Bespaar geld en milieu met een elektrische heftruck

Bespaar geld en milieu met een elektrische heftruck

Veel bedrijven vertrouwen nog op heftrucks die draaien op fossiele brandstoffen. Hoewel deze machines krachtig zijn, brengen ze aanzienlijke nadelen met zich mee. Ze vergen veel onderhoud, hebben hoge brandstofkosten en dragen bij aan luchtvervuiling. Dit maakt ze kostbaar en schadelijk voor het milieu.

Hoge operationele kosten

De operationele kosten van brandstofheftrucks lopen snel op. Naast brandstof zijn er kosten voor regelmatig onderhoud, zoals olieverversingen en filtervervangingen. Deze kosten maken het gebruik van brandstofheftrucks op de lange termijn duurder en minder efficiënt.

Milieuproblemen en regelgeving

Traditionele heftrucks stoten schadelijke stoffen uit, wat de luchtkwaliteit verslechtert. Dit kan leiden tot een ongezonde werkomgeving. Bedrijven moeten ook voldoen aan strengere milieuwetgevingen. Elektrische heftrucks bieden een duurzame oplossing voor deze problemen.

Voordelen van elektrische heftrucks

Elektrische heftrucks zijn stiller, schoner en efficiënter dan hun brandstoftegenhangers. Ze hebben geen directe uitstoot, wat bijdraagt aan een gezondere werkomgeving. Ook zijn ze energiezuiniger, wat leidt tot lagere operationele kosten en een positief effect op het milieu.

Innovatieve lithium-ion technologie

Moderne elektrische heftrucks zijn uitgerust met geavanceerde lithium-ion batterijen. Deze batterijen hebben een lange levensduur en kunnen snel worden opgeladen, vaak binnen 1 tot 2,5 uur. Dit minimaliseert downtime en verhoogt de productiviteit van het bedrijf.

Lagere energiekosten

Elektrische heftrucks zijn veel goedkoper in gebruik dan brandstofheftrucks. De gemiddelde maandelijkse energiekosten voor een elektrische heftruck bedragen slechts €75,-. Dit is aanzienlijk lager dan de brandstofkosten van een vergelijkbare heftruck, die tot wel €300,- per maand kunnen oplopen.

Bespaar geld en milieu met een elektrische heftruck

Flexibele leasemogelijkheden

Voor bedrijven die de initiële kosten willen vermijden, is het vaak mogelijk om een heftruck te leasen. Dit maakt het mogelijk om de voordelen van elektrische heftrucks te benutten zonder grote uitgaven vooraf. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om budgetten efficiënter in te zetten.

Veelzijdigheid en toepassingen

Elektrische heftrucks zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Ze zijn ideaal voor magazijnen, distributiecentra en logistieke omgevingen. Dankzij hun compacte ontwerp en wendbaarheid kunnen ze gemakkelijk manoeuvreren in krappe ruimtes. Ook zijn ze eenvoudig aan te passen met voorzetapparatuur.

EP Equipment: Innovatie en betrouwbaarheid

Be Green Techniek werkt samen met EP Equipment, een pionier in lithium-aangedreven heftrucks. EP Equipment staat bekend om zijn innovatieve producten. Hun assortiment voldoet aan de behoeften van zowel kleine als grote bedrijven, wat leidt tot verbeterde operationele efficiëntie.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Veiligheid is cruciaal in elk magazijn. Elektrische heftrucks van EP Equipment zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidstechnologieën. Deze minimaliseren ongelukken en zorgen voor stabiele werking. Ergonomische bediening draagt bij aan een comfortabele werkomgeving.


Elektrische heftrucks zijn de toekomst van intern transport. Ze bieden een milieuvriendelijk, kostenbesparend en efficiënt alternatief voor traditionele heftrucks. Bij Be Green Techniek helpen we je graag bij de overstap naar elektrische heftrucks. Neem contact op voor meer informatie over onze producten en diensten.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *