Gezonde, verantwoorde proteïne van Dee’s

Dee's

Dee’s vegan en volkoren proteïne: 'Goodness is Tasty'

Dee’s is nieuw. Gezonde, verantwoorde proteïne zoals bonenburgers en erwtenworstjes, en voedzame groentepotjes om zo in de magnetron te doen. Eet eens adukibonen, Iers Dulse zeewier of gierst. Dat is misschien weer eens wat anders, en sowieso goed voor je lijf en goed voor de planeet. Vanaf dit najaar in de winkel: Dee’s veganistische Ierse worst, Omega burgers en groentepotjes.

Oprichter Deirdre ‘Dee’ Collins is van origine voedingsdeskundige, en dat is te zien aan de balans in de producten. Die bevatten allemaal een proteïne element, een trage koolhydraat en element met granen, zaden en/of groente. Alle producten zijn zo min mogelijk bewerkt, bevatten weinig zout of suiker, geen gluten of zuivel en geen onnatuurlijke of onnodige toevoegingen. En ze zijn plantaardig; in plaats van vlees zijn ze gemaakt van bonen, erwten en volkoren granen.

Over Dee en Dee’s
Dee (Deirdre) Collins is voedingsdeskundige en de oprichtster van Dee’s Wholefoods. Tijdens haar studie ontwikkelde ze haar idee: Goodness is Tasty, want eten dat goed voor je is kan ook lekker zijn. In de supermarkt vindt ze niets dat snel, voedzaam en gezond is, en dus doet ze het zelf. In 2008 begint ze in een klein keukentje zelf vegan burgers te maken. Glutenvrij, soya-vrij, GM-vrij, en met veel voedingsstoffen. Ze verkoopt ze op de lokale markt, en ze worden een succes. Via Dragons Den organiseert ze een investering om de supermarkt te veroveren. In 2015 wordt Dee’s verkocht in thuismarkt Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Heel lekker
Burgers en worstjes moeten natuurlijk vooral lekker zijn en daar heb je smaakmakers voor nodig. Dee gebruikt onder andere Iers zeewier, dat ze kent van thuis. Dulse heet het, een zacht rood wier met een zoute en noot-achtige smaak. Aduki bonen, met een stevige structuur en een zoete nootachtige smaak, leerde Dee kennen tijdens haar studie. Eekhoorntjesbrood is misschien wat bekender, en geeft worstjes een diepe, peperige smaak. De groentepotjes zijn gemaakt met klassieke recepten en kruiden uit Thailand en Marokko.

Dee's

En zeer verantwoord
Goodness betekent ook respect voor de natuur. Tot op het laatste ingrediënt heeft Dee voor de verantwoorde oplossing gekozen. Vaak zijn zelfs de ingrediënten die je gebruikt om mee te koken al bewerkt, terwijl dat nergens voor nodig is. En dus zijn Dee’s abrikozen ongezwaveld, komen de granen komen van weesgewassen en bevat geen van de producten soja, palmolie of GMO-materiaal.

Dee’s burgers, worst en groentepotjes zijn onder andere verkrijgbaar bij Jumbo.
Burgers en worstjes € 3,49
Groentepotjes € 3,99

www.deeswholefoods.nl

 

Ook lekker:
>  Nieuw: tabletten raw chocolate van Lovechock
>  Kom tot bloei, voor een betere wereld

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *