Beste stoomstrijkijzer van 2024 – Top 10

beste stoomstrijkijzer

Beste stoomstrijkijzer volgens ons onderzoek

Strijken; je ontkomt er niet aan, maar het is ongetwijfeld niet je hobby. Je wilt hier idealiter zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn en het strijkwerk zo snel mogelijk kunnen klaren. Dat is in ieder geval mogelijk als je voor een goed stoomstrijkijzer kiest. Dankzij de stoomontwikkeling, dankzij het water in een reservoir, voer je je strijkwerk snel én duurzaam uit. Het team van Debeterewereld.nl is daarom alvast op zoek gegaan naar het beste stoomstrijkijzer van 2024. Wij delen graag onze bevindingen en complete top 10 met je.

Top 10 beste stoomstrijkijzer 2024:

Dit is onze top 10 beste stoomstrijkijzer van 2024:

Uitgelicht: 5 beste stoomstrijkijzers

Onze keuze voor de 5 beste stoomstrijkijzers lichten we hieronder toe.

1. Braun TexStyle 3 SI3030PU

De Braun TexStyle 3 SI3030PU is het beste stoomstrijkijzer van 2024. Dit stoomstrijkijzer ligt heerlijk in de hand, levert een stoomdruk van 45 gram per minuut en heeft een reservoir voor 270 ml water. Je voert hierdoor het strijkwerk razendsnel uit én hoeft het reservoir niet al te vaak bij te vullen. Een bijkomend voordeel is dat de Braun TexStyle 3 SI3030PU relatief compact is; je kunt ‘m hierdoor eenvoudig in huis opbergen. Wat ook uniek is, is de 3D strijkzool. Door deze strijkzool is het ook mogelijk om achterwaarts te strijken. Super handig! Het vermogen van 2300 Watt draagt ook bij aan de hoge strijksnelheid. Met name als je een hekel aan strijken hebt, is dit het beste stoomstrijkijzer. Dat komt overigens ook nog door de magnifieke prijs-kwaliteitsverhouding. Dit Braun stroomstrijkijzer is van absolute topkwaliteit en is opvallend betaalbaar. Je hebt ook nog eens de keuze uit 3 kleurstellingen!

2. Philips 7000 Series DST7040/80

De Philips 7000 Series DST7040/80 is ook een geweldig stoomstrijkijzer. Dit stoomstrijkijzer levert een stoomdruk van 250 gram per minuut en werkt hierdoor echt razendsnel. Hij is hiermee immers bijna 5 keer zo krachtig als bovenstaande variant. Dat is echter wel iets dat je aan het stoomverbruik en de prijsstelling terugziet. Dit stoomstrijkijzer heeft een reservoir van 300 ml, is eenvoudig naar wens in te stellen en ziet er echt prachtig uit. Mocht de gouden kleur je niet helemaal aanspreken, kun je ook nog voor een grijsachtige variant kiezen. Dit stoomstrijkijzer is in ieder geval super krachtig, werkt razendsnel en levert het gewenste strijkresultaat op. Wij vinden het daarbij echt magnifiek dat je zelf ook nog de stoom en temperatuur naar wens in kunt stellen!

3. Tefal Easygliss Plus FV5717

De Tefal Easygliss Plus FV5717 is eveneens een geweldig stoomstrijkijzer. Deze variant is van de gekende Tefal kwaliteit, ligt heerlijk in de hand, is niet al te groot en heeft een reservoir van 270 ml. Je hoeft hierdoor het reservoir niet al te vaak bij te vullen. De stoomdruk van 45 gram per minuut is gelijk aan die van het beste stoomstrijkijzer, zie de 1e review. Je bent hierdoor ook met de Tefal Easygliss Plus FV5717 in staat om snel het strijkwerk uit te voeren. Daarbij geniet je ook nog van de gewenste instelmogelijkheden: zowel de stoom- als temperatuurkeuze spreekt ons erg aan. Dit is daarnaast een opvallend fraai stoomstrijkijzer om te zien. Spreekt de rode kleur je niet helemaal aan? Je kunt ‘m in nog eens 6 andere kleuren bestellen!

4. Philips Azur GC4909/60

€129,00
Tijdelijk uitverkocht
Coolblue.nl
€111,25
€121,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De Philips Azur GC4909/60 is ook een subliem stoomstrijkijzer van Philips. Dit is één van de duurste varianten uit onze top 10, maar dat is goed te verklaren. Dit is namelijk het beste stoomstrijkijzer volgens de Consumentenbond. Althans; dat was in de maand juni 2022 het geval. Dit stoomstrijkijzer werkt met een stoomdruk van 55 gram per minuut, beschikt over een uniek kalkverwijderingssysteem en is ook in staat om verticaal te stromen. Door het extra grote reservoir van 300 ml hoef je bovendien minder vaak water bij te vullen. Ook zijn wij uitermate te spreken over het hoge vermogen van 3000 Watt; dit is met name ideaal als je even snel kleding wilt strijken. Voor de Philips Azur GC4909/60 betaal je dus wel bovengemiddeld veel geld, maar dat is volgens ons de moeite meer dan waard.

5. Aigostar Lucas 31PYF

De Aigostar Lucas 31PYF raden wij je ook absoluut aan. Wij zijn namelijk van mening dat dit het beste goedkope stoomstrijkijzer is. Dit stoomstrijkijzer kost je nog geen €30 en doet zijn werk uitmuntend. Mede dankzij de stoomdruk van 18 gram per minuut, het reservoir van 80 ml groot en de vele instelmogelijkheden. Deze specificaties vallen uiteraard in het niet bij de specificaties van bovenstaande strijkijzers, maar de Aigostar Lucas 31PYF is hierdoor wel een stuk compacter uitgevoerd. Ideaal als je weinig opbergruimte hebt, niet al te vaak strijkt of een stoomstrijkijzer graag mee op reis wilt nemen. Met dit goedkope stoomstrijkijzer is dit allemaal een fluitje van een cent. Dankzij het vermogen van 1100 Watt voer je je strijkwerk overigens alsnog relatief snel uit. Ideaal, wat ons betreft!

beste stoomstrijkijzer

Hoe hebben wij de beste stoomstrijkijzers geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Stoomafgifte
  • Vorm van de strijkzool
  • Vermogen en strijksnelheid
  • Instelmogelijkheden
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

28 uur onderzoek verricht

30+ stoomstrijkijzers bekeken

90 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen

Waarom hoort een stoomstrijkijzer bij een betere wereld?

Op onze website draait alles om een gezonde leefstijl en duurzaamheid. Op beide punten is een stoomstrijkijzer, wat ons betreft, van toepassing:

  • Gezonde leefstijl. Bij een gezonde leefstijl hoort onder meer de juiste balans tussen verplichtingen en het doen van leuke dingen. Strijken behoort zeker tot de groep ‘verplichtingen’, waardoor je hier zo min mogelijk tijd aan wilt besteden. Dat maak je met een goed stoomstrijkijzer voor jezelf mogelijk. Zo’n strijkijzer werkt namelijk razendsnel en bespaart je zodoende een hoop tijd.
  • Duurzaamheid. Het strijken met stoom is ontzettend goed voor je kleding en wasgoed. Je kleding en wasgoed gaat hierdoor nog langer mee, waardoor je minder vaak bijvoorbeeld nieuwe kledingstukken hoeft te kopen. Met het oog op milieuvriendelijkheid vinden wij dit een essentieel voordeel. Met name als je duurzaam wilt leven, kun je eigenlijk niet om een goed stoomstrijkijzer heen.

Wat zijn de voordelen van een stoomstrijkijzer?

Het testpanel van Debeterewereld.nl is ontzettend te spreken over een stoomstrijkijzer. Dit komt dus door bovengenoemde punten én de vele andere voordelen van een stoomstrijkijzer:

  • Razendsnel strijken. Door de technologie en de hoeveelheid stoom per minuut strijk je met een stoomstrijkijzer simpelweg erg snel. Dit houdt onder meer in dat je meer tijd over hebt voor de leuke dingen in het leven.
  • Duurzaam strijken. Met het beste stoomstrijkijzer is duurzaam strijken ook aan de orde. Je strijkt je kleding op een duurzame manier, waardoor je kleding veel langer mee gaat. Ook blijft je kleding simpelweg langer mooi. Wat wil je nog meer?
  • Compact= eenvoudig op te bergen. Een kenmerk van een stoomstrijkijzer is de compactheid. Door deze compactheid is zo’n strijkapparaat makkelijk op te bergen. Dit is met name een groot voordeel als je weinig strijkt en/of weinig ruimte in je woning (over) hebt.
  • Ideaal naar wens in te stellen. Een bijkomend groot voordeel vinden wij de instelmogelijkheden. De betere stoomstrijkijzers zijn allemaal naar wens in te stellen, waardoor je totale controle over het apparaat behoudt. Dit maakt het strijken met zo’n strijkijzer eigenlijk nog leuker en aangenamer.
  • Opvallend betaalbaar. Wij hebben tijdens ons onderzoek ook opgemerkt dat veel varianten opvallend betaalbaar zijn. We hadden het idee dat je hier al snel €200 aan uit moest geven, maar niks is minder waar. Het beste stoomstrijkijzer uit onze top 10 kost slechts €38. Een geweldige prijs dus!
beste stoomstrijkijzer

Hoe vind je het beste stoomstrijkijzer?

Ben je niet meer helemaal tevreden over je huidige stoomstrijkijzer? Of wil je gewoonweg voor het eerst een goed strijkapparaat aanschaffen? Vanuit Debeterewereld.nl raden wij je in beide gevallen aan om voor een stoomstrijkijzer te kiezen.

Maar, wat is nou voor jou hét beste stoomstrijkijzer? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je even goed op onderstaande punten moeten letten.

Stoomdruk

Wij raden je aan om even goed naar de stoomdruk van de machine te kijken. De stoomdruk, uitgedrukt in aantal gram per minuut, geeft aan hoeveel stoom het strijkijzer afgeeft. Des te meer stoom per minuut, des te sneller je het strijkwerk uitvoert. Dit is in ieder geval één van de punten die je even goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Wil je graag zo min mogelijk tijd aan strijken kwijt zijn? Kies dan voor een stoomstrijkijzer met hoge stoomdruk. Dit uit zich echter wel in een hogere prijs; maak daarom op dit gebied de juiste afwegingen voor jezelf.

Reservoir

Bij een stoomstrijkijzer raden wij je ook aan om goed naar het reservoir te kijken. In het reservoir giet je water, waarna het apparaat dit water omzet tot stoom. Dit stoom heb je nodig om te kunnen strijken, dus je moet het reservoir regelmatig bijvullen. Des te groter het reservoir is, des te minder vaak je dit hoeft te doen.

Een reservoir van 270 ml is eigenlijk het gemiddelde. Wil je liever een groter reservoir hebben? Ga dan voor een variant van 300 ml. Heb je het liefste een zo’n compact mogelijk stoomstrijkijzer? Dan kies je idealiter voor een variant met een kleiner reservoir.  

Vermogen

Het is tevens belangrijk om even goed naar het vermogen te kijken. Het vermogen is namelijk bepalend voor bijvoorbeeld de opwarmtijd en de snelheid van het strijken. Des te hoger het vermogen ligt, des te sneller je je strijkwerk klaart.

Maar, een hoger vermogen gaat gepaard met een hoger energieverbruik. Wij raden je daarom aan om niet direct voor een stoomstrijkijzer met het hoogste vermogen te kiezen. Maak daarom ook op dit gebied de juiste afweging voor jezelf.

Afmetingen

Bij een stoomstrijkijzer moet je ook goed naar de afmetingen te kijken. Een kenmerk van zo’n strijkapparaat is namelijk de compactheid. Maar, ook op dit gebied bestaan verschillende gradaties. Ons advies is daarom om even goed naar de afmetingen te kijken én om te bepalen waar/hoe je het strijkapparaat op wilt bergen. Met name als je weinig ruimte hebt, is het handig om voor een kleiner stoomstrijkijzer te kiezen.

Extra opties

Wij raden je ook aan om goed naar extra opties te kijken. Wat te denken van extra snel opwarmen, een krachtige stoomstoot of een zelfreinigend antikalksysteem? Dit zijn een paar voorbeelden van handige opties van een stoomstrijkijzer.

Andere voorbeelden zijn de mogelijkheid om verticaal te strijken, om achterwaarts te strijken en een druppelstop. Ook kun je specifiek kiezen voor een stoomstrijkijzer met uitneembaar waterreservoir of automatische uitschakeling functie.

Kwaliteit

Bij een stoomstrijkijzer moet je goed naar de kwaliteit kijken. Wij hebben tijdens ons onderzoek namelijk vastgesteld dat de kwaliteitsverschillen aanzienlijk zijn. Ga daarom voor één van bovenstaande stoomstrijkijzers of een variant van een ander A-merk.

Wat ook handig is, is om even de reviews van huidige gebruikers te checken. Uit deze reviews haal je een hoop nuttige informatie.

Prijs

Tot slot kun je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Hier hechten wij zelf minder waarde aan, aangezien wij kwaliteit en duurzaamheid belangrijker vinden. Mede daarom raden wij je aan om te investeren in het beste stoomstrijkijzer van 2024. Het maakt daarbij, wat ons betreft, dus niet uit dat je net iets meer geld uit moet geven. Het is juist verstandig(er) om net iets meer geld uit te geven. Daar heb je op termijn alleen maar meer aan!

Andere producten voor een duurzaam leven