Beste handzeep van 2024 – Top 10

Beste handzeep

Beste handzeep volgens ons onderzoek

Goed voor jezelf zorgen, kan nooit kwaad. Neem voldoende rust, beweeg voldoende en eet gezond. Daarnaast zou je je handen, huid en haren goed moeten verzorgen. Voor je handen is de beste handzeep onmisbaar. met deze zeep was je grondig alle bacteriën van je handen af. En dat zijn er héél veel. Voldoende reden om dagelijks je handen goed te wassen met een goede handzeep. Speciaal voor jou ben ik op zoek gegaan naar de beste handzeep van 2024!

Top 10 beste handzeep 2024:

Dit is onze top 10 beste handzeep van 2024:


Uitgelicht: 5 beste handzepen

Onze keuze voor de 5 beste handzepen lichten we hieronder toe.

1. RITUALS The Ritual of Ayurveda Hand Wash

Toen ik de RITUALS The Ritual of Ayurveda Hand Wash voor het eerst uitprobeerde, werd ik direct enthousiast. Deze handzeep smeert heerlijk uit, zorgt voor een perfecte reiniging van je handen en voedt de handen ook nog eens. Je geniet bovendien van de gewenste hydratatie en bescherming van je handen. Een groot bijkomend voordeel vind ik de heerlijke geur. Het merk Rituals heeft voor onder meer zoete amandelolie en Indiase roos gekozen. Deze geurtonen spreken mij erg aan en zorgen ervoor dat dit de best geteste handzeep van 2024 is.

De heerlijke geur vind ik toch wel één van de grootste voordelen. Een ander groot pluspunt is de grondige reiniging. Met deze best geteste handzeep worden je handen echt schoon. Je wast eenvoudig al het vuil en bacteriën van je handen af. De zeep trekt ook nog tot diep in de poriën en beschermt + hydrateert vandaaruit je handen. Bijkomend voordeel: deze handzeep wordt ook nog geleverd in een flacon van 300 ml. Je doet hierdoor lange tijd met deze flacon!

2. Atelier Rebul Istanbul Handzeep

De Atelier Rebul Istanbul Handzeep heeft mij absoluut doen verrassen. Op voorhand wist ik namelijk niet zo goed wat ik van deze zeep moest verwachten. Al snel bleek dat deze handzeep volledig aan mijn wensen voldoet. De handzeep is perfect uit te smeren, draagt zorg voor de best mogelijke reiniging en ruikt ook nog eens heerlijk. De kruidige en houtige geur is compleet anders dan de geur van bovenstaande variant.

Een groot voordeel van de Atelier Rebul Istanbul Handzeep vind ik de flacon. De flacon beschikt over een handig drukmechanisme, waarmee je eenvoudig de hoeveelheid zeep kunt doseren. De flacon heeft een inhoud van 250 ml, maar je kunt ook voor een flacon van 430 of 500 ml kiezen. Ongeacht voor welke inhoud je kiest, geniet je van een unieke geurbeleving. De kruidige en houtige geur trekt tot diep in je neus en prikkelt al je zintuigen. Ondertussen worden je handen ook nog brandschoon en 100% bacterievrij!

3. Savon Le Naturel Handzeep

€35,92
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De Savon Le Naturel Handzeep sprak mij op voorhand al aan. Dit had alleen al met deze voordeelverpakking te maken; je krijgt maar liefst 8 flacons van 500 ml per stuk geleverd. Je kunt dus lange tijd vooruit met deze voordeelverpakking. Daarbij ben ik ook over de ingrediënten te spreken; men heeft voor louter natuurlijke ingrediënten gekozen. Onder meer de glycerine en plantaardige oliën zorgen voor een perfecte reiniging en heerlijke geur.

Met de Savon Le Naturel Handzeep geniet je spoedig van heerlijk zachte handen. Je handen worden perfect gereinigd, worden gevoed en worden heerlijk zacht. De zeep is bovendien goed te doseren, dankzij de handige flacon. Goed om te weten: deze handzeep is dermatologisch getest, vrij van kleurstoffen en vrij van parabenen. Voor deze voordeelverpakking betaal je net iets meer dan €30. Dat valt reuze mee, omdat je dus 4 liter handzeep tot je beschikking krijgt!

4. Palmolive Naturals Olijf Handzeep

Van het merk Palmolive had ik op voorhand uiteraard hoge verwachtingen. Dit merk is al jarenlang bijzonder populair en biedt veel soorten handzepen aan. Binnen het huidige aanbod valt met name de Palmolive Naturals Olijf Handzeep mij op. Deze handzeep brengt een heerlijke geur met zich mee, is dermatologisch getest, bevat natuurlijke ingrediënten en zorgt voor een verzorgend en verzachtend effect voor je handen.

Een van de grootste voordelen vind ik het merk Palmolive zelf. Dit merk levert namelijk pure kwaliteit en draagt zorg voor een uitmuntende samenstelling. Een ander groot voordeel vind ik de voordeelverpakking. In deze verpakking vind je maar liefst 4 flacons van 500 ml per stuk; je krijgt dus 2 liter handzeep tot je beschikking. Binnen deze handzeep speelt met name de natuurlijke extracten van olijven de hoofdrol; deze extracten zorgen voor een grondige reiniging, verzachting van je handen, verzorging van je handen én de heerlijke geur!

5. Dettol Handzeep

€15,71
€20,49
Op voorraad
Bol.com

Voorafgaand deze handzeep test had ik niet de verwachting dat Dettol Handzeep in mijn top 10 zou komen. Toch is dat gebeurd. Dit is namelijk wat mij betreft de beste antibacteriële handzeep. Werk je bijvoorbeeld in de kinderopvang of kom je met veel mensen in contact? Dan heb je absoluut baat bij deze best geteste antibacteriële handzeep. Deze zeep verwijdert alle bacteriën van je handen, is uitermate geschikt voor de gevoelige huid en ruikt ook nog eens aangenaam.

Het belangrijkste voordeel is toch wel de hygiëne. Door de samenstelling van deze handzeep weet je simpelweg 100% zeker dat je handen 100% bacterievrij worden. De flacon is bovendien handig, waardoor je de hoeveelheid zeep makkelijk kunt doseren. Overigens ben ik over deze voordeelverpakking ook erg te spreken. In deze voordeelverpakking tref je 6 flacons van 250 ml. Je krijgt dus direct 1,5 liter van deze antibacteriële handzeep tot je beschikking! Daarmee weet je één ding zeker: je hebt nooit meer vieze handen vol met bacteriën.

Beste handzeep

Hoe hebben wij de beste handzepen geselecteerd?

Op basis van deze criteria hebben wij onze top 10 samengesteld:

  • Aanwezigheid natuurlijke ingrediënten
  • Mate van reinigingen
  • Invloed op de huid
  • Duurzaamheid en inhoud flacon
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

Waarom hoort handzeep bij een betere wereld?

Een goede hygiëne past absoluut bij een betere wereld. Door regelmatig je handen te wassen voorkom je het verspreiden van bacteriën en draag je bij aan een gezondere wereld.

Een goede handzeep is daarom heel belangrijk. Als deze dan ook nog eens heel lekker ruikt dan heb je helemaal een win-win situatie.

Waarom heb je handzeep nodig?

Handzeep is met het oog op hygiëne onmisbaar. Ga maar eens na waar je handen tijdens een dag allemaal aan zitten. Vervolgens strijk je ook nog met je handen door je haren heen of zit je aan je gezichtshuid te krabben. Zonder dat je het direct doorhebt, verspreid je onwijs veel bacteriën. Dit roep je een halt toe door de beste handzeep van 2024 te gebruiken.

Verder is handzeep ook gewoon goed voor je huid. De handzeep zorgt voor een grondige reiniging van je handen en voedt de huid ook nog. Verder werken veel handzepen beschermend, verzorgend en verzachtend. Na het wassen van je handen met handzeep geniet je dus van zachte, gezonde en schone handen.

Bijkomend voordeel: de geur van goede handzeep is heerlijk. Het is hierdoor des te aangenamer om (met enige regelmaat) je handen te wassen.

Welke merken bieden goede handzeep aan?

Kies voor Unicura handzeep, Dettol handzeep, Palmolive handzeep, Neutral handzeep, Dove handzeep, Ecover handzeep of Nivea handzeep. Ook kun je prima kiezen voor handzeep van Savon, Rituals en Atelier Rebul.

Beste handzeep kopen: hier moet je op letten

Heb je nieuwe handzeep voor in huis nodig? Of wil je graag op je kantoor of op een andere plek de beschikking over handzeep hebben? Dan raad ik je maar één ding aan: kies voor één van bovenstaande soorten handzepen. Deze handzepen zijn van de beste kwaliteit, van de beste merken en zorgen voor de gewenste werking. Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Gewenste doel

Met alle soorten handzepen was je je handen grondig. Dit gaat echter met veel meer zaken gepaard, zoals de verzachting, bescherming of verzorging van je handen. 

Voordat je de beste handzeep uit kunt kiezen, moet je bepalen wat je gewenste doel is. Wil je met de handzeep alle bacteriën verwijderen? Kies dan voor een antibacteriële handzeep. Wil je je handen hydraterend en voeden? Kies dan voor een handzeep met meerdere oliën. Met andere doelen: bepaal op voorhand goed wat je precies van de handzeep verwacht.

Ingrediënten & geur

Bij elke handzeep moet je goed naar de ingrediënten kijken. Idealiter kies je voor een 100% natuurlijke handzeep. Met alleen natuurlijke ingrediënten geniet je namelijk van de best mogelijke reiniging en verzorging van je handen.

Daarbovenop komt dat deze ingrediënten bepalend zijn voor de geur. Bepaal daarom ook op voorhand naar wat voor geurtonen je voorkeur uitgaat. Tijdens mijn handzeep test heb ik opgemerkt dat de geurtonen nogal heel erg uiteenlopen.

Flacon

Mijn advies is om ook even goed naar de flacon te kijken. Meerdere zaken zijn hierbij van belang:

  • Soort flacon. Je moet vooral naar het mechanisme kijken waarmee je de handzeep uit de flacon kunt krijgen. Idealiter gaat dit om een mechanisme waarmee je de hoeveelheid zeep kunt doseren.
  • Inhoud. Check ook even goed wat de inhoud van de flacon is. Deze inhoud zou je goed op het door jou gewenste gebruik – en je voorkeuren – af moeten stemmen.
  • Aantal flacons. Mijn advies is om – indien mogelijk – voor een voordeelverpakking te kiezen. Je krijgt daarmee de beschikking over meerdere flacons, waardoor je nóg langer met de heerlijke handzeep kunt doen.

Kwaliteit & merk

Kies voor één van bovenstaande handzepen. Of kies voor de beste handzeep van een A-merk. Dat is het advies dat ik met betrekking tot de kwaliteit kan geven. Bij bovenstaande handzepen ben je sowieso van de gewenste kwaliteit verzekerd.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor de beste handzeep? Mijn advies is om niet onnodig te besparen. Ook is mijn advies dus om voor een voordeelverpakking te kiezen. Met een voordeelverpakking krijg je de beschikking over veel handzeep, terwijl je ook nog van een interessante korting profiteert.

Andere producten voor een duurzaam leven

Veelgestelde vragen over handzeep

Kan ik handzeep gebruiken om mijn gezicht te wassen?

Hoewel het mogelijk is, is het niet aanbevolen om handzeep regelmatig te gebruiken voor het wassen van je gezicht. Handzeep kan te hard zijn voor de gevoelige huid van je gezicht en essentiële oliën verwijderen, wat kan leiden tot droogheid of irritatie. Gebruik in plaats daarvan een gezichtsreiniger die speciaal is geformuleerd voor jouw huidtype.

Maakt het een verschil of ik vloeibare handzeep of een zeepblok gebruik?

Beide soorten zeep zijn effectief voor het reinigen van je handen, maar vloeibare zeep wordt vaak als hygiënischer beschouwd, vooral in gedeelde ruimtes, omdat je geen fysiek contact hebt met de zeep die anderen ook gebruiken. Zeepblokken kunnen echter milieuvriendelijker zijn vanwege minder verpakkingsmateriaal.

Hoe lang moet ik mijn handen wassen met zeep om bacteriën effectief te verwijderen?

Volgens gezondheidsorganisaties moet je je handen minstens 20 seconden wassen met zeep en water. Zorg ervoor dat je alle delen van je handen grondig reinigt, inclusief de rug van je handen, tussen je vingers en onder je nagels.

Kan het gebruik van antibacteriële handzeep leiden tot resistentie tegen antibiotica?

Er is enige bezorgdheid dat het overmatig gebruik van antibacteriële producten, waaronder sommige handzepen, kan bijdragen aan de ontwikkeling van bacteriële resistentie tegen antibiotica. Deskundigen adviseren vaak het gebruik van gewone zeep en water voor de dagelijkse handhygiëne, omdat dit effectief is in het verwijderen van ziektekiemen zonder het risico op resistentie te vergroten.