Vega boerenkooltaart met gedroogde tomaatjes en geitenkaas

Boerenkooltaart

Gezond genieten

Deze hartige boerenkooltaart is heel erg lekker, gezond en eenvoudig te maken. Ideaal voor als je eens wat anders wilt dan boerenkoolstamppot met rookworst. En het bijzondere aan deze quiche is dat je geen gebruik maakt van bladerdeeg, maar de bodem zelf maakt van havermout, pompoen- en zonnebloempitten. Mmmmmmm.

Boerenkool is gezond. Het is rijk aan calcium, vezels, viamine, antioxidanten en geeft langdurig energie. Bovendien heeft het een ontgiftende werking en bevat het weinig calorieën.

Een ander lekker recept met boerenkool boerenkoolsalade met gebakken wortelen plaatsten we al eerder en vandaag dus een heerlijk vegetarische boerenkooltaartDe taart is eenvoudig te maken en dus ook geschikt voor een doordeweekse dag.

Dit heb je nodig voor de bodem

  1. 150 gram havermoutvlokkenBoerenkooltaart
  2. 50 gram zonnebloempitten
  3. 50 gram pompoenpitten
  4. 50 gram gesmolten boter + een beetje om de springvorm in te vetten
  5. 1 ei
  6. 1 el gedroogde peterselie
  7. 1 el gedroogde bieslook

Bereiding bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180º C.
  2. Meng de havermout met de pompoen- en zonnebloempitten met behulp van een keukenmachine.
  3. Vervolgens meng je het ei, de boter, bieslook en peterselie erdoor.
  4. Vet een springvorm (24 cm) in. Druk hierin het havermout-pittenmengsel en strijk het glad met een lepel.
  5. Bak het vervolgens gaar in 10 minuten op 180 graden.                 

Ingrediënten voor de vulling

  1. 500 gram boerenkool
  2. 175 gram zongedroogde tomaatjeszongedroogde tomaten
  3. 4 eieren
  4. 2 eetlepels amandelmeel
  5. 150 geraspte geitenkaas
  6. peper

De vulling maak je zo

  1. Verwarm de oven op 200º C.
  2. Was de boerenkool.
  3. Stoom de boerenkool in een grote pan gaar.
  4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes fijn.
  5. Kluts de eieren en voeg de zongedroogde tomaatjes en een snuf peper toe.
  6. Zodra de boerenkool gaar is, giet je hem af.
  7. Meng de boerenkool door de eieren met zongedroogde tomaatjes.
  8. Voeg tenslotte nog wat amandelmeel toe.
  9. Bedek de taartbodem met de vulling en strooi de geraspte geitenkaas erover.
  10. Bak de taart in 30 minuten op 200º C gaar.

Geniet van deze smakelijke boerenkooltaart!

Het recept is van Krista Boots Natuurlijk Voedingsadvies.

Andere inspirerende recepten

Wat eten we vandaag? Andijvie!
Bebio kookt: Bloemkoolrijst


Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *