Beste inline skates van 2024 – Top 10

Beste inline skates

Beste inline skates volgens ons onderzoek

Heerlijk in beweging komen, mooie plekjes ontdekken en een conditie opbouwen. Dit zijn allemaal gevolgen waar je van geniet als je voor de beste inline skates van 2024 kiest. Op goede inline skates kun je forse afstanden afleggen, kun je op alle soorten ondergronden rijden en geniet je van bovengemiddeld veel comfort. Voor een veilige tocht op je inline skates is het wel verstandig om de juiste beschermingsmiddelen te dragen!

Top 10 beste inline skates 2024:

Dit is onze top 10 beste inline skates van 2024:


Uitgelicht: 5 beste inline skates

Onze keuze voor de 5 beste inline skates lichten we hieronder toe.

1. Roces Icon 80

€119,95
€129,95
Op voorraad
Bol.com

Zelf ben ik gek op skeeleren en het maken van mooie tochten. Daarvoor gebruik ik zelf – al geruime tijd – de Roces Icon 80. Juist door mijn persoonlijke bevindingen durf ik te stellen dat dit de beste inline skates van 2024 zijn. Deze skates zitten heerlijk, zijn uitermate geschikt voor heren en beschikken over 4 grote wielen. Met deze wielen kun je op elke ondergrond rijden én kun je ook behoorlijk grote afstanden overbruggen. Met name dankzij het comfortabele pascomfort geniet je optimaal van elke tocht die je met deze beste inline skates aflegt!

Het grootste voordeel van de Roces Icon 80 vind ik het pascomfort. Deze inline skates beschikken bijvoorbeeld over een speciaal en zacht Comfootbed. De ‘schoen’ van de skeeler zit hierdoor als gegoten en je geniet voortdurend van het gewenste comfort. Een ander pluspunt is het Cool Breath systeem; dankzij dit systeem heb je nooit last van zwetende voeten in deze inline skates. Wat ik ook ideaal vind, is dat de Roces Icon 80 in maar liefst 12 schoenmaten aangeboden worden. Ongeacht hoe groot je voeten zijn, vind je deze beste inline skates in de voor jou geschikte maat!

2. Fila Legacy Comp

€59,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Met de Fila Legacy Comp heb ik zelf geen ervaringen. De reden is daarvoor logisch: dit zijn inline skates voor dames. Maar, mijn zusje gebruikt deze inline skates wel al geruime tijd. Vandaar ook dat ik weet dat deze inline skates heel veel te bieden hebben. De skates zitten heerlijk, worden in meerdere (vrouwen)maten aangeboden en zien er ook nog stijlvol uit. Je geniet ondertussen ook nog van de gekende kwaliteit van Fila. Want ja, dat is één van de beste merken in het huidige aanbod van inline skates!

Met de Fila Legacy Comp ga je dus voor pure kwaliteit. Waar je ook voor gaat, is het nodige comfort. Deze inline skates beschikken onder meer over een semi-softboot schoen, waardoor je voeten van veel comfort genieten. Een bijkomend voordeel is de driedubbele sluiting: een hoge snelsluiting, een klittenbandsluiting en een vetersluiting. Ook beschikken deze inline skates over 4 grote wielen; ideaal als je langere afstanden af wilt leggen. Voor deze beste inline skates voor dames hoef je ook maar €79,95 te betalen. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding dus!

3. Roces Jokey 3.0 Kids

Ook met de Roces Jokey 3.0 Kids heb ik zelf geen ervaringen. Ook dit heeft een logische reden: deze inline skates zijn voor kinderen geschikt. Wat ik hierbij erg sterk vind, is dat het merk Roces voor een leuk kleurendesign heeft gekozen. Je ziet direct dat deze skates voor kinderen geschikt zijn, maar ze zijn niet van een kinderachtige kleurstelling voorzien. Tevens kun je deze skates in 3 varianten en in 4 schoenmaten bestellen: 26-29, 30-33, 34-37 en 38-41. Je kunt voor je kind dus altijd wel een geschikte schoenmaat vinden.

De Roces Jokey 3.0 Kids zijn uitermate geschikt voor kinderen. Dit komt onder meer door de maatstelling, het design en de samenstelling. Deze inline skates zijn licht van gewicht en zijn van 4 grote wielen voorzien. Het voordeel van het lichte gewicht is dat de voeten minder snel moe worden. Dát is ideaal voor alle (kleine) kinderen. Goed om te weten: voor deze beste inline skates voor kinderen betaal je slechts €69,95. Je kind geniet hier vervolgens jarenlang optimaal van!

4. SFR Pulsar verstelbare inline skates

De SFR Pulsar verstelbare inline skates zijn absoluut uniek in hun soort. Zoals de naam al aangeeft, zijn dit inline skates die je kunt verstellen. Dit is ideaal voor als je kinderen hebt. Je kunt de inline skates dusdanig verstellen, waardoor je kind jarenlang van deze skates gebruik maakt. Ook als de voeten van je kind hard groeien. Deze inline skates zijn hierdoor jarenlang te gebruiken. Voor het verstellen hoef je alleen maar de drukknop in te drukken en de schoen te verstellen. Ideaal!

De verstelbaarheid is het grootste voordeel van de SFR Pulsar verstelbare inline skates. Ook het feit dat deze inline skates van aluminium gemaakt zijn, is ideaal. De skates zijn hierdoor licht van gewicht, waardoor de voeten van je kind minder snel moe worden. De inline skates zitten ook nog heerlijk, mede door de semi-softboot en driedubbele sluiting. Doordat de wielen lekker groot zijn, is je kind ook nog in staat om langere afstanden te overbruggen.

5. Coolslide Wonton Inlineskates

Ook over de Coolslide Wonton Inlineskates kan ik met louter lovende woorden spreken. Een belangrijk voordeel van deze inline skates is de maatvoering. De ideale maat voor volwassenen is de maat 40-43. Zolang je voeten een dergelijke maat hebben, kun je deze inline skates perfect gebruiken. Dit stelt je zelfs in staat om deze skates te delen met bijvoorbeeld je partner of een vriend(in). Deze skates zitten heerlijk, worden in 2 kleurstellingen aangeboden en doen perfect wat ze moeten doen.

Met de Coolslide Wonton Inlineskates is het heerlijk skeeleren. Deze skates zitten heerlijk, zijn van medium harde wielen voorzien en beschikken ook nog over de beste kogellagers. De oneffenheden in het wegdek worden hierdoor perfect opgevangen. Wat ik zelf ook ideaal vind, is de driedubbele sluiting. Door deze sluiting zitten deze inline skates hoe dan ook als gegoten. Voor al dit moois betaal je bovendien maar €46,95. Het zijn hierdoor ook nog de beste goedkope inline skates uit mijn top 5!

Beste inline skates

Waarom horen inline skates bij een betere wereld?

Inline skates dragen bij aan een betere wereld door een actieve leefstijl en duurzaamheid te bevorderen. Skaten is een intensieve bezigheid. Het draagt namelijk bij aan jouw uithoudingsvermogen en het is goed voor het vergroten van de balans en coördinatie. Veelal gaan mensen skaten als het mooi weer is, de vitamine D die via zonlicht wordt verkregen draagt ook bij aan een goede gezondheid. Zowel lichamelijk als mentaal.

Steeds meer worden er duurzame materialen verwerkt in nieuwe modellen van inline skates. Mocht je al een ouder model hebben dan kan het zeker geen kwaad om deze te vervangen door een nieuwer model.

Waarom heb je inline skates nodig?

Je kunt prima een leven leiden zonder inline skates. Maar, kies je voor de beste inline skates? Dan maak je je leven toch een heel stuk leuker en gemakkelijker. Dat heeft meerdere redenen:

  • Inline skates bieden veel mogelijkheden. Met goede inline skates kun je op meerdere manieren in beweging komen. Hiermee doel ik niet op de beweging die je kunt maken; je kunt immers alleen de skeelerende beweging maken. Maar, je kunt wel alle afstanden afleggen met goede inline skates. Kleine rondjes in de buurt zijn mogelijk, maar ook forse afstanden.
  • Inline skates zijn soms verstelbaar. Kies je voor de beste inline skates van 2024 voor kinderen? Dan zijn de inline skates waarschijnlijk ook nog verstelbaar. Je kind maakt hierdoor jarenlang gebruik van de inline skates!
  • Inline skates bieden opvallend veel comfort. Een ander voordeel van goede inline skates is het comfort. Als je de inline skates aantrekt, zitten ze direct als gegoten. Je voeten worden perfect ondersteund, het voetbed is lekker comfortabel en de inline skates zijn ook nog licht van gewicht. De voeten worden hierdoor minder (snel) moe!

Het is wel goed om naar het aanbod van skeelers én inline skates te kijken. Deze beide termen worden veelal door elkaar gebruikt, maar er bestaan toch echt kleine verschillen. De belangrijkste verschillen zijn in de techniek terug te vinden; daar zie je op het eerste oog niet al te veel van. Wat mij wel opgevallen is, is dat het aanbod van inline skates zich hoofdzakelijk op kinderen richt. Dat is bij skeelers een ander verhaal.

Welke merken bieden goede inline skates aan?

Er bestaat eigenlijk niet één beste merk inline skates. Zelf ben ik namelijk onder de indruk van de merken Fila, Nijda, SFR Pulsar, Coolslide en Roces. Deze merken bieden inline skates van een uitmuntende kwaliteit én bieden ook nog eens meerdere soorten aan. Je maakt hierdoor voor jezelf een goede vergelijking tussen geschikte inline skates.

Beste inline skates kopen: hier moet je op letten

Lijkt het je heerlijk om afstanden op inline skates af te leggen? Dan raad ik je maar één ding aan: kies voor één van bovenstaande inline skates. Deze skates zitten comfortabel en gaan ook nog erg lang mee.

Maar, wat zijn voor jóu dan de beste inline skates? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Gebruiker

Wie gaat de inline skates gebruiken? Dat is de belangrijkste vraag waar je op voorhand goed naar moet kijken. Het aanbod van inline skates voor kinderen is namelijk anders dan het aanbod voor volwassenen. Bepaal daarom goed voor wie je de inline skates precies wilt kopen.

Tip: kijk goed naar de maattabel van het merk/de fabrikant. De meeste merken geven bij hun inline skates aan of ze bijvoorbeeld groot of klein vallen. Hier kun je bij je keuze voor de uiteindelijke maat rekening mee houden.

Comfort

Bij inline skates moet je even goed naar het comfort kijken. Check even goed of het om lichte inline skates gaat met een zacht voetbed. Check ook of de inline skates over een driedubbele sluiting beschikt. Dat zijn wat mij betreft toch wel de ‘belangrijkste voorwaarden’ voor het comfort van inline skates.

Design

Bij inline skates moet je ook even goed naar het design kijken. Er bestaan namelijk skates voor dames, voor heren en voor kinderen. Dit zie je ook duidelijk terug aan het design en de kleurstelling van de verschillende inline skates.

Wielen & lagers

Hoe en waarvoor wil je je nieuwe inline skates gebruiken? Als je dat weet, kun je hier de wielen en lagers goed op afstemmen. Idealiter ga je voor grotere wielen met hoogwaardige kogellagers. Deze onderdelen stellen je in staat om ook langere afstanden af te leggen. OP een comfortabele manier welteverstaan.

Kwaliteit

Ga voor de beste inline skates die je kunt vinden. Daarvoor wijs ik je dus direct op de 5 bovenstaande varianten. Deze varianten zijn van de beste merken en daarmee van de gewenste kwaliteit. Dit uit zich onder meer in een lange levensduur én extra veel comfort.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe inline skates? Mijn advies is om vooral te investeren in de beste inline skates van 2024. Daar ervaar je bij elke tocht de gewenste voordelen van. Denk hierbij aan het gewenste comfort én de gewenste lange levensduur.

Andere sportproducten voor een duurzaam leven

Veelgestelde vragen over inline skates

Hoe bepaal je de juiste maat inline skates?

Zorg ervoor dat je inline skates goed passen door ze te passen met de sokken die je van plan bent te dragen tijdens het skaten. De skates moeten comfortabel strak zitten zonder dat je tenen tegen de voorkant van de skate drukken. Een goede vuistregel is om ongeveer een pinkbreedte ruimte achter je hiel te hebben als je tenen de voorkant van de skate licht raken. Pas de skates altijd staand, omdat je voeten zich uitzetten onder je lichaamsgewicht.

Wat is het verschil tussen inline skates met drie wielen en die met vier wielen?

Inline skates met drie wielen, vaak ’triskates’ genoemd, bieden grotere wielen in een korter frame, wat zorgt voor meer snelheid en wendbaarheid met behoud van stabiliteit. Ze zijn ideaal voor langere afstanden en gladde oppervlakken. Inline skates met vier wielen bieden meer stabiliteit en balans, waardoor ze geschikt zijn voor beginners of skaters die meer controle willen tijdens trucs of in skateparken.

Hoe onderhoud je inline skates om hun levensduur te verlengen?

Houd je inline skates in topconditie door regelmatig de wielen en lagers schoon te maken. Verwijder vuil en stof van de wielen en de behuizing met een droge doek. Als de wielen beginnen te slijten, draai ze dan om of vervang ze om een gelijkmatige slijtage te verzekeren. Controleer ook de lagers en reinig of vervang ze als ze niet meer soepel rollen. Bewaar je skates op een droge, koele plaats.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen bij het gebruik van inline skates?

Draag altijd beschermende uitrusting, waaronder een helm, polsbeschermers, elleboogbeschermers, en kniebeschermers wanneer je gaat inline skaten. Begin altijd met opwarmen en stretchoefeningen om blessures te voorkomen. Zorg er ook voor dat je skate op veilige plaatsen zoals skateparken of aangewezen skatepaden en vermijd drukke wegen en paden waar je risico loopt op botsingen met voertuigen of voetgangers.