Beste creatine van 2024 – Top 10

Beste creatine

Beste creatine volgens ons onderzoek

Ga je dagelijks naar de sportschool met als doel een gespierd lichaam te krijgen? Dan kun je creatine maar al te goed gebruiken. Met creatine verhoog je je spierkracht en spiermassa, verbeter je je explosieve kracht en herstel je beter na een intensieve training. Voldoende reden dus om eens creatine uit te proberen! Het team van Debeterewereld.nl is alvast op zoek gegaan naar de beste creatine van 2024. Onze bevindingen én zelfs onze complete top 10 delen we graag met je in dit artikel. Daarbij voorzien wij je ook nog van handige tips.

Top 10 beste creatine 2024:

Dit is onze top 10 beste creatine voor mannen en vrouwen van 2024:


Uitgelicht: 5 beste creatine voor spiergroei

Onze keuze voor de 5 beste creatine voor spiergroei lichten we hieronder toe.

1. Optimum Nutrition Micronized Creatine Powder

De Optimum Nutrition Micronized Creatine Powder is de beste creatine van dit moment. Deze creatine poeder bevat 100% zuiver creatine monohydraat, bevat 5 gram aan dit monohydraat per portie en is eenvoudig te mengen. Je maakt dus snel en eenvoudig een shake met deze creatine. De creatine zelf is smaakloos, waardoor de smaak géén reden meer voor je kan zijn om geen creatine te nuttigen. De Optimum Nutrition Micronized Creatine Powder is – uiteraard – getest op de aanwezigheid van verboden stoffen. Wat wij subliem vinden, is dat je deze creatine in een pot van 317 gram kunt kopen. Dit staat gelijk aan maar liefst 88 doseringen. Je hoeft dus niet al te vaak een nieuwe pot te kopen. Wel zo handig en praktisch. Al met al doet deze beste creatine monohydraat precies wat ‘ie moet doen, heeft ‘ie de juiste samenstelling én is ‘ie eenvoudig te mengen met water, een vruchtensap of een eiwit shake.

2. XXL Nutrition Creatine Monohydraat

De XXL Nutrition Creatine Monohydraat is ook een geweldige soort creatine. Deze creatine bevat 100% vegan creatine monohydraat, is volledig smaakloos en wordt in een pot van 250 gram geleverd. Indien gewenst kun je ‘m ook in een pot van 500 gram kopen. Voor beide potten betaal je in ieder geval een marktconforme prijs. Deze creatine bevat uitsluitend de juiste stoffen, bevat 5 gram aan creatine monohydraat per portie en is eenvoudig te mengen. Voor zowel spieropbouw als voor krachtige prestaties is dit een geweldige creatine. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van XXL Nutrition. Onder bevlogen leiding van René van der Zel is dit één van de beste merken geworden.

3. Rebuild Nutrition Creatine Monohydrate

Met de Rebuild Nutrition Creatine Monohydrate geniet je van alle mogelijke voordelen van creatine. Met deze creatine poeder verbeter je je conditie, hou je trainingen beter vol en bouw je gericht spierkracht op. Daarvoor krijg je een pot van 400 gram geleverd, waarmee je 80 doseringen kunt maken. Ook hierbij geldt dus dat je langere tijd vooruit kunt met 1 pot. Verder vinden wij het subliem dat je deze creatine poeder in twee varianten kunt bestellen: volledig neutraal of met een citroensmaak. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Deze creatine is in ieder geval 100% puur en wordt bijzonder snel in het lichaam opgenomen. Dit is vooral te danken aan het feit dat het om zeer zuivere/creatine gaat. Al met al vinden wij deze creatine voor veel sporters uiterst geschikt.

4. WeightWorld Creatine Monohydraat

Ook met de WeightWorld Creatine Monohydraat doe je een prima aankoop. Wat bij deze variant vooral opvalt, is de substantie. Dit is namelijk geen creatine poeder, maar creatine tabletten. Deze tabletten zijn volledig smaakloos en worden in een pot van 270 stuks geleverd. Je doet hierdoor maar liefst 3 maanden lang met één pot. De tabletten zijn 100% vegan, glutenvrij en lactosevrij. Per tablet krijg je 3 gram zuivere creatine binnen, waarmee je spieren gerichter/sneller sterker worden. Dankzij de WeightWorld Creatine Monohydraat hou je je trainingen ook beter/langer vol. Het advies is om dagelijks 3 van deze tabletten te nemen in combinatie met water. Bij voorkeur doe je dit bij een maaltijd, zodat de creatine nóg beter in je lichaam opgenomen wordt. Je geniet hierdoor nog langer van de vele voordelen van deze creatine tabletten.

5. PURE Creatine Monohydraat

Met de PURE Creatine Monohydraat doe je ook een prima aankoop. Dit zijn capsules die je eenvoudig in combinatie met water in kunt nemen. Als je dat doet, krijg je maar liefst 750 mg creatine monohydraat per capsule binnen. Je lichaam is hierdoor in staat om snel sterker te worden én om trainingen (veel) langer vol te houden. Daarnaast is het mogelijk om met deze creatine capsules veel explosiever te trainen. Ideaal voor in de sportschool dus. Uiteraard bevat de PURE Creatine Monohydraat de juiste voedingsstoffen en bouwstoffen. Deze creatine krijg je bovendien in een pot met 180 capsules geleverd. Je doet dus langere tijd met één pot én geniet daarbij van een zeer scherpe prijs. Wij zijn zelfs van mening dat dit de beste goedkope creatine van 2024 is.

Beste creatine

Hoe hebben wij de beste creatine voor spiergroei geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Aantal gram per portie
  • Exacte bestanddelen
  • Aantal doseringen per verpakking
  • Smaak van de creatine
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

25 uur onderzoek verricht

25+ creatine bekeken

90 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Waarom hoort creatine bij een betere wereld?

Wij zien met lede ogen toe wat sporters zoal tot zich nemen. Veel substanties zijn schadelijk voor het lichaam, voor de gezondheid en/of voor het milieu. Alleen al om deze reden zijn wij op zoek gegaan naar de beste creatine van 2024. Creatine is namelijk wel geschikt en duurzaam voor het menselijk lichaam.

Op onze website draait een heleboel om een gezonde leefstijl. Bij een gezonde leefstijl hoort onder meer sporten en het opbouwen van spiermassa. Heb je de wens om bovengemiddeld veel spiermassa op te bouwen? Dan kun je voor schadelijke middelen of voor creatine kiezen. Met het oog op je eigen gezondheid raden wij je absoluut creatine aan. Dit is dé manier om op een duurzame en verantwoorde manier een flinke spiermassa op te bouwen.

Wat zijn de voordelen van creatine?

Tijdens ons onderzoek zijn wij onder de indruk geraakt van creatine. Dit komt puur door de volgende, belangrijke voordelen van creatine:

  • 100% gezond. De juiste creatine is 100% gezond. Het is namelijk een natuurlijke stof die in je spieren voorkomt. Om echt spiermassa op te bouwen, moet deze stof echter in een grotere hoeveelheid in je lichaam komen. Dit krijg je voor elkaar met bovenstaande soorten creatine. Over de gezondheid hoef je je absoluut géén zorgen te maken.
  • Eenvoudig te nuttigen. Een ander voordeel is dat je creatine eenvoudig kunt nuttigen. Meng het met water en geniet van de vele voordelen van creatine. Goed om te weten: je hebt uit meerdere substanties de keuze, waaronder poeder, tabletten en capsules.
  • Langer en harder trainen. Door de juiste creatine tot je te nemen, kun je langer en harder trainen. Je geniet van een betere conditie en van meer uithoudingsvermogen. Dit stelt je dus in staat om op een verantwoorde manier je spiermassa op te bouwen. Met name het verantwoorde aspect vinden wij bij Debeterewereld.nl erg belangrijk. Andere manieren om spiermassa op te bouwen, zijn namelijk niet zo verantwoord te noemen.
  • Keuze uit talloze varianten. Het is ook nog ideaal dat je uit talloze varianten kunt kiezen. Zo kun je dus uit meerdere substanties kiezen, kun je voor een suikervrij variant gaan, kun je voor een glutenvrije variant gaan of kun je voor een vegan variant gaan. In elke situatie vind je hierdoor dus een geschikte soort creatine!
Beste creatine

Hoe vind je de beste creatine?

Vanuit Debeterewereld.nl raden wij van harte creatine aan. De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat creatine een verantwoord hulpmiddel is om extra spiermassa op te bouwen.

Heb je die wens? Dan raden wij je aan om een vergelijking tussen bovenstaande soorten creatine te maken. Daarvoor raden wij je aan om even goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Type

Je moet allereerst een keuze tussen de verschillende soorten creatine maken. Zo kun je kiezen voor een blend, voor gemicroniseerd monohydraat en voor ‘normaal’ monohydraat. Onze voorkeur gaat naar normale monohydraat uit. Creatine monohydraat is de meest voorkomende en meest onderzochte vorm van creatine die als voedingssupplement wordt gebruikt.

In de term “monohydraat” verwijst “mono” naar één, en “hydraat” betekent dat er één molecuul water aan elk molecuul creatine is gebonden. Creatine monohydraat bestaat dus uit een creatinemolecuul dat gekoppeld is aan een enkel watermolecuul. Dit maakt het stabiel en gemakkelijk opneembaar door het lichaam.

Met andere woorden: creatine monohydraat is 100% bewezen, is 100% veilig en is ook de meest voorkomende soort creatine. De keuze voor de beste creatine monohydraat is daardoor de juiste keuze.

Samenstelling

Je moet ten tweede ook even goed naar de samenstelling kijken. Ga goed na hoeveel gram creatine de creatine precies per dosering bevat. Het advies is om ongeveer 3 gram creatine per dag binnen te krijgen. Dat is, volgens onderzoek, in ieder geval de juiste hoeveelheid voor het gunstige effect.

Maar, er zijn nog meer zaken waar je op kunt letten. Wil je bijvoorbeeld per sé een suikervrije creatine hebben? Of wil je juist een vegan creatine hebben? Denk op voorhand even goed over dergelijke zaken na en maak direct de juiste keuze voor jezelf. Hierdoor kun je alvast een (flinke) schifting in het aanbod maken.

Substantie

Wij raden je ten derde aan om goed naar de substantie te kijken. Wil je het liefste creatine poeder hebben? Of gaat je voorkeur toch uit naar tabletten of capsules? Aan jou de keuze.

Het komt op dit gebied vooral op wensen en gemak aan. Vind je het makkelijk om wat poeder met water te mengen? Of heb je liever een capsule die je met water in kunt nemen? De keuze is aan jou.

Overigens kun je creatine ook met een eiwit shake combineren. Indien hier je voorkeur naar uitgaat, kun je overigens ook voor alle substanties kiezen. Het belangrijkste is om in ieder geval de richtlijnen van de fabrikant op te volgen. Zo geven veel fabrikanten aan dat je creatine het beste tijdens een maaltijd kunt nuttigen.

Smaak

Ten vierde kun je ook nog even naar de smaak van de creatine kijken. De meeste soorten creatine zijn smaakloos, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een citroensmaak kiezen. Dit vinden wij zelf echter minder belangrijk. Het is vooral van belang dat de creatine de juiste samenstelling heeft en een bewezen werking heeft. Daar hechten wij persoonlijk meer waarde aan dan aan de smaak van de creatine.

Verpakking

Ten vijfde kun je nog even naar de verpakking kijken. Zo kun je tussen normale zakken of potten kiezen. Wat wij echter veel belangrijker vinden, is de inhoud van de verpakking. Deze inhoud is namelijk bepalend voor het aantal shakes dat je met één verpakking kunt maken. Kijk hier even goed naar en stem dit goed op het door jou gewenste gebruik af.

Merk & kwaliteit

Als één na laatste punt wijzen wij je op het merk en de kwaliteit. Wij drukken je op het hart om alleen voor creatine van een A-merk te kiezen. Alleen deze merken hebben bewezen dat ze de juiste creatine aan kunnen bieden, waarmee je op een verantwoorde manier extra spiermassa op kunt bouwen.

Onze tip: kies direct voor één van bovenstaande soorten creatine. Deze soorten creatine zijn als beste uit onze test gekomen, zijn van een A-merk en doen simpelweg wat ze moeten doen. Ze bieden dé mogelijkheid om op een verantwoorde en duurzame manier extra spiermassa op te bouwen.

Prijs

Tot slot kun je nog naar de prijs kijken. Dit raden wij je echter niet zozeer aan. Het is vooral belangrijk om puur voor de beste creatine te gaan, aangezien je daarmee van de beste gevolgen kunt profiteren. De beste creatine draagt nu eenmaal het beste bij aan de gewenste opbouw van spiermassa.

Wil je toch de prijzen met elkaar vergelijken? Kijk dan goed naar de prijs per portie. Dat is de enige manier waarop je een eerlijke vergelijking tussen verschillende soorten creatine kunt maken. Durf in ieder geval in de beste creatine te investeren. Daar heb je op termijn het meeste aan.

Veelgestelde vragen over creatine

Wat is creatine en hoe werkt het?

Creatine is een stof die van nature in je spieren voorkomt en helpt om snel energie vrij te maken tijdens korte, intensieve inspanningen, zoals krachttraining. Door creatine als supplement te nemen, kun je je spieren meer energie geven, wat kan leiden tot betere prestaties en spiergroei.

Moet ik creatine cyclisch gebruiken of kan ik het continu nemen?

Je kunt creatine continu gebruiken, want het is veilig voor langdurig gebruik. Sommige mensen kiezen ervoor om een oplaadfase te doen (een week met een hogere dosis) en daarna een onderhoudsdosis te nemen, maar je kunt het ook gewoon dagelijks in een vaste dosis gebruiken zonder te cyclusen.

Helpt creatine alleen bij krachttraining of ook bij andere sporten?

Creatine is vooral effectief bij korte, explosieve bewegingen zoals sprinten, gewichtheffen en andere vormen van krachttraining. Het kan minder impact hebben op uithoudingssporten zoals langeafstandslopen, maar het kan nog steeds nuttig zijn voor het verbeteren van kracht en snelheid tijdens korte inspanningen binnen een langere training.

Moet ik meer water drinken als ik creatine gebruik?

Ja, het is belangrijk om voldoende water te drinken als je creatine gebruikt. Creatine trekt water naar je spieren, waardoor je spieren groter en sterker kunnen worden, maar dit betekent ook dat je meer gehydrateerd moet blijven om uitdroging te voorkomen en je nieren goed te laten functioneren.