt onder meer doordat je uit zoveel varianten kunt kiezen en doordat geen enkele terrasverwarmer hetzelfde is. Je weet hierdoor 100% zeker dat je ook voor in je eigen tuin een geschikte terrasverwarmer kunt vinden.
  • Gezellig, sfeervol en aangenaam. Met een terrasverwarmer creëer je de gewenste setting in je tuin. Een goede terrasverwarmer brengt namelijk veel gezelligheid en sfeer met zich mee. Ondertussen geniet je ook nog van de heerlijke warmte, waardoor het des te aangenamer wordt in je tuin. Je kunt eigenlijk het gehele jaar door tijd in je tuin doorbrengen!
  • Naar wens te verstellen. Een ander groot pluspunt is de verstelbaarheid. De betere terrasverwarmers zijn in meerdere standen in te stellen, terwijl je ook nog de hoek/plaatsing naar wens kunt verstellen. Je creëert hierdoor des te meer altijd de gewenste setting in je tuin. Overigens krijg je bij veel terrasverwarmers een afstandsbediening meegeleverd. Dit maakt de bediening des te fijner en makkelijker!
  • Opvallend betaalbaar. Tot slot hebben wij opgemerkt dat veel terrasverwarmers opvallend betaalbaar zijn. Voor meerdere varianten hoef je slechts een paar tientjes te betalen, terwijl ze wel ‘gewoon’ jarenlang mee gaan. Met een kleine investering maak je je tuin dus al volledig naar wens!
Beste terrasverwarmer

Hoe vind je de beste terrasverwarmer?

In onze ogen mag een goede terrasverwarmer in je tuin niet ontbreken. Daarom is het verstandig om tussen bovenstaande verwarmers de juiste keuze te maken. Daarbij raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten. Aan de hand van deze punten vind je snel de beste terrasverwarmer.

Soort terrasverwarmer

Ten eerste moet je goed kijken naar het soort terrasverwarmer. Wil je een terrasverwarmer op gas hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een elektrische verwarmer hebben? Wij raden je met name een infrarood terrasverwarmer aan. Zo’n variant is zo energiezuinig mogelijk en sluit daardoor perfect op een betere wereld aan.

Gewenste plaatsing

Wij raden je ook aan om goed naar de gewenste plaatsing te kijken. Wil je een terrasverwarmer in je tuin ophangen? Of wil je ‘m staand neerzetten? Dit is eigenlijk de belangrijkste knoop die je door moet hakken. Dit doe je simpelweg door naar het gewenste gebruik en je tuin te kijken. Als je je terrasverwarmer zo veelzijdig mogelijk in wilt zetten, kies je het beste voor een verrijdbare terrasverwarmer.

Vermogen & standen

Het is ook belangrijk om naar het vermogen van de terrasverwarmer te kijken. Des te hoger het vermogen ligt, des te meer energie de verwarmer verbruikt. In dat geval is de opwarmtijd echter ook korter.

Daarnaast raden wij je aan om goed naar het aantal standen te kijken. In een ideale situatie kun je uit meerdere standen kiezen, waarmee je de setting volledig naar je eigen wens kunt maken.

Tip: check wel even goed wat het vermogen per stand is. Je wilt niet dat een terrasverwarmer in elke stand veel vermogen verbruikt. Dat past simpelweg niet bij een duurzaam leven.

Bediening

Wij raden je graag aan om goed naar de bediening te kijken. Hoe kun je de verschillende standen instellen? Kun je dit bijvoorbeeld via een LCD scherm doen? Of krijg je bij aanschaf een afstandsbediening meegeleverd? Dat laatste is wat ons betreft wel erg wenselijk, gezien je daarmee vanaf je loungeset de terrasverwarmer naar wens kunt bedienen. Wat wil je nog meer?

Design

Het is ook verstandig om even goed naar het design van de terrasverwarmer te kijken. Idealiter past de terrasverwarmer volledig bij de rest van je tuin én is de terrasverwarmer qua design volledig naar je wens. Vergelijkbaar daarom even goed de verschillende designstijlen van de verschillende terrasverwarmers.

Accessoires

Check goed welke accessoires je bij de terrasverwarmer meegeleverd krijgt. Bij meerdere varianten krijg je een beschermhoes geleverd, terwijl je bij veel hangende varianten ook een ophangbeugel meegeleverd krijgt. Dat maakt het ophangen van de terrasverwarmer des te makkelijker.

Kwaliteit

Tijdens ons onderzoek hebben wij één ding opgemerkt: de kwaliteitsverschillen zijn groot. Daarom raden wij je aan om voor één van bovenstaande terrasverwarmers te kiezen. Deze terrasverwarmers zijn van de gewenste kwaliteit, gaan jarenlang mee en zijn ook nog eens duurzaam. Deze terrasverwarmers passen dus perfect bij een betere wereld!

Prijs

Tot slot kún je nog naar de prijs van de terrasverwarmers kijken. In onze ogen is dit echter minder belangrijk, aangezien je voor kwaliteit moet betalen. Wij raden je daarom aan om ‘gewoon’ te investeren in de beste terrasverwarmer. Dit kost in eerste instantie iets meer, maar levert je op termijn veel meer gemak op. Ook zijn de betere terrasverwarmers veel zuiniger, waardoor je je energierekening minder hard ziet stijgen. Een win-win situatie dus, indien je puur voor de beste terrasverwarmer kiest!

Veelgestelde vragen over terrasverwarmers

Wat zijn de verschillende soorten terrasverwarmers en welke is het beste voor mijn tuin?

Er zijn drie hoofdtypen terrasverwarmers: gas, elektrisch en infrarood. Een gasheater is krachtig en geschikt voor grotere buitenruimtes, maar vereist een gasfles. Elektrische terrasverwarmers zijn gemakkelijk in gebruik en ideaal voor kleinere of overdekte terrassen. Infraroodverwarmers geven directe warmte zonder veel energieverlies en werken goed voor gerichte verwarming. Kies op basis van de grootte van je terras en je verwarmingsbehoefte.

Hoeveel warmte heb ik nodig voor mijn terras?

Dit hangt af van de grootte van je terras. Voor een klein terras kan een verwarming van 1.500-2.000 watt of een gasheater met een bereik van 10-15 vierkante meter voldoende zijn. Voor grotere terrassen heb je een krachtigere heater nodig met een bereik tot 30 vierkante meter of meer. Let ook op of je de heater alleen gebruikt voor specifieke zitplekken of om de hele ruimte te verwarmen.

Zijn terrasverwarmers veilig om onder een overkapping te gebruiken?

Ja, maar je moet voorzichtig zijn en kiezen voor de juiste heater. Elektrische en infrarood terrasverwarmers zijn meestal veilig onder een overkapping, zolang er voldoende ventilatie is en de heater niet direct tegen brandbare materialen aan staat. Gasheaters zijn over het algemeen minder geschikt voor gebruik onder overkappingen vanwege het risico op koolmonoxidevorming en de noodzaak van goede ventilatie.

Hoe kan ik mijn terrasverwarmer het beste onderhouden om de levensduur te verlengen?

Maak de terrasverwarmer regelmatig schoon door stof en vuil van de warmte-elementen en reflector te verwijderen. Als je een gasheater gebruikt, controleer dan regelmatig de gasfles en leidingen op lekken. Elektrische heaters moeten worden gecontroleerd op slijtage van de kabels. Zorg er ook voor dat je de heater afdekt of binnen opbergt wanneer je hem niet gebruikt, vooral tijdens de wintermaanden, om roest en schade door weersomstandigheden te voorkomen.