Mail & Win: Fashion van Alpacawol


Alpacawol 25% warmer en duurzamer dan schapen- en merinowol.


De alpaca is een kameelachtig dier, dat oorspronkelijk uit het Andesgebergte van Peru komt. Vanwege deze habitat is het ook een puur ecologisch dier: ze eten alleen gras en hooi. In de Andes leven zij op 2,5 à 3 km hoogte waar de temperatuur ’s nachts kan oplopen tot -25 °C en overdag tot +25 °C. Zij moeten zich dus in een paar uur tijd aanpassen aan een enorm temperatuurverschil. De regulerende werking van alpacawol gaat veel verder dan bijvoorbeeld gewone schapenwol, en dit zorgt mede voor een optimaal draaggenot.

Alpaca ecologisch dier

Alpacawol is één van de beste wolsoorten ter wereld, het wordt ook wel ‘het goud van de Inca’s’ genoemd. Het heeft een Kasjmir/zijdeachtige look maar is veel slijtvaster dan deze stoffen: het is zo’n 25% warmer dan schapen en merinowol, en zeer duurzaam.

Small Peru Alpacas
In onze farmwinkel werken wij met twee merken met producten van alpacawol: Kuna en Apu Kuntur.
Apu Kuntur is een Europees familiebedrijf met familie in Peru die al 14 jaar met succes de fabriek beheert.
Kuna springt er wereldwijd uit vanwege de zeer hoge kwaliteit geselecteerde alpacavezels en ze zijn gespecialiseerd in alpacafashion. Daarnaast is Kuna ook BASC en WRAP gecertificeerd:
– WRAP certificaat garandeert goede werkomstandigheden voor de medewerkers, geen kinderarbeid, beloning conform de lokale CAO etc.
– BASC certificaat geeft aan dat er een veilige coöperatieve handel tussen internationale organisaties wordt gevoerd. Wij hebben voor deze merken gekozen vanwege het hoge fashion gehalte: geweldige jurkjes, heerlijke vesten en mooie truien, maar ook capes en trendy accessoires zoals mutsen, handschoenen en sjaals. De prachtige glanzende, zuivere wol geeft deze duurzame kleding een luxe uitstraling en lang draaggenot.

www.smallperualpacas.nl

Alpaca wol

Mail&Win
Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *