4 redenen waarom een virtueel kantoor huren populair is

4 redenen waarom een virtueel kantoor huren populair is

Steeds meer ZZP’ers en ondernemers kiezen ervoor: het huren van een virtueel kantoor. In de huidige tijden, waarin duurzaamheid en digitalisering de hoofdrol spelen, sluit een virtueel kantoor perfect aan op de wensen van veel ondernemers. Gezien de onderstaande 4 redenen is deze populariteit meer dan goed te verklaren.

Reden 1: voor veel ondernemers geschikt

De belangrijkste reden waarom een virtueel kantoor zo populair is, is het simpele feit dat zo’n kantoor voor veel ondernemers geschikt is. Dit geldt onder meer voor ondernemers die een groot deel van het jaar in het buitenland wonen. Of die zelfs het gehele jaar door in het buitenland wonen. In zo’n situatie kan het handig zijn om je bedrijf ‘gewoon’ in Nederland te houden. Dat maak je met een virtueel kantoor mogelijk.

Bijkomend voordeel: met een virtueel kantoor laat je een goede indruk achter. Ziet een potentiële klant dat je bedrijf in bijvoorbeeld Utrecht of Amsterdam ingeschreven staat? Dan wekt dit in veel gevallen een goed gevoel op. Dat is al helemaal het geval als het virtuele kantoor zich dan ook nog in een bepaalde wijk of bepaald district bevindt.

Reden 2: privacy

Wil je in Nederland ondernemen? Dan heb je een zogeheten zakelijk inschrijfadres nodig. Dit is het adres waarop je bedrijf ingeschreven staat. Mocht je geen officieel/fysiek kantoor hebben, is er eigenlijk maar één oplossing: je bedrijf inschrijven op je huisadres.

Dat is echter, om verschillende redenen, niet ideaal. Veel ondernemers vinden het bijvoorbeeld niet prettig met het oog op de privacy. Krijg je ooit gedoe met een klant of leverancier? Dan weet deze partij exact waar je woont. Niet wenselijk en ook niet aan te raden. Ook om deze reden kiezen veel ondernemers inmiddels voor een virtueel kantoor.

Reden 3: kosten

Als ondernemer ben je dus verplicht om je bedrijf ergens in te schrijven. Wil je dit niet op je woonadres doen? Dan kom je al snel uit op het huren of kopen van een kantoorpand. Gezien de kosten is dat lang niet voor elke ondernemer geschikt danwel mogelijk. Ook in zo’n situatie biedt een virtueel kantoor uitkomst.

Het huren van een virtueel kantoor kost – in de meeste vallen – slechts een paar tientjes per maand. Geen geld voor een kantoor waarmee je zakelijke aanwezigheid creëert, je privacy bewaakt en ook nog een positieve uitstraling mee creëert.

Reden 4: duurzaam

Wist je dat een virtueel kantoor ook nog duurzaam is? Je bedrijf staat op dat adres ingeschreven, terwijl je in werkelijkheid wellicht vanuit huis werkt. Of vanuit een plek veel dichter bij huis. Dit uit zich in minder tot geen reistijd en daardoor ook minder reisbewegingen. Dit is weer in het belang van het milieu en onze aardbol!

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *