Beste messenset van 2024 – Top 10

Beste messenset

Beste messenset volgens ons onderzoek

Ons testpanel is eerder al op zoek gegaan naar het beste broodmes en beste kelnersmes. Daarbij merkten wij op dat de verschillen tussen de messen onderling groot zijn. Dit deed ons besluiten om ook onderzoek te doen naar de beste messenset van 2024. Onze bevindingen delen wij graag met je in dit artikel, waarbij je ook nog van handige tips voorzien. Tips over het hoe je de beste messenset uitkiest en wat belangrijke aandachtspunten tijdens je zoektocht zijn.

Top 10 beste messenset 2024

Dit is onze top 10 beste messenset van 2024:


Uitgelicht: 5 beste messensets

Onze keuze voor de 5 beste messensets lichten we hieronder toe.

1. Rochester 14-delige Messenset

De Rochester 14-delige Messenset is de beste messenset van 2024. Met afstand zelfs, aangezien alles aan deze set ons aanspreekt. Ten eerste is het subliem dat je maar liefst 14 messen geleverd krijgt; je kunt hier elke gewenste taak in de keuken mee uitvoeren. Ten tweede is het fijn dat je een mooi (en handig) messenblok meegeleverd krijgt. In dit blok berg je de messen eenvoudig en geordend op. Ten derde krijg je een messenslijper meegeleverd; hiermee hou je eenvoudig deze messen vlijmscherp. Tot slot is het ideaal dat deze messen van hoogwaardig RVS gemaakt zijn. Dit uit zich in een lange levensduur en ook nog in een fraaie uitstraling. Voor deze beste messenset hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Al met al zijn wij over complete samenstelling én prijs-kwaliteitsverhouding uitermate te spreken.

2. Diamant Sabatier Riyouri Messenset

Met de Diamant Sabatier Riyouri Messenset doe je ook een prima aankoop. Bij deze messenset valt uiteraard het messenblok direct op. Dit messenblok ziet er prachtig uit, is volledig van hout gemaakt en gaat hierdoor langdurig mee. Dat geldt ook voor de messen zelf, aangezien deze van hoogwaardig RVS gemaakt zijn. De Diamant Sabatier Riyouri Messenset bestaat uit 5 verschillende messen; alle messen zijn vlijmscherp. Het gaat om een santokumes, een tomatenmes, een broodmes, een universeel keukenmes en een koksmes. Je kunt hier dus echt alle kanten mee op. Bij deze messenset ben je van een lange levensduur verzekerd; Diamant Sabatier is nu eenmaal één van de beste merken. Dit zie je overigens wel in de prijs terug. Desondanks raden wij je deze messenset van harte aan. De complete samenstelling is gewoonweg precies waar je naar op zoek bent!

3. KitchenBrothers Messenset

€53,99
€62,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De KitchenBrothers Messenset is de beste goedkope messenset van 2024. Deze messenset kost niet overdreven veel geld, is van een top kwaliteit én is opvallend uitgebreid. Deze set bevat maar liefst 7 keukenmessen, 6 steakmessen, een keukenplaat, een messenblok en een messenslijper. Dankzij de slijper hou je de messen vlijmscherp, terwijl je in het messenblok de messen netjes en geordend opbergt. Dit messenblok ziet er ook nog eens stijlvol uit en gaat eveneens lang mee. De messen zelf zien er stijlvol uit, zijn van een topkwaliteit en gaan jarenlang mee. Met alle dank aan het hoogwaardige RVS waar de messen van zijn gemaakt. Goed om te weten: je kunt de KitchenBrothers Messenset in 3 varianten bestellen. Het enige verschil tussen de varianten is de kleur van het messenblok.

4. Victorinox Swiss Classic Keukenset

De Victorinox Swiss Classic Keukenset is één van de beste messensets van 2024. Deze messenset valt vooral door de eenvoud op; de set bestaat uit 4 losse messen. Het gaat hierbij om een klein mes (8 cm), een schilmes (10 cm), een schilmes met kartel (8 cm) en een tomatenmes (11 cm). Voor de dagelijkse zaken in de keuken biedt deze messenset dus alles waar je naar op zoek bent. De messen zijn in ieder geval ergonomisch vormgegeven, van top kwaliteit en van hoogwaardig materiaal (RVS). Deze messenset van Victorinox is bovendien erg betaalbaar! Houd er wel rekening mee dat je bij deze set geen messenblok meegeleverd krijgt.

5. Berlinger Haus messenset

€34,99
€44,95
Op voorraad
Bol.com

De Berlinger Haus messenset is één van de mooiste messensets van 2024. Dit is onder meer aan de stijlvolle kleurstelling van de messen te danken. De messen zijn volledig in het zwart uitgevoerd én van prachtige zilveren details voorzien. Deze kleurencombinatie geeft de messen een stijlvolle en luxe uitstraling. Overigens geldt dit ook voor het messenblok; dit blok stelt je in staat om deze messen eenvoudig en netjes op te bergen. Overigens vind je in deze set 5 messen terug, het messenblok zelf en een keukenschaar. Met deze set kom je dus geen mes meer tekort in je keuken. Ook goed om te weten: de Berlinger Haus messenset is behoorlijk betaalbaar én is van topkwaliteit. De messen zijn namelijk ‘gewoon’ van RVS gemaakt, maar dan wel van een zwarte coating voorzien. Dit geeft deze messenset in ieder geval een unieke uitstraling!

Beste messenset

Hoe hebben wij de beste messensets geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Aantal & soort messen
  • Kleurstelling en design
  • Materiaalgebruik en duurzaamheid
  • Meegeleverde extra’s
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

33 uur onderzoek verricht

40+ messensets bekeken

120 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Waarom hoort een messenset bij een betere wereld?

Op onze website speelt duurzaamheid de hoofdrol. Als we het over duurzaamheid hebben, hebben we het óók over een goede messenset. Kies je voor één van bovenstaande messensets? Dan kies je voor een messenset die jarenlang mee gaat, waardoor je de komende jaren geen andere messen hoeft te kopen. Dat is, wat ons betreft, toch wel het toppunt van duurzaamheid.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om gezond te eten. Zo zijn wij eerder al op zoek gegaan naar de beste citruspers, beste vershoudbakjes en beste slowjuicer. Met deze middelen en apparaten maak je thuis gezond eten klaar. Daarvoor komen de beste messen ook maar al te goed van pas. Ons testpanel is daarom met veel plezier op zoek gegaan naar de beste messenset van 2024.

Wat zijn de voordelen van een goede messenset?

Bij Debeterewereld.nl zijn wij overtuigd geraakt van een goede messenset. Dit komt puur door de volgende voordelen:

  • Meerdere bijpassende messen. Als je voor een messenset gaat, krijg je de beschikking over meerdere bijpassende messen. De messen passen qua uitvoering én kleurstelling feilloos bij elkaar, waardoor je dus een fraai geheel in je keuken creëert.
  • Complete set. Wij vinden het ook ideaal dat je in één keer de beschikking over een complete set krijgt. Hiermee doelen we niet alleen op de messen zelf, maar ook op bijvoorbeeld het messenblok en de messenslijper. Met deze extra’s geniet je nóg meer van de mogelijkheden van je nieuwe messenset.
  • Ontzettend duurzaam. Zoals we eerder al aangaven, is een goede messenset ontzettend duurzaam. Dit komt onder meer doordat de betere messen stuk voor stuk van hoogwaardig RVS gemaakt zijn. Dit materiaal gaat lang mee, is tegen een stootje bestand en is zelf ook nog scherp te houden. Daarvoor heb je dus wel een goede messenslijper nodig.
  • Makkelijk en geordend messen opbergen. Onze voorkeur gaat uit naar een messenset met messenblok. Dit komt puur doordat je door/in het blok de messen geordend, makkelijk en netjes op kunt bergen. Dit komt zowel de uitstraling van je keuken als de veiligheid ten goede. Voorkom daarvoor wel dat je kind(eren) zomaar bij het messenblok kan komen.
  • Prijstechnisch interessant. Vanuit financieel oogpunt is het ook aan te raden om voor een messenset te kiezen. Voor een schappelijk bedrag krijg je de beschikking over meerdere messen en bijbehorende extra’s. Het voordeel hiervan is dat je niet alle messen los hoeft te kopen. Daarvoor zou je echt veel meer geld kwijt zijn.
Beste messenset

Hoe vind je de beste messenset?

Wij zijn dus onder de indruk geraakt van een goed messenset. Geldt dat ook voor jou en wil je graag je keuken van een handige upgrade voorzien? Dan heb je de beste messenset nodig. Wij raden je daarvoor aan om even goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Aan de hand van deze punten vind je snel de beste messenset voor in jouw keuken.

Messenblok

Wij raden je allereerst aan om goed naar het messenblok te kijken. Heb je een messenblok nodig? Wil je sowieso voor een set met messenblok gaan? Of zie je de voordelen van een messenblok niet zo in? Denk hier op voorhand even over na, zodat je direct een flinke schifting in het aanbod kunt maken.

Wij raden je sowieso aan om voor een messenset met messenblok te gaan. Het blok past perfect bij de messen, stelt je in staat om alle messen netjes op te bergen en staat ook nog eens fraai. Bovendien zorgt het (zachte) materiaal in het blok ervoor dat je messen niet (snel) bot worden.

Messen

Het is uiteraard ook belangrijk om naar de exacte samenstelling van de messenset te kijken. Twee zaken zijn hierbij van belang:

  • Het aantal messen. Ga goed na uit hoeveel messen de messenset bestaat. Idealiter om zoveel mogelijk messen, maar dit is vooral iets dat je goed op het door jou gewenste gebruik af moet stemmen.
  • Soort messen. Je hebt uiteraard ook met het soort messen te maken. Wil je steakmessen hebben? Of gaat je voorkeur uit naar handige, kleine schilmessen? De keuze is volledig aan jou. Bekijk in ieder geval bij alle messensets even goed uit wat voor soort messen de set bestaat.

Materiaal

Wij vinden wij Debeterewereld.nl duurzaamheid het allerbelangrijkste. Ga daarom alleen voor een messenset waarvan de messen van hoogwaardig RVS gemaakt zijn. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, ziet er stijlvol uit én is ook nog eens eenvoudig scherp te houden. Dit komt de algehele levensduur van de messenset alleen maar ten goede.

Bonustip: kijk ook even goed naar het materiaal van de handgreep. Een goed mes ligt namelijk lekker in de hand en is hierdoor ergonomisch en aangenaam te gebruiken. Check daarom even goed van welk materiaal de handgreep vervaardigd is.

Design

Waar je ook met een schuin oog naar kunt kijken, is naar het design. Vind je bijvoorbeeld een zilverkleurige messenset mooi? Of heb je toch liever een messenset met een zwarte coating? De keuze is aan jou.

Zowel het design van de messen als van het messenblok is belangrijk. Bij meerdere messensets heb je zelfs de keuze uit meerdere kleuren messenblokken. Maak op dit gebied de juiste vergelijking voor jezelf.

Beoordelingen

Onze top 10 beste messenset heeft één gemeenschappelijk kenmerk: elke set wordt positief beoordeeld door huidige gebruikers. Ons advies is om even goed naar de beoordelingen van andere gebruikers te kijken. Deze beoordelingen geven je een duidelijke indruk van de messenset, de samenstelling, de voordelen en tal van andere zaken.

Accessoires

Eerder gaven we al aan om goed naar het messenblok te kijken. Dat is echter niet de enige accessoire die je meegeleverd kunt krijgen. Andere voorbeelden zijn een keukenschaar en een messenslijper. Met name de messenslijper vinden wij een geweldige toevoeging aan een messenset. Met deze slijper hou je de messen vlijmscherp, waardoor je nóg langer geniet van de messenset!

Kwaliteit

Wij hechten heel veel waarde aan de kwaliteit van een messenset. Niet alleen omdat de kwaliteit bepalend is voor de levensduur, maar ook omdat de kwaliteitsverschillen aanzienlijk zijn. Ga daarom puur voor de beste messenset die je tegenkomt. Ons advies is om hierbij sowieso te kiezen voor een messenset waarvan de messen van hoogwaardig RVS gemaakt zijn.

Prijs

Tot slot kún je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit vinden wij zelf minder belangrijk, omdat je voor kwaliteit en duurzaamheid moet betalen. Wij raden je daarom aan om te investeren in de beste messenset. Daar heb je op termijn het meeste aan, mede omdat de beste messensets nu eenmaal het gewenste gemak in de keuken biedt. Niet alleen nu, maar ook over een x aantal jaar nog!

Veelgestelde vragen over een messenset

Waar moet ik op letten bij het kopen van een messenset?

Let op het type messen dat in de set zit, zoals een koksmes, broodmes en schilmes. Daarnaast zijn het materiaal van het lemmet en het handvat belangrijk. Roestvrij staal of koolstofstaal zijn populair vanwege hun duurzaamheid, en een goed gebalanceerd handvat zorgt voor comfortabel gebruik.

Hoe onderhoud ik mijn messen uit een messenset?

Om je messen scherp en in goede conditie te houden, moet je ze regelmatig slijpen met een aanzetstaal of een messenslijper. Handwas ze na gebruik en droog ze direct af om roestvorming te voorkomen. Bewaar ze in een messenblok of op een magneetstrip om de lemmeten te beschermen.

Wat is het verschil tussen een goedkoop en een duur mes?

Goedkopere messen zijn vaak gemaakt van minder duurzaam staal, wat betekent dat ze sneller bot worden en mogelijk roesten. Duurdere messen hebben vaak een hogere staalkwaliteit, waardoor ze langer scherp blijven en beter in balans zijn, wat fijnere snijresultaten en meer comfort biedt tijdens het gebruik.

Welke messen zijn onmisbaar in een basis messenset?

Voor een goede basisset heb je minimaal een koksmes, een broodmes en een schilmes nodig. Het koksmes is je veelzijdige werkpaard, het broodmes gebruik je voor zachte en harde broden, en het schilmes is ideaal voor kleine, precieze snijklussen zoals het schillen van groenten en fruit.