Kinderen wereldwijd in actie voor Syrië


Kinderen staan stil bij tweejarig bestaan conflict Syrië.

Op de vooravond van het tweejarig bestaan van het conflict in Syrië, staan kinderen vandaag wereldwijd stil bij het aanhoudende geweld. Kinderen hielden 1 minuut stilte, terwijl duizenden kaarsjes werden aangestoken. Er zijn bijeenkomsten georganiseerd in Nederland, Zuid-Korea, Denemarken, Duitsland, Egypte, de Palestijnse gebieden en IJsland. Ook in de Syrische vluchtelingenkampen in Jordanie zijn bijeenkomsten georganiseerd. ,

Met de kaarsjes brengen de kinderen licht in de duisternis. In Nederland organiseerden verschillende scholen een eigen lichtjesbijeenkomst op het schoolplein of in de klas.

Kinderen Syrie

Voor miljoenen Syrische kinderen heeft de onschuld van hun kinderjaren plaats gemaakt voor de wrede werkelijkheid van dit conflict. Voor velen is het leven op dit moment een continue strijd om te overleven. Een op de drie ondervraagde kinderen geeft aan ten minste een of meerdere familieleden verloren te hebben in de afgelopen twee jaar. In driekwart van de gevallen betreft het een naast familielid, zoals vader, moeder, broer of zus. Veel kinderen vertonen de signalen van emotionele problemen en hebben moeite om hun ervaringen te verwerken.

Kinderen Syrie

Save the Children biedt humanitaire hulp in Syrië en de buurlanden. We roepen alle partijen op het geweld onmiddellijk te stoppen. Ook vragen we om ongelimiteerde en veilige doorgang te verlenen aan hulporganisaties in Syrië. Daarnaast is er dringend meer geld nodig om Syrische vluchtelingen op te vangen. We doen een beroep op de internationale gemeenschap om geld beschikbaar te stellen voor hulp in Syrië en in de omringende landen.

www.savethechildren.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *